Bewegen

Quick tip: geen/minder vetrolletjes over je sportbroek

Door

Vetrolletjes

Strakke sportbroeken, ik vind ze geweldig! Vooral bij het hardlopen vind ik het super fijn om geen fladderende lappen stof om je benen te hebben, die zich met nat weer volzuigen met regen. Er is alleen een groot nadeel aan deze strakke broeken, ze zitten bij je taille ook strak. Dit heeft bij veel mensen (vooral dames) als resultaat dat zelfs het kleinste beetje vet zichtbaar wordt boven je broekrand, ggrrrrrr. Ik heb vandaag een tip voor jullie om dit in ieder geval een stuk te verminderen!

Natuurlijk kun je keihard sporten en super gezond eten om je vetpercentage zo laag mogelijk te krijgen , de rolletjes zullen op deze manier langzaam verdwijnen. Maar dit kost veel tijd en moeite, dus: Fake it untill you make it!

Ten eerste is het super belangrijk om de juiste maat broek te kopen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het is soms erg verleidelijk om toch dat maatje kleiner te kopen, gewoon omdat het kan. Een kleinere maat betekent echter een nog iets strakkere tailleband, waardoor de rolletjes sterker geaccentueerd worden. Hallo muffin-tops! Je zult ondanks de kleinere maat juist wat zwaarder lijken.

Daarnaast verschillen modellen sterk van elkaar. Pas broeken van verschillende modellen en merken om erachter te komen welke bij jou het mooiste zit.

Nog niet tevreden? Dan heb ik een extra tip voor je: ga eens kijken bij de mannenafdeling! De broek die ik op de foto aan heb is een mannenbroek. Het voordeel is dat hij hoger in de taille sluit dan vrouwenbroeken en dus over je eventuele vetrandjes heen valt. Zeker met een shirtje erover zullen je lovehandles nu een stuk minder opvallen!

Bovenstaande tips zullen je helpen, maar bij sommigen zal het nog niet voldoende zijn om de rolletjes compleet te laten verdwijnen. In dat geval raad ik je aan om te dragen waar je je prettig in voelt. Een iets wijder shirtje camoufleert bijvoorbeeld al een heleboel. Eet gezond en sport en beweeg een paar keer per week, dan weet ik zeker dat ze ook bij jou langzaam zullen verdwijnen.

Groetjes, Marloes

Hoe zorg jij ervoor dat jouw vetrolletjes minder opvallen?
Of heb je ze niet? (Lucky you!)

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Anne 9 jarengeleden

    Ik heb sportleggings van de h&m met een iets dikkere band bovenaan, die precies goed vallen, ideaal 😉

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: