| 9 september 2014

Quick tip: Zweetgeur uit sportkleding

Zweetgeur

Vandaag heb ik een zeer smakelijk onderwerp voor jullie, dat vooral de fanatieke sporters zeker zullen herkennen. Natuurlijk is het belangrijk om sportkleding te wassen nadat je het gebruikt hebt. Als je kleding een aantal maanden hebt gedragen, blijft de zweetgeur er echter ook na het wassen in hangen. Het ruikt fris, totdat je weer gaat sporten. Zodra de kleding warm wordt, komt de zweetgeur weer naar boven. Hoe vaak je het ook wast, de geur zal niet meer helemaal verdwijnen. Vaak is deze kleding nog te nieuw en te leuk om weg te gooien, ik heb vandaag de oplossing voor je!

Ik heb het al regelmatig gehad, vooral bij shirts en sport-BH’s. De kleding ruikt heerlijk schoon na het wassen, maar begint al na de warming up weer flink te stinken. Bij mij gebeurt het vooral bij kleding die ik draag bij zeer intensieve sportmomenten, waarbij ik veel zweet. Mannen zweten over het algemeen meer dan vrouwen, zij zullen dan ook vaker last hebben van dit probleem.

Een aantal jaar geleden heb ik om deze reden flink wat kleding moeten weg gooien. Ik dacht dat de vervelende geur er simpelweg niet meer uit te krijgen was. Ik wilde natuurlijk niet stinken tijdens het sporten, dus was de enige oplossing om nieuwe shirts te kopen. Inmiddels weet ik wel beter, want met een simpel trucje kun je de geur weer helemaal uit de sportkleding krijgen!

2

Het wondermiddel is namelijk natuurazijn of schoonmaakazijn! Je kunt dit goedje bij iedere supermarkt voor een klein bedrag kopen. Je pakt simpelweg een afwasteil of een emmer en giet de natuurazijn/schoonmaakazijn er in. Hierin leg je de kleding die je weer fris wilt laten ruiken. Het is het beste als het hele kledingstuk gedrenkt is in de azijn. Laat dit minimaal een uurtje liggen, maar je kunt het ook gerust een hele nacht laten weken. Vervolgens spoel je het kledingstuk even goed uit onder de kraan en doe het vervolgens in de wasmachine.

Na het wassen laat je de kleding goed drogen en het is weer klaar om aan te trekken! De volgende keer dat je het kledingstuk draagt met sporten, zal de vervelende zweetgeur verdwenen zijn.

Het is dus niet nodig om je stinkende shirtjes in de vuilnisbak te gooien! Ik was super blij toen ik deze methode ontdekte. Veel succes!

Groetjes, Marloes

Ken jij dit probleem? Laat me zeker even weten als dit middeltje ook voor jou werkte!

30 reacties

   1. Ik stond juist op het punt om 3 nike shirts weg te gooien. Totdat ik besloot het internet even te raadplegen…..bedankt voor de tip

    roel

 1. Wat een goede tip!!! Ik heb dat met een (onwijs leuk, nog niet zo heel oud) shirtje v Nike, dus ik ga het zeker proberen! Tnx!

  1. Papje maken van een stukje vaatwastablet met wat water, smeren op de aangedane plekken, een paar uur laten intrekken en wassen maar!

  2. Glansspoelmiddel voor de vaatwasser op de vlekken smeren en in laten werken. Daarna wassen. Dit schijnt te helpen. Succes.

 2. Wist je dat schoonmaakazijn sowieso goed voor je was is? Werkt als wasverzachter, haalt geurtjes echt uit de vezels van de stof en houdt je kleuren feller. Gewoon een klein scheutje in het wasverzachterbakje bij je gewone wasmiddel. Laat geen geur achter en je merkt echt verschil. Ik ben hiermee begonnen omdat ik last kreeg van sommige geparfumeerde wasmiddelen, maar die van Neutral echt te duur vond. Azijn bleek enorm goed te helpen, maar de was ruikt even fris.

  1. Klopt! Doe het bij elke was! In het wasverzachterbakje, tot net onder max, en aanvullen met een beetje wasverzachter. Ook nog eens budgetproof 😀

 3. Hoi Marloes! Ik zou graag je tips eens willen toepassen! Bij mij is het niet zo zeer sportkleding, maar gewone tshirtjes. Ik ben enorm anti zweetlucht, en stink ook eigenlijk nooit. Maar bij de naad onder mn oksels bij ieder tshirt, stinkt het zelfs NA de was wel een beetje naar zweetlucht. Zodra ik het schone shirtje weer aantrek is het een kwestie van tijd voordat het een stinkplek wordt. Ik wil je tip gaan toepassen maar had ee vraag. Ik heb namelijk alleen schoonmaakazijn vd c1000 in huis. Dit spul stinkt natuurlijk enorm. Maar gaat je kleding er niet naar stinken nadat je het in hebt laten weken? Ook is het verstandig om handschoenen aan te doen bij het weken? Want het is troep! En ik vroeg me af of je puur alleen schoonmaakazijn gebruikt of het ook aanmaakt met water (warm of koud?) ? Anders gaat er veel azijn in lijkt me haha.. Sorry voor alle vragen maar wil het graag goed doen! Bij voorbaat dank voor je reactie!

  1. Hoi Jack. Je hoeft het niet te verdunnen, maar het kan wel. Doe alleen niet meer dan de helft water erbij, anders weet ik niet zeker of het werkt. Nadat je de kleding gewassen hebt als het uit de azijn komt, ruik je niets meer van de azijn! Handschoenen zijn niet nodig :), maar dit kan natuurlijk wel als je dat prettig vindt. Succes!

 4. Hee Marloes,

  Ik lees hierboven dat het werkt als wasverzachter. Voor zover ik weet is het niet verstandig om sportkleding hiermee te wassen omdat het dan niet meer ademt.

  Wat zijn jouw ervaringen met azijn?

 5. hOur site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health site in case you want to strengthen your health with a help health products. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to strengthen your health. Our company provides general health products. Look at our health contributing portal in case you want to look better. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look better with a help health products. Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to feel better with a help of generic supplements. Our company offers herb-based pills. Take a look at our health contributing portal in case you want to look better.
  Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help general health products. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help of health products. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to feel better with a help of general health products. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to to feel healthier with a help generic supplements. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to to improve your health with a help of health products.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram