Beginners Bewegen Gemiddeld Tips Workouts

Training: Balans, Coördinatie en Kniestabiliteit

Door

We werken op optimavita.nl heel vaak aan kracht, conditie en vetverbranding. Vandaag totaal iets anders, wat ik ook ontzettend belangrijk vind. Met deze training werk je aan balans/evenwicht, coördinatie en aan je kniestabiliteit. Dit is belangrijk voor  iedereen, maar vooral als je een dagje ouder wordt of als je bijvoorbeeld op wintersport gaat! Ook voor hardlopers kan deze workout heel nuttig zijn.De workout spreekt voor zich. Voer de oefeningen in je eigen tempo uit. Je kunt ze gerust langer of korter uitvoeren dan ik in de video aan geef. Belangrijk is dat je pas door gaat met de moeilijkere varianten, als je de makkelijke goed onder de knie hebt.

Houd tijdens de hele training je buik goed aangespannen en je standbeen ligt gebogen. Het helpt om te focussen op een punt voor je, dan kun je beter je evenwicht houden.

Veel succes!

Groetjes, Marloes

Train jij je evenwicht en/of kniestabiliteit wel eens?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Vera 8 jarengeleden

  Een heel andere workout, leuk! Ik heb ‘m na een andere workoutvideo gedaan en dat beviel me wel. Zo ga ik deze afwisselen met de stretch-video’s als een soort cooling-down-video’s. Want anders schiet het stretchen en zeker het trainen op evenwicht er bij in. Thnxxx…mooie aanvulling.

  Trouwens, ik train dus vaak thuis met de workout-video’s en vind het lekker om de workouts zonder schoenen aan te doen…ik heb altijd de indruk dat dit moet kunnen. En dat ondersteuning van schoenen niet nodig is……is dat eigenlijk wel zo?

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Bij sommige oefeningen is steun toch echt wel belangrijk! Blijf controleren of je je knieën stabiel kunt houden, of die niet teveel wiebelen. Zo lang dat niet gebeurt, kan het zonder schoenen. Maar ik houd zelf altijd wel van extra stabiliteit van schoenen.

   Reageer
   • Vera 8 jarengeleden

    Misschien toch wel beter dan! Door deze workout werd ik me daar pas echt bewust van. Dank voor je reactie!

    Reageer
 2. Sifra 8 jarengeleden

  Hi Marloes,

  Als eerste heel hartelijk bedankt voor je video’s! Ik ben sinds een tijdje bezig met een combinatie van hardlopen en jouw workouts op Youtube.
  Ik vroeg me af of je enig idee hebt hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt met de 28 minuten workout: https://www.youtube.com/watch?v=oPjaNiXZksI&list=PLaSDjGyXlmZWrDUfT65qyMlAUXi7q3ukl&index=3
  Bij één van je andere workouts vertel je dat je na die workout 200 calorieën hebt verbrand. Ik vroeg me dus af of je dat ook weet bij de 28 minuten workout.
  Ben benieuwd!
  Nogmaals bedankt voor alle fijne video’s 🙂

  Gr. Sifra.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Hey Sifra, dat is erg moeilijk te zeggen, omdat dat afhangt van super veel factoren. Voor een gemiddelde vrouw die flink traint, denk ik ongeveer 300 calorieën met deze workout :).

   Reageer
 3. jenn 8 jarengeleden

  Hoi,
  Ik vind het super leuke workouts.
  Ik heb een vraagje hoeveel calorieën je verbrand met de workout: Beginner workout vetverbranding, buik, billenen benen. Deze duurt 10 minuten.
  P.s. heel erg bedankt voor je video’s.
  Groetjes, jenn

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Hoi Jenn, dat is heel moeilijk te zeggen omdat dat van heel veel factoren afhangt. Onder andere leeftijd, geslacht, trainingsniveau, hartslag, gewicht, lichaamssamenstelling etc. OMdat de workout kort duurt, zijn dit er niet heel veel. Ik denk maximaal 150.

   Reageer
   • jenn 8 jarengeleden

    Hoi Marloes,
    Bedankt voor je snelle reactie. Ik ben een vrouw van 25 jaar, ik ben net begonnen met trainen en bezig met gezond eten met wienig calorieën. Ik weeg nu 87 maar ben zeer actief bezig met je workouts 🙂 hoop veel calorieën te verbranden.
    Deze workout doe ik 2 keer achter elkaar en dan later nog wat andere workouts.
    Nogmaals bedankt 🙂

    Reageer
 4. hans 7 jarengeleden

  hey,

  in een van je video’s verwees je naar een blog (ofzo) waar de oefeningen in detail beschreven waren. Ik vind dit precies niet terug, heb je een link voor me?

  dankje – zeker ook voor de erg goede video’s!,
  Hans

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   De oefeningen staan allemaal op deze website, het ligt er een beetje aan welke video je bedoeld :). Per video heb ik een apart artikel gemaakt.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: