Stretchroutine #2 Rekken en Spieren losmaken

Ik gaf het al aan in de video met de ontspanningsoefening, een aantal van jullie wil graag nog een stretchroutine! Zoals jullie weten vind ik het ontzettend leuk om filmpjes te maken op jullie verzoek, dus ik ben aan de slag gegaan! In deze video ligt het accent vooral op het rekken van de benen, maar ik neem ook de andere spieren van het lichaam mee.


Omdat ik meerdere keren per week krachttraining doe, zijn mijn spieren vaak vrij stijf. Ik vind het dan ook erg belangrijk om ze regelmatig even goed op te rekken. Ik merk dat ik me daarna beter voel en dat mijn spieren weer soepeler zijn. Ik moet zeggen dat het er regelmatig bij inschiet, ik moet mezelf echt herinneren aan het rekken. Deze video is dus ook voor mij zelf heel nuttig ;-).

Ik vertelde in het artikel bij de vorige stretchroutine al dat professionals van mening wisselen over het nut van rekken en strekken. Ik geloof dat het soepel houden van spieren kan helpen bij het voorkomen van blessures. Ik merk dat als ik stijf aan mijn oefeningen begin, ik sneller last krijg van kleine pijntjes.

Rekoefeningen kun je gerust dagelijks doen! Als je een routine regelmatig uitvoert, zal je merken dat je langzaam meer flexibel wordt. Let altijd op je eigen grenzen. Zoals ik in de video al aan geef, is het prima om een oefening minder diep uit te voeren, of je benen iets minder te strekken. Je mag best flinke rek op een spier voelen, maar het mag niet pijn gaan doen!

Ik hoop dat jullie iets met deze video kunnen! Ik vind het een mooie aanvulling op de workout-video’s! Als jij ook een verzoekje hebt voor een video, laat maar horen!

Groetjes, Marloes

Rek jij je spieren regelmatig? Of schiet het er vaak bij in? 

22 reacties

 1. Hoi Marloes,

  Heel erg bedankt voor deze stretchroutine. Deze had ik net nodig :). Door het hardlopen heb ik de laatste tijd nogal last van mijn beenspieren en deze stretchroutine is ideaal. Heb hem meteen gedaan. Verder vind ik hem ook erg ontspannend wat ook heel fijn is.

  Groetjes,
  Samantha

 2. Hallo Marloes,

  Wauw! Mooie aanvulling op de vorige stretch-oefeningen. Deze voelt goed.
  En ik voel, dat het belangrijk is om dit wat vaker te doen. Ik sport de laatste maanden redelijk vaak, maar stretchen doe ik blijkbaar te weinig.

  Dankjewel!

  1. Ik was benieuwd of ik het kussen gewonnen zou hebben…maar ik zie dat er nog geen winnaar bekend gemaakt is, even geduld nog? 😉

 3. Komt als geroepen deze video! Ik strech ook veel te weinig. Ik vergeet het vaak. Ik spring vaak gelijk onder de douche, maar de dag erna wou ik dat ik wel gestreched had. Heb vaak erg stijve spieren in mijn benen. Dus bedankt voor deze video!

 4. Heel handig!
  Ik probeer elke dag een beetje te stretchen.
  Super goed voor je spieren en je wordt er wat leniger van en dat vind ik ook wel handig 🙂

 5. Hi Marloes,

  Net je video gedaan na een bootcamp training, erg lekker en weer heerlijk rustig.
  Bedankt voor de duidelijke en goede video!

  Groetjes, Ilona

 6. Ha Marloes,

  vandaag eens deze video van je gedaan. is denk ik wel belangrijk want ik doe wel hardlopen en work outs van jou, maar doe niet echt veel aan warming ups of stretchen. Maar nog een vraag hierover, kun je dit strechten ook gebruiken als warming up of moet je daar echt andere oefeningen voor doen?

  groetjes Talitha

  1. Een warming up is vooral bedoeld om je hartslag en de doorbloeding alvast omhoog te brengen. Ik zou dus wel aanraden om ook iets van cardio (stappen, joggen, fietsen etc.) in je warming up te doen. Stretchen kan wel een goed onderdeel zijn van een warming up.

  2. Pour mille raisons qui existent et qui vous échappent, on ne peut pas comparer les horreurs tout à fait réelles du stalinisme et l’unicité de la shoah. En rapprochant les deux, vous vous rangez dans le camp de ceux qui veulent humilier une nouvelle fois les morts de la shoah. La shoah est unique dans l’histoire de l’humanité. Vous n’êtes sans doute pas capable de le comprendre. Mais c’est ainsi. le contester, c’est se ranger du côté du mal.

 7. Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a
  quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your
  blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
  Thanks!

 8. Ha Marloes, voor het eerst een gemiddelde workout gedaan, met een paar aanpassingen, was wel pittig. Daarna de stretch er achteraan. Geweldig fijn. Dank je wel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram