| 15 augustus 2016

Tips voor Mooie Ronde Billen Trainen + 10 Favo Oefeningen

Een van de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd, is hoe je kunt trainen voor mooie ronde billen. Het is tegenwoordig helemaal ‘in’ om mooie gespierde billen te hebben. Niet zo gek naar mijn idee, want ik vind het prachtig! Ik ben dan ook al bijna een jaar zelf bezig met het groter maken van mijn billen. Ik zie zeker al resultaat! Vandaag geef ik je mijn tips én ik geef je mijn favoriete oefeningen.Hier nog even de tips in het kort op een rijtje:

1. Doe oefeningen gericht op de billen. Bij bijvoorbeeld een squat train je veel meer dan alleen de bilspieren, ik vind het daarom effectiever om ook meer gerichte oefeningen te doen.
2. Doe per set ongeveer 8 tot maximaal 15 herhalingen
3. Gebruik daarbij een maximaal gewicht, dus zo zwaar als je kunt
4. Bouw wel langzaam op en zorg ervoor dat je houding perfect is, anders krijg je snel blessures

Billen zij

5. Eet voldoende! In ieder geval evenveel als dat je verbruikt, het liefst nog iets meer.
6. Eet voldoende eiwit, die heeft je lichaam namelijk nodig om spieren op te bouwen. Hier vind je meer informatie over eiwitpoeder.
7. Doe cardio ná je billen workout, of bijvoorbeeld een dag eerder of later. Zo kun je alle energie gebruiken voor je krachttraining. Doe natuurlijk wel een warming up.
8. Heb geduld, het duurt echt een tijdje voordat je resultaat zult zien. Minimaal een aantal maanden.

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden door mijn tips. Als je toch nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Eventueel kan ik altijd nog een vervolgvideo maken als er veel vragen zijn! Ook heb ik nog veel meer oefeningen die ik eventueel kan delen.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat jij vindt van ronde billen. Vind jij het mooi of juist niet?

Groetjes, Marloes

Zou jij specifiek trainen voor mooie billen?

12 reacties

 1. Om heel eerlijk te zijn, houd ik zelf niet zo van ‘ronde billen’, maar ik doe heel veel aan krachttraining en heb ze hierdoor wel gekregen. Ik krijg er van anderen complimenten over en zie zelf ook wel dat ze ronder/strakker/steviger worden… maar ik train er niet bewust voor.

 2. Marloes, onwijs bedankt voor je tips!
  Ga t een en ander aanpassen in mn workouts. Ben al een tijdje bezig en zie idd dat mn billen ronder beginnen te worden….je hebt helemaal gelijk je moet geduld hebben?

 3. Ik vind het ook mooi: ronde billen. Je ziet inderdaad duidelijk verschil bij jou! Een vervolgartikel zou ik leuk vinden. Dank voor de oefeningen!

 4. Marloes,
  Ik heb 2 vraagjes. Voer je altijd 10 oefeningen uit tijdens je “mooie ronde billen” workout en hoeveel setjes doe je per oefening ?
  Ik ben overigens fan van je en vind, dat je het super goed doet ??

  1. hoi goeie oefeningen maar zou ook graag willen weten of dat je dan telkens die tien oefeningen moet doen.
   ik zie nergens een antwoord onder de reacties

 5. Door jarenlang dansen zijn de mijne ook vrij rond geworden. Ik zou het alleen niet aanraden (tenzij je juist graag wil dansen), want ik denk dat het op deze manier wel erg lang duurt.

 6. Hi Marloes, ik haal veel inspiratie uit je video’s. Zo was ik ook vanochtend weer bezig in de sportschool met onder andere de oefening op de Hanging Abductor Machine, zoals je voordoet in de video. Vandaag werd ik er echter ineens op aangesproken dat ik die niet meer mocht doen, omdat het niet goed zou zijn voor de machine! De sportschool zou op de vingers zijn getikt door de fabrikant omdat zoveel gewicht op de hendels niet goed zou zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram