Bewegen Gemiddeld Tips Workouts

Review: Resistance Bands + Workout!

Door

Een tijdje geleden ben ik benaderd door FitshopXL, met de vraag of ik interesse heb in het trainen met elastieken (resistance bands). Dat heb ik zeker! Ik denk dat dit fitnessartikel een perfecte aanvulling kan zijn op je workouts. Ze zorgen er namelijk voor dat je thuis met gewicht (weerstand) kunt trainen én je mogelijkheden wat betreft oefeningen worden ontzettend veel groter! In dit artikel beoordeel ik de banden en ik geef je een idee voor een workout.Eerst even een disclaimer. Dit artikel is gesponsord, maar ik zal jullie altijd mijn 100% eerlijke mening geven.

Resistance bands

Het product
Je hebt fitnesselastieken in verschillende vormen en maten. Ik kreeg de set toegestuurd die je hierboven ziet. Ik denk dat zo’n set een absolute meerwaarde heeft boven een simpel elastiek. Je hebt namelijk handvatten om mee te werken, die je mogelijkheden wat betreft oefeningen vergroten. Ook zitten er banden bij die je om je enkels kunt doen. Daarnaast heb je vijf verschillende banden, met verschillende weerstanden. Zo kun je gemakkelijk variëren met de kracht die je moet leveren om een oefening uit te voeren. Tenslotte bevat de set een ‘deuranker’, iets wat ik een geniale vondst vind! Bij veel oefeningen wil je het elastiek vast zetten, maar je hebt thuis niet altijd een plek waar dat gemakkelijk gaat. Met het deuranker maak je het elastiek gemakkelijk onder, boven of aan de zijkant van een deur vast!

Deurstopper

De workout
Ik heb een workout voor jullie gemaakt met 8 verschillende oefeningen, waarmee je het hele lichaam traint. Je kunt de workout meedoen, maar je kunt ook een aantal van de oefeningen uitkiezen en die zelf tot een workout maken. Doe dan bijvoorbeeld elke oefening voor 3 x 20 herhalingen. Nu eerst de uitleg van de oefeningen uit de workout!

Squat shoulder press

Eerst een squat met een shoulder press. Sta rechtop met je voeten op het elastiek, zak door je knieën en duw je billen naar achteren. Je knieën mogen niet voorbij je tenen komen. Span je buik aan en houd je rug recht. Vervolgens kom je weer rechtop staan en duw je handen omhoog. Zo train je je benen en billen maar ook je schouders! Super effectief dus.

Standing ab twist

Dan de standing ab twist. Sta met één voet op het elastiek met je voeten iets wijder dan je schouders. Pak met je handen beide handvatten vast. Beweeg ze van je linkerheup schuin voor je lichaam langs naar boven je rechter schouder. Na 30 seconden wisselen we van kant. Met deze oefening train je de armen, schouders en de schuine buikspieren.

Buttlift

Vervolgens trainen we de billen met de buttlift. Steun op je ellebogen op een matje met de handvatten van het elastiek in je handen. Plaats een voet tegen het elastiek en schop je been zo ver mogelijk naar achteren. Houd je rug recht en je buik aangespannen. Na 30 seconden wisselen we van been.

Triceps extension

Met de triceps extension train je de achterkant van je bovenarmen. Sta met één been op het elastiek en pak de handvatten vast. Strek je armen boven je hoofd. Houd je ellebogen naast je oren en buig je ellebogen en beweeg de handvatten achter je hoofd. Strek vervolgens weer uit. Let erop dat je rug niet hol wordt. Span je buik aan om dit te voorkomen.

Row

Dan gaan we verder met een strakker elastiek, voor meer weerstand. Kom zitten en haak het elastiek onder je voeten. Pak de handvatten beet en trek deze naar achteren. Zit goed rechtop! Met deze oefening train je de bovenrug. Er zijn weinig oefeningen voor de bovenrug, zonder dat je gewicht gebruikt. Met elastieken kun je deze spier heel gemakkelijk trainen!

Side step

Je laat het elastiek onder je voeten zitten en staan op. Je houd je handen voor je ellebogen, van hieruit stappen we heen en weer. Maak de stap zo graag mogelijk, dan train je de zijkant van je benen! Houd je knieën van het slot door je benen iets te buigen, duw je billen iets naar achteren.

Ab twist

Vervolgens een oefening voor de buikspieren. Ga weer zitten, pak de handvatten in beiden handen en leun iets naar achteren. Draai met je bovenlichaam en beweeg de handvatten van de ene kant naar de andere. Houd je borst vooruit en je rug recht.

Chest press

Tenslotte trainen we de borstspier met de chest press. Haak het elastiek aan een paal of maak hem vast aan een deur met het deuranker. Houd de handvatten voor je borst en duw ze naar voren. Laat weer langzaam terug komen. Ook nu houd je je rug recht en je buik aangespannen.

Conclusie
Ik ben heel erg enthousiast over deze set met resistance bands. Ik vind hem heel compleet door de verschillende weerstandniveaus. Ook het deuranker vind ik een geniale vondst. Met de elastieken kun je jouw thuisworkout op een simpele manier nog effectiever maken!  Je kunt de set hier bestellen. Normaal gesproken betaal je €49,95, maar op het moment dat ik dit typ is de set in de aanbieding voor €29,95! Ik mag jullie daarnaast nog een leuke korting aanbieden van 10% op het totaal van je bestelling bij pullbands.nl. Gebruik hiervoor de kortingscode: Optimavita10.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze banden vinden? Zouden jullie meer oefeningen willen zien?

Groetjes, Marloes

Wil jij meer oefeningen met de resistance bands zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (29)
 1. An 8 jarengeleden

  Wow, dat is inderdaad handig! Ik ga eens een kijkje nemen. Thanks voor de tip.

  Reageer
 2. Roeline 8 jarengeleden

  Lijkt me zeker echt iets goeds en handig! Wat ik bij mezelf altijd merk is dat ik het lastig vind om met ‘iets’ te sporten, onhandig en gedoe. Ik sport liever zonder materialen maar geloof wel in de meerwaarde van de elastieken! En wat een leuk prijsje nu!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Je kunt er zeker meer mee doen dan je kunt met je eigen lichaamsgewicht!

   Reageer
 3. Laura G. 8 jarengeleden

  Bedankt hiervoor! 🙂 Gelijk besteld. Geeft weer een meerwaarde in mijn trainingen! 🙂

  Reageer
 4. Kaatje 8 jarengeleden

  Heb mijn resistance bands besteld. Zondag de big day… Spannend 🙂

  Reageer
 5. Monique 8 jarengeleden

  Ik heb ze besteld omdat ik thuis aan de slag ga met krachttraining na mijn bariatrische ingreep, advies van de kliniek waar ik onder behandeling ben.
  Heb er zin in!

  Reageer
 6. Monique 8 jarengeleden

  Mag ik weten welke App je gebruikt voor de work outs met de resistance bands? Lijkt mij erg handig.
  Bvd
  Mvg Monique

  Reageer
 7. Monique 8 jarengeleden

  Hoi Marloes

  Ik zou graag meer oefeningen willen zien met de pullbands, ben erg tevreden erover en vind de work out geweldig!

  Reageer
 8. Jort de Graaf 8 jarengeleden

  Ik ben lyrisch over de resistance bands. Heb jaren heel zwaar getraind, maar heb ermee moeten stoppen toen ik te horen kreeg dat ik een goedaardige tumor in mijn hoofd heb. Met de resistance bands kan ik heerlijk, ook zwaar blijven trainen en dat in mijn vertrouwde thuisomgeving. Onzin dat er gezegd wordt dat je er niks mee bereikt. Je kan er zowel mee afvallen als extra spiermassa mee ontwikkelen. Je moet je alleen wel goed verdiepen in wat je wel en niet moet doen. Zijn overigens veel mensen die ook in de sportschool maar wat doen;) Ik ben voor Marloes. Je zou een prima personal trainer zijn, als je dat al niet bent:P

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Dank je wel Jort!! Ik ben inderdaad al Personal trainer, maar kies er bewust voor om dat niet heel vaak te doen omdat ik andere dingen leuker vind :).

   Reageer
 9. Mia 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik vind het altijd heerlijk om jouw filmpjes te bekijken, niet alleen over sporten maar alles. Zo laagdrempelig dat je wilt blijven kijken. Dit filmpje over resistants bands heb ik al meerdere keren bekeken en steeds dacht ik “zal ik?” maar omdat ik veel problemen met mijn rug heb, heb ik het steeds uitgesteld. (ik doe ook de oefeningen die je laat zien, maar dan langzamer en minder zwaar 😉

  Gister heb ik ze dan toch besteld, iedereen is zo enthousiast, ook al zal ik langer als “beginner” bezig zijn, het werkt wel, komende week komt mijn pakketje, ik kijk er al helemaal naar uit, en ik hoop nog vaak filmpjes van je te kunnen volgen.
  Groetjes Mia

  Reageer
 10. Hannie 8 jarengeleden

  Wat fijn! Dit ga ik vanavond eens proberen. Ik heb de banden liggen, en heb het een aantal keren geprobeerd met een fimpje uit de USA. Vind het superfijn uitgelegd hier! Vond het wel grappig dat een “bandje” zoveel verschil kan maken in de oefening!

  Reageer
 11. petra 8 jarengeleden

  Net de elastieken besteld…(helaas de kortingscode niet meer geldig :p )
  Nu kan ik over 2,5 weken op vakantie doorgaan met mn training…
  Bedankt voor de oefeningen en de uitleg…

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Graag gedaan! Leuk om te horen dat je ze besteld hebt.

   Reageer
 12. Anne 7 jarengeleden

  Lijkt me heel goed!
  Is het ook iets voor gevorderden en kun je vooruitgang blijven boeken?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ja hoor, ze zijn er in verschillende weerstanden, dus je kunt er eindeloos mee varieren!

   Reageer
 13. Daniella 6 jarengeleden

  Leuke workout. Helaas overleefde mijn elastiek de tweede oefening niet?. Ik heb de hele set maar teruggestuurd. Zijn er nog sterkere/langere elastieken?

  Reageer
 14. Fien 5 jarengeleden

  Heeft dit hetzelfde effect als trainen met gewichten?

  Reageer
 15. margareth 5 jarengeleden

  ik heb ook dynaband elastiek niet zoals jij hebt maar toch ook
  wel elastiek kan er ook oefeningen mee doen en thuis sporten maar
  nog goedkoop ook

  Reageer
 16. C. 1 jaargeleden

  Ik kan deze banden niet meer vinden. Heb je een alternatief.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: