Samsung Gear Sport Smartwatch
| 17 mei 2018

Review: Samsung Gear Sport Smartwatch


Vandaag ga ik je alles vertellen over de nieuwe smartwatch van Samsung, de Gear Sport! Misschien is het je al opgevallen, ik draag hem al ongeveer een week om mijn pols om hem eens goed onder de loep te nemen. Ik testte de verschillende functies en vertel je vandaag wat ik ervan vind.

Disclaimer: Dit artikel schrijf ik in samenwerking met Samsung. Zoals jullie weten zal dat nooit mijn mening beïnvloeden. Ik zal altijd eerlijk en open zijn. 

De Samsung Gear Sport Smartwatch

Toen ik me ging verdiepen in dit horloge, kwam ik erachter dat hij mega veelzijdig is. Echt meer dan een simpel sporthorloge! Hij meet onder andere je hartslag, bepaalt hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand gedurende de dag. Daarnaast zie je al je whatsappjes en social media meldingen binnenkomen op je horloge! Als je dat wilt dan trilt hij bij elke melding. Je kunt zelfs antwoorden via het horloge.

Daarnaast kun je verschillende apps installeren, net zoals op je telefoon. Ik check nu bijvoorbeeld het weer op mijn horloge, zie een overzicht van mijn agenda en ik kan zelfs spotify luisteren zonder dat ik mijn telefoon in de buurt hoef te hebben. Het schijnt zelfs dat hij waterdicht is tot 50 meter en dat je bijvoorbeeld tijdens het geven van een presentatie de slides verder kunt klikken via je telefoon. Deze laatste functies heb ik nog niet getest.

Samsung Gear Sport Review

Een steun bij jouw gezonde leefstijl!

Het lijkt misschien een gadgets die geschikt is voor (top)sporters, maar niets is minder waar! Wat ik vooral mega leuk vind, is dat dit horloge je ondersteunt bij jouw gezonde leefstijl. Hij stimuleert je namelijk om voldoende te bewegen, doordat je een dagelijks stappendoel kunt instellen. Ook kun je jouw voeding bijhouden en bijhouden hoeveel water je hebt gedronken. Daarnaast geeft hij aan hoeveel trappen je die dag hebt gelopen en krijg je iedere ochtend een slaaprapport van hoe effectief je die nacht hebt geslapen.

Review Samsung Gear Sport

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik heb dit horloge een week om mijn pols. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooraf een beetje sceptisch was. Zou het echt iets toevoegen? Ik ben echter blij verrast! Hieronder mijn ervaringen.

 • Ik kreeg benadrukt dat ik écht weinig beweeg buiten mijn sportmomenten. Het horloge geeft een 24-uurs logboek van je activiteiten, waarin het pijnlijk duidelijk werd. Dit inspireerde me om er (eindelijk) iets aan te doen! Ik zette een doel voor de Fit de Zomer in Challenge: een week lang minimaal 10.000 stappen per dag zetten. Dit is een flinke uitdaging voor mij, maar ik zie het als positief punt dat ik nu eindelijk meer beweeg. Ik probeer dat natuurlijk vol te houden.
 • Eigenlijk verwachtte ik het vervelend te vinden dat alle meldingen van mijn telefoon te zien zijn op mijn horloge. Ik vind het echter wel prettig! Ik kan namelijk gelijk zien of het nodig is om mijn telefoon erbij te pakken of niet. Dat heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ik in het weekend minder mijn telefoon pakte dan anders.
 • Ik heb mijn horloge gekoppeld aan My Fitness Pal, de app waarin ik soms mijn voeding bij houd. Zo kan ik nog beter zien of mijn calorie-inname overeenkomt met mijn verbruik! Houd wel in gedachten dat het een indicatie is, ga nooit blind volgen!
 • Elke ochtend wacht ik nieuwsgierig op het slaaprapport dat ik krijg! Zo interessant om te zien hoe diep je geslapen hebt. Je moet daarvoor natuurlijk wel je horloge om houden. Ik deed het 1 nacht als test, maar heb hem sindsdien constant ‘s nachts gedragen omdat ik het zo interessant vind. Je ziet een deel van zo’n slaaprapport hierboven.
 • Tijdens het dagelijks leven meet het horloge 1x per 10 minuten mijn hartslag. Als ik een training start, gaat hij continue meten! Vervolgens geeft hij aan op welke intensiteit je getraind hebt. Dit motiveert om net een beetje beter je best te doen.

Hiernaast werd ik vaker positief verbaasd. Zo kwam ik er door het horloge achter dat mijn hartslag in mijn slaap daalt tot ongeveer 50! Best laag, dan vond ik grappig om te zien. Ook kan ik simpel checken wat voor weer het wordt in de komende dagen en welke cliënt ik als volgende in mijn agenda heb staan.

Samsung sporthorloge

Mijn conclusie

Ik ben enthousiast over de Samsung  Gear Sport! Hij heeft me echt positief verbaasd. Ik wist natuurlijk al jaren dat ik vrij weinig beweeg gedurende de dag (buiten mijn sportmomenten om). Dit horloge heeft ervoor gezorgd dat ik er eindelijk ook echt iets mee ging doen. Ik loop nu vaker een rondje of ga bijvoorbeeld op de fiets naar de supermarkt.

Naar mijn idee kan dit horloge echt een goede motivatie zijn om gezonder te gaan leven. Je krijgt een beter inzicht in je beweegpatroon, voedingspatroon, vochtinname en de kwaliteit van jouw slaap.

Natuurlijk zijn er ook hele kleine minpuntjes. Zo maakt de hartslagsensor niet altijd goed contact, doordat mijn pols vrij smal is. Hierdoor heb ik heel af en toe een rare meting tijdens het sporten. Het horloge gaat ongeveer 3 dagen mee op de batterij, daarna moet je hem weer even aan de lader doen. Geen probleem natuurlijk, want dat kan gewoon ‘s nachts. Dan mis ik alleen mijn leuke slaaprapportje ;).

Mijn conclusie is dat ik het een super leuke gadget vind! Het voegt naar mijn idee echt iets toe boven een gemiddelde hartslagmeter of stappenteller. Hij heeft zelfs mij als ‘fitgirl’ kritisch laten kijken naar mijn gezonde leefstijl.

Groetjes, Marloes

Zou deze Samsung Gear Sport iets voor jou zijn?

10 reacties

 1. Ik heb de garmin versie, iets kleiner met minder functies, maar wel slaap rapport, stappenteller, hartslag enz echt een handige en leuke gadget. Ik had niet gedacht er zo fanatiek van te worden (elke dag het trappen & stappendoel halen!!!) en ik vind de hartslag functie en slaap functie erg praktisch. En het is leuk te zien hoe ver je loopt op een dag. Het calorie verbruik scherm heb ik wel weggehaald, dat vond ik het zo boeiend ( zit wel in de app nog) Als ik ga hardlopen gebruik ik een ander horloge met snelheids meter overigens…

 2. Ik heb de fitbit charge 2. maar wil ook nog zo’n smart watch met de functies van mijn fitbit..
  Ik vind het leuk om te zien hoeveel stappen ik heb gezet en als je een week wat minder zet zie je dat meteen Ik vind het heel erg motiverend en het helpt me echt om voldoende te bewegen!.

 3. Leuk he! Ik ben ook echt enthousiast over een sporthorloge, ik gebruik de Garmin Forerunner 235. Vergelijkbaar met de Samsung zoals het lees Qua functies, enkele kleine verschillen.
  Fijne donderdag!

 4. Wat ik mij nog afvroeg moet je voor dit horloge nu ook perse een Samsung telefoon hebben of wordt hij ook ondersteun voor het aflezen met een Apple telefoon?

 5. Superfijn zo’n horloge, ik heb mijn samsung gear fit bijna 2 jaar en hij is eigenlijk aan vervanging toe, toch maar eens overwegen om een nieuw model aan te schaffen. Tip voor t opladen, laad hem dan op tijdens het douchen. Zo mis je geen slaaprapporten meer;)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram