Afvallen Bewegen

Strand Workout

Door

4

Zoals ik voor de kerstdagen al vertelde, gingen wij tweede kerstdag heerlijk naar het strand om daar een workout te doen. Mijn ouders wonen vlakbij het strand, we maken daarom heel vaak een wandeling met z’n allen. Deze keer werd het intensiever, we deden een soort bootcamp-achtige training! Heb jij geen strand in de buurt? Deze workout kun je ook op andere plekken doen. Het is het leukst als je mul zand als ondergrond hebt, maar het kan ook prima in het bos, of gewoon op het asfalt.

Met deze workout ben je ongeveer een uur bezig. Omdat we lang niet altijd zin hebben om een uur hard te lopen, hebben we verschillende oefeningen toegevoegd. Door de oefeningen (en het hardlopen) op het strand uit te voeren, wordt je kniestabiliteit meer uitgedaagd en moet je meer je buik- en rugspieren gebruiken om je lichaam in balans te houden. Weet je van jezelf dat je zwakke knieën hebt, zoek dan liever een iets stabielere ondergrond. Zorg in ieder geval voor goede hardloopschoenen die je voldoende steun geven.

We startten de workout met 20 minuten hardlopen. We begonnen in een laag tempo en bouwden het geleidelijk iets op. Dit kun je natuurlijk zo pittig maken als je wilt, maar houd nog wat energie over! Is 20 minuten hardlopen te heftig? Dan kun je ook stevig doorwandelen, of een kortere periode hardlopen.

6

Vervolgens deden we 4 verschillende oefeningen in circuitvorm. Dat betekent dat we tussen de oefeningen geen rust hielden, maar direct door gingen met de volgende oefeningen. Het eerste circuit bestond uit de volgende oefeningen:

 • 15 keer opdrukken
 • 30 jumping jacks
 • 30 sit-ups (met sit-ups kom je verder omhoog dan bij crunches, ook je onderrug komt van de grond)
 • Naar de waterlijn rennen en weer terug (of +- 50m heen en terug lopen)

Al deze oefeningen deden we 3x. Vervolgens hielden we even rust. We wandelden ongeveer 3 minuten. Vervolgens startten we weer met hardlopen (deze keer de andere kant op) en renden 10 minuten. Toen was het tijd voor het tweede circuit, met de volgende oefeningen:

 • 30 volle squats (zo ver mogelijk met je billen richting je hakken, dus de hoek in je knieën wordt kleiner dan 90 graden).
 • 30x in een plankhouding, je knie richting je tegenovergestelde elleboog trekken.
 • 30 jump lunges
 • Naar de waterlijn rennen en weer terug

5

Hierna weer even een korte rust. Vervolgens het laatste stuk hardlopen, ook 10 minuten. Probeer het tempo nog wat op te bouwen. Tenslotte wandelden we nog 5 minuten uit en dronken we heerlijk voldaan een kop koffie/thee in de strandtent.

We hebben super genoten van deze workout. Het is heerlijk om samen over het strand te rennen. De volgende dag voelden we het flink in onze benen, Marloes had zelfs aan de zijkant van haar kuiten spierpijn.

We hopen dat jullie het leuk vonden om onze ‘tweede-kerstdag-workout’ te zien.

Groetjes, Albert en Marloes

Train jij wel eens op het strand of in het bos? Wat is jouw favo workout?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Marlon 9 jarengeleden

  Weer goed bezig. Wat goed dat jullie deze passie samen delen! Ga zo door!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: