Bewegen Sportkleding Tips

Review: Polar A300

Door

Polar A300 bovenaan

Iets langer dan een jaar geleden, testte ik samen met stagiaire Daniëlla de Polar loop (spreek uit als loep). Inmiddels heeft Polar een aantal nieuwe producten op de markt gebracht, waarvan er eentje mijn specifieke aandacht trok, namelijk de Polar A300. Dit horloge heeft niet alleen een supergaaf design, maar meet ook activiteit en andere aspecten van fitheid. Je hebt in mijn vlog al kunnen zien dat ik dit horloge inmiddels een paar weken draag. Ik vertel je vandaag wat ik ervan vind!

Dit artikel wordt niet gesponsord, ik vind het gewoon leuk om af en toe een fitnessgadget voor jullie te testen.

Kleuren

Het product
De Polar A300 is een horloge dat verschillende soorten activiteit meet. Hij heeft naar mijn idee een ontzettend leuk design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het leuke vind ik, dat je er aparte banden in andere kleuren bij kunt kopen, zodat je jouw horloge gemakkelijk kunt aanpassen aan je outfit. De verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn, zie je hierboven. Hieronder laat ik zien hoe gemakkelijk je de band van het horloge kunt verwijderen. Hierdoor komt gelijk de USB-aansluiting vrij, waarmee je hem in je computer kunt steken. Hierover later meer. Met deze aansluiting is de batterij van het horloge gemakkelijk op te laden.

Een leuk feitje: voor het design van dit horloge heeft Polar de reddot design award 2015 gekregen.

Bandje

Wat meet hij?
Zoals ik hierboven al vertelde, meet dit horloge verschillende soorten activiteit. Op de website is hier uitgebreid over te lezen. In het kort meet hij het volgende:

 • Je dagelijkse activiteit, in verschillende maten van intensiteit. (liggen, zitten, staan, wandelen, hardlopen).
 • Het aantal stappen dat je zet.
 • De hoeveelheid calorieën die je verbrandt
 • Slaapduur en of je in je slaap veel draait en woelt
 • In combinatie met de hartslagband, kan hij je hartslag meten
 • Of jij jouw activiteitendoel per dag behaalt of niet. Je kunt instellen watvoor eisen jij aan een gemiddelde dag stelt, je ziet in het balkje op het beeldscherm hoe ver jij gevorderd bent met die activiteiten.
 • Op het horloge staat een conditietest, die je gemakkelijk kunt uitvoeren door de aanwijzingen op het scherm te volgen. Een leuke toevoeging vind ik dit!
 • Doordat je verschillende sportmomenten kunt selecteren, kan hij bijhouden wat je per week aan sport doet. Dit geeft hij weer in jouw dagboek, die je digitaal kunt inzien.

Het horloge geeft een waarschuwing als je langer dan een uur stil zit. Ook dit kon je zien in de vlog die ik laatst plaatste.

App

Polar Flow App en de Polarpersonaltrainer.com 
Als je de Polar Flow App download, kun je jouw horloge via bluetooth synchroniseren met je smartphone of tablet. Je ziet vervolgens een soort klok, met daarop de verdeling van jouw dag in activiteiten. Je ziet dit scherm hierboven. Op het grijs gemarkeerde gebied had ik mijn horloge af (ik heb hem niet om tijdens mijn slaap). Hoe donkerder de vlakjes en streepjes, hoe actiever ik bezig was. Ook geeft de app aan hoeveel calorieën je die dag verbrand hebt, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel tijd je actief bent geweest.

Als je het horloge aan je computer of laptop koppelt, kun je via polarpersonaltrainer.com jouw beweegdagboek bijhouden en je activiteiten inzien. Dit is een leuke stimulans om actief te blijven!

De prijs
Voor een Polar A300 betaal je €119,95. Je kunt dan kiezen uit wit, zwart of roze. Voor €24,95 kun je er een extra band bijkopen, in een van de kleuren die je hierboven ziet. Voor €40,- krijg je er een hartslagband bij.

Ik weet dat veel leden van Sportrade (de sportschool waar ik werk) dit artikel zullen lezen. Voor jullie heb ik goed nieuws! We verkopen dit horloge namelijk op de sportschool en we helpen je dan direct met de instelling van het horloge naar jouw wensen. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk!

Polar A300

Mijn mening
Dan, niet geheel onbelangrijk: mijn mening over dit horloge. Ik ben enthousiast! Ik vind het een leuke gadget. Voor iedereen die een stok achter de deur wil wat betreft actief leven, is dit horloge zeker aan te raden. Ik merk dat ik het als uitdaging zie om mijn activiteitenbalkje vol te krijgen. Ook de melding als je je inactief gedraagt, zijn een mooie eyeopener! Het is super leuk om de verschillende dagen van de week terug te kunnen kijken in de app. Met de website doe ik persoonlijk niets, omdat ik de app gemakkelijk vind in gebruik. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon!

Een klein nadeel aan dit product, vind ik dat hij activiteiten waarbij je je armen nauwelijks beweegt (bijvoorbeeld fietsen of krachttraining), niet als intensief beweegmoment. Dit is niet een groot probleem als je gewoon een globaal beeld van je activiteiten wilt hebben, maar als fanatieke sporter kan dit zeker een groot nadeel zijn. Ik raad sporters daarom zeker aan om een hartslagband bij het horloge te bestellen. Op deze manier kun je nog nauwkeuriger je sportactiviteiten bijhouden, bovendien is de calorie-meting gedurende de dag veel adequater.

Kortom, een hele leuke gadget die je stimuleert om voldoende te bewegen.

Groetjes, Marloes

Zou jij dit product aanschaffen? Waarom wel of niet? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. marleen 7 jarengeleden

  ik vind de M400 mét GPS net ietjes beter, die kan precies hetzelfde maar heeft dus ook GPS waardoor je dus ook ermee kunt hardlopen en daarvan de statistieken kunt bijhouden. Voor 40/50 euro extra geloof ik.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat vind ik inderdaad ook iets fijner! Vandaar dat ik voor fanatieke sporters toch andere horloges aanraad. Maar voor de gemiddelde persoon is dit juist weer heel leuk!

   Reageer
 2. Danielle 7 jarengeleden

  Niet heel goedkoop maar wel een leuk horloge! Ik gebruik nu mijn nike horloge voor alleen hardlopen maar wil eigenlijk iets van een activity tracker voor de rest van de dag.. deze gaat dus op mijn “misschien” lijstje

  Reageer
 3. Mieke 7 jarengeleden

  Ik vind het heel interessant en heb ook al naar meerdere gekeken. Het blijft alleen prijzig. Ik ben bang dat ik na 2 weken hem in de kast leg en niet meer gebruik. Daarnaast vind ik mijn eigen horloge zo mooi en zonde om af te doen 😉 Vind de jawbone up daarom wel erg mooi. Wie weet komt het een keer. In ieder geval leuk om jou ervaring te lezen!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Is is inderdaad wel even prijzig, maar ze blijven ook heel lang goed!

   Reageer
 4. Alia 7 jarengeleden

  Ik vind hem ook aan de dure kant, hoewel ie het geld wel waard lijkt te zijn.
  Aan de andere kant ben ik gek op grafiekjes en kleine doelen aan mezelf stellen, dus ik denk dat ik beter een polar kan halen die ik waarschijnlijk gebruik, dan hardloopschoenen die ik waarschijnlijk amper gebruik, wanneer ik dan toch 160 euro uitgeef.

  Reageer
 5. Vera 7 jarengeleden

  Zelf heb ik sinds vorig jaar de Polar Loop, die uit het vorige artikel. Ik ben er nog steeds heeeel tevreden mee! Hij doet nagenoeg hetzelfde, behalve de laatste 2 puntjes. Je kunt wel in je activiteiten-dagboek op de website een goed overzicht krijgen val alle sportmomenten. Per sportmoment kun je aanvullende gegevens invullen.
  De Polar Loop is toch wat goedkoper. En ik krijg nog altijd te horen dat deze er stijlvol uitziet, net als een armband. Dat vind ik zelf echt een groot voordeel. Ik heb de paarse kleur gekregen.

  Een echte aanrader, zeker met hartslagmeter!!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Die is inderdaad echt fijn! Ik vind die ook heel mooi.

   Reageer
 6. Naomi 6 jarengeleden

  Ik vind het heel leuk klinken en na wat research lijkt het me een super gadget. Ik doe alleen wel veel krachttraining, is het dan nog steeds een handige gadget? Natuurlijk fiets ik, loop ik soms hard op een lopende band, en loop ik veel trappen.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Krachttraining pikt hij helaas niet goed op, omdat je weinig beweegt. Ik zou je dan een hartslagband erbij aanraden!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: