| 22 november 2016

Review: Towell+ Fitness Handdoek

towell-bovenaan

Als je laatst mijn mooie billen sportschool workout hebt gezien, dan heb je hem al voorbij zien komen: de Towell+ fitness handdoek. Een tijdje geleden werd ik benaderd door een bedrijf, of ik hun fitness handdoek wilde proberen. Ik sprong niet direct een gat in de lucht, want hoe bijzonder kan een handdoek zijn!? Toen ik door kreeg om wat voor handdoek het ging, werd ik langzaam enthousiaster. Ik vind dit namelijk oprecht een geniaal product! Ik deel hem dus graag met jullie…

Waarom een handdoek voor fitness?
Als je naar de sportschool gaat dan weet je misschien wel dat (als het goed is) iedereen een handdoek meeneemt tijdens het trainen. Dit is vooral bedoeld voor de hygiΓ«ne. Tijdens het sporten zweet je, het is natuurlijk niet de bedoeling dat andere sporters in aanraking komen met jouw zweet. Met een handdoek kun je af en toe je gezicht even afvegen tijdens het sporten, ook kun je hem op het apparaat leggen waarop je bezig bent. Zo komt jouw bezweten lichaam niet in aanraking met de apparatuur.

towell-marloes

Wat maakt de Towell+ speciaal
De Towell+ is dus een handdoek, speciaal gemaakt voor het gebruik in de sportschool. Net als met een normale handdoek, kun je natuurlijk je gezicht en je lichaam ermee droog maken. De Towell+ heeft echt nog een aantal leuke eigenschappen, die super handig zijn in de sportschool:

  • Er zit een magnetische klip aan, waarmee je hem gemakkelijk aan ieder apparaat van metaal kunt hangen. Aangezien fitnessapparaten vrijwel allemaal van metaal zijn, is dit super makkelijk. Nooit meer een handdoek die van je loopband afvalt, hij blijft gewoon stevig hangen.
  • Een van de randen van de Towell+ is omgeslagen, zodat je hem makkelijk aan de zitting van jouw fitnessbankje kunt hangen. Geen last meer van naar-beneden-glijdende handdoeken dus!
  • In dit omgeslagen gedeelte zit een rits, waarin je makkelijk voorwerpen kunt opbergen. Ideaal voor bijvoorbeeld je telefoon, sleutels, je oordopjes en/of wat geld.
  • Je telefoon bedienen kan trouwens evengoed als hij achter de rits zit, want aan de achterkant vind je een stukje gaas waardoor je evengoed je touchscreen kunt bedienen. Handig als je even snel wilt kijken van wie dat ene Whatsappje was.

fitness-handdoek

Mijn (onze) mening
Sven en ik gebruiken de handdoek beiden met veel plezier. Ik wilde ze eerst op de foto zetten, voordat we ze gingen gebruiken. Sven heeft minimaal 3x gevraagd of hij ‘zijn handdoek’ nu eindelijk mee mocht nemen naar de sportschool :). Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin de handige functies soms vergat te gebruiken. Ik legde mijn handdoek bijvoorbeeld op de grond tijdens het optrekken, terwijl ik hem makkelijk aan het apparaat kon klikken! Dat went echter heel snel, ik merk dat ik eigenlijk nooit meer een gewone handdoek pak. Ik ben vooral blij dat ik niet meer zo hoef te slepen met mijn spullen. Mijn telefoon, oordopjes, fitnesshandschoenen en mijn kluissleutel gaan allemaal achter het ritsje!

sven-towell

Jouw eigen Towell+ bestellen?
Wil jij jezelf trakteren op zo’n leuke handdoek? Of wil je een ander er blij mee maken (bijvoorbeeld als december-cadeau!)? Dan kun je de handdoek makkelijk bestellen via deze link. Ik heb ook nog eens goed nieuws voor je. Normaal zijn de handdoeken namelijk €29,95 per stuk, ik zie nu echter net op de website dat ze momenteel in de aanbieding zijn! De prijzen liggen op dit moment tussen €19,50 en €24,95. Ik heb geen idee hoe lang dit duurt, dus wees er snel bij!

Je kunt de handdoek trouwens krijgen in het blauw, groen, rood, beige, zwart of grijs. Mijn persoonlijke favorieten zijn de grijze en de blauwe…alhoewel ik de zwarte en de beige ook erg leuk vind.

Gewoon een super leuke gadget dus, waar ik graag wat extra aandacht aan wilde besteden. Ik ben erg benieuwd of jullie net als ik ook enthousiast zijn over dit product. Waarschijnlijk zullen niet-fitnessers mijn enthousiasme iets minder goed begrijpen, maar dat is helemaal ok. πŸ™‚

Groetjes, Marloes

Zou jij de Towell+ aanschaffen? Waarom wel/niet?

11 reacties

  1. Jaaaaaaa, ik heb hem inmiddels ook in gebruik, super! En ook lekker dik en zacht, ik verwacht dat deze lang zal meegaan (ondanks intensief gebruik;)). Het is inderdaad wel even wennen, de eerste keer liep ik alsnog te slepen met al m’n spul, haha, en zal mezelf daar nog wel een paar keer op betrappen! Maar ik vind het ook een geniale uitvinding ?ga hier veel plezier van hebben:)

  2. Yes. Voor mijn vader voor in zijn schoen eentje besteld. Met korting idd :-). Hij is nu onderweg kreeg ik gister in mijn mail. Ben benieuwd wat hij er van vindt. Hij sport 2x per week in de sportschool.

  3. Lijkt me zeker handig in de fitness, maar een handdoek van 20 a 30 euro gaat me te ver. Dan geef ik dat geld liever uit aan een nieuw kledingstuk. De Hema handdoekjes vind ik prima.

  4. Shit, ik heb een gat in de markt gemist! Ik heb al jaren geleden zelf een handdoek verbouwd tot een exemplaar met omgeslagen stuk zodat hij als een hoes op mijn apparaat blijft liggen, plus een handig vakje (met knoopje ipv rits, dat dan weer wel haha). Kreeg er regelmatig vragen over, nooit gedacht dat het ooit nog als een ‘echt’ product op de markt zou komen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram