Bewegen Sportkleding Tips

Sporten met een haarbandje!

Door

Haarbandjes

Het is je misschien al opgevallen in artikelen en op foto’s, ik heb de laatste tijd een kleine obsessie ontwikkeld voor het dragen van haarbandjes tijdens het sporten! Eerder maakte ik vaak een vlecht van mijn voorste lokken, om te voorkomen dat mijn haar in mijn gezicht viel. Daar maakte ik ook een video over. Vandaag geef ik je mijn mening over haarbandjes tijdens het sporten én ik laat je mijn favoriete kapsels zien.

Smalle haardbandjes worden al jarenlang gebruikt tijdens het sporten, vooral door hockeysters. Ik vond het super leuk staan en het leek me super praktisch, dus ik schafte er jaren geleden eentje aan. Het kreng gleed alleen altijd van mijn hoofd af, dus ik dacht dat het gewoon niet voor mij bestemd was.

Sliprand

Tot vriendin Rasheeda me liet zien dat de bandjes van Nike tegenwoordig een rubberen anti-slip randje hebben (zie hierboven), waardoor ze steviger op je hoofd blijven zitten. Ook gaf ze me de tip om het bandje meet richting mijn voorhoofd te dragen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd om het nog eens te proberen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een setje van drie bandjes en sindsdien ben ik verslaafd! :).

Ik heb dus drie bandjes, van Nike. Een roze, een fel gele en een wat meer donker roze/paarse. Ik hoef nu niet meer mijn haren in te vlechten, want het bandje voorkomt dat mijn voorste plukken in mijn gezicht vallen. En het staat nog leuk ook! Bovendien vind ik het ontzettend leuk om het bandje te matchen met andere delen van mijn outfit.

Haarstijl1

Hier zie je mijn drie favoriete manieren om het bandje te dragen. De eerste is gewoon met een simpele paardenstaart. Ik pak al mijn haar samen en bind het met een elastiekje vast. Ik trek vervolgens het elastiekje een klein beetje losser, voor een wat nonchalanter effect. Nu doe ik het bandje in.

Haarstijl2

De tweede is met een knot. Deze kun je maken hoe je wilt, hoog of laag dat maakt niet uit. Ik doe mijne meestal halverwege mijn hoofd en trek hem ook weer een klein beetje los.

Haarstijl3

Tenslotte draag ik graag een vlecht over mijn hele hoofd. Ik vind het niet zo leuk staan als ik recht bovenop mijn hoofd begin, dus ik begin een beetje aan de zijkant en vlecht achter mijn hoofd langs naar de andere zijkant. Ook deze trek ik een beetje los, ik houd nou eenmaal niet van een super strak kapsel :). Als je niet weet hoe je moet invlechten, kun je veel tutorials op YouTube vinden!

Groetjes, Marloes

Draag jij wel eens een haarbandje? Wat is jouw favoriete kapsel?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Esther Marieke 8 jarengeleden

  Voor voetbal gebruik ik ook regelmatig zo’n bandje, echt heel handig! Staat je prima inderdaad. Die vlecht ook.. wauw!

  Reageer
 2. barbara 8 jarengeleden

  goedkoop is duurkoop blijkbaar. ik had een mooie zilveren van de kruidvat (Zenner?) en die wordt tijdens het spinnen telkens als een elastiekje gelanceerd. (als je geluk hebt, als je pech hebt glijd hij alleen naar boven en heb je een palmboom op je kop staan)

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Hahahah, ik ben een beelddenker, ik zie het voor me 😉

   Reageer
 3. Bart 8 jarengeleden

  Zou dit in m’n kuif ook leuk staan?? 😉 :-p Jou staat het iig wel!

  Reageer
 4. Lisanne 8 jarengeleden

  Jaa! Ik zoek dit dus al een tijd, maar kan het nergens vinden! Bij de Perry hebben ze alleen van die brede dure banden en daar zit ik niet op te wachten.. Dus, heb je een link? Want ik zie ze ook op de site van Nike niet meer?!

  Reageer
 5. Manon 8 jarengeleden

  Super handig! Mijn haar komt ook vaak in m’n gezicht tijdens het sporten 🙁

  Reageer
 6. Rianne 8 jarengeleden

  Bij mij glijden die bandjes ook altijd van mijn hoofd af! Zal die van nike eens proberen. Die vlecht is echter superleuk, niet irritant in je nek? Ik doe meestal een staart/knot in. Heb best wel lang haar en vind het heel vervelend als mijn haar in mijn nek/gezicht komt.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ik kan me inderdaad voorstellen dat je je daaraan irriteert, ik doe dat niet 🙂

   Reageer
 7. Lineke 8 jarengeleden

  Die laatste foto waar je je haar hebt ingevlochten staat je heeel leuk! 😉

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: