korte broek sporten

Question – Ga jij korte Broek Sporten of in een Croptop?

Het wordt steeds vaker mooi weer. Ik vind dat helemaal geweldig! Ik weet echter dat het ook voor veel mensen een lastig moment is, omdat we steeds minder kleding dragen. Lang niet iedereen voelt zich daar comfortabel bij. Ik ben daarom heel benieuwd of jij je zeker voelt in een korte sportbroek of zelfs een croptop, of dat je die liever in de winkels laat hangen.

3 jaar geleden stelde ik de vraag van de korte sportbroek ook al eens. De reacties waren toen erg uiteenlopend. De meesten van jullie voelden zich er toch niet helemaal goed bij. Ik ben benieuwd hoe dat nu is! Ik deed een mini-onderzoek op instagram.

Voel jij je zeker in een korte sportbroek?

Als het heel warm is, ga jij dan sporten in een korte sportbroek? En voel je je daar zeker bij? Of ben je stiekem te onzeker over je lichaam om dat te doen? Reageren kan altijd anoniem, ik zal je e-mailadres nooit bekend maken!

Ik zal heel eerlijk antwoord geven: in een korte sportbroek ben ik me wel iets bewuster van de plekjes cellulitis op mijn benen. Ik weet dat het écht niet veel is, maar toch denk ik er altijd even aan. Zeker als ik bijvoorbeeld op de loopband staan. De achterkant van mijn bovenbenen is dan echt niet helemaal egaal. Toch is het voor mij geen reden om geen kort broekje te dragen! Wist je dat 90% van de vrouwen last heeft van cellulitis!? Vroeger maakte ik me er drukker om dan nu. Ik vind sporten in een korte broek gewoon ontzettend fijn in de zomer! Als iemand ook maar iets denkt over mijn (lichte) cellulitis, dan zegt dat meer over die persoon dan over mij. Ik ben ook maar een mens ;).

Ik heb er ook een poll op instagram stories uitgegooid. 965 van jullie voelen zich zeker in een korte broek (28%), 2444 doen het toch liever niet (72%). Je bent dus zeker niet de enige die zich niet helemaal happy voelt met blote beentjes.

Mini Onderzoek Instagram

Zou jij een croptop dragen met sporten?

Dan gaan we nog een klein stapje verder. Zou jij gaan sporten in een korte sporttop, met een blote buik? Ook hier vroeg ik 4 jaar geleden al eens naar. De meesten van jullie vonden het toen prima bij anderen, maar zouden er zelf niet in gaan sporten, tenzij ze thuis hun workouts doen.

Mijn mening is sinds toen een klein beetje veranderd. Destijds voelde ik me echt niet ‘strak’ genoeg voor een korte top. Inmiddels kan ik zeggen dat ik mezelf met een high waisted broek zeker goed voel in een korte top. Ik zou het echter toch niet snel doen, omdat ik de meerwaarde niet helemaal in zie. Natuurlijk ben ik trots op mijn lichaam, maar heb toch een beetje het gevoel dat ik er dan teveel mee show. Onzin natuurlijk, want iedereen moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt. Maar ik voel me er dus kennelijk niet helemaal prettig bij. Ook lijkt het me niet handig met zweten enzo. Ik vind het trouwens wel prachtig bij andere meiden! Als jij je er goed bij voelt, zou ik het absoluut toejuichen.

Ook hier maakte ik een poll van. 431 (11%) van jullie voelen zich zeker in een korte top, 3583 (89%) doen het liever niet. Sommigen gaven in een DM aan dat ze het alleen in bepaalde gevallen doen. Bijvoorbeeld bij het thuis trainen, trainen op de atletiekbaan of in de crossfitbox. Met een blote buik in de sportschool staan, doen deze meiden liever niet.

Korte sporttop

Mijn tip voor jou

Ik schrijf dit artikel vooral omdat ik nog eens wil benadrukken dat je lekker moet doen waar JIJ je fijn bij voelt, ongeacht wat anderen daarvan denken. Who cares dat je dikke cellulitisbenen hebt, als jij dat fijn vindt dan moet je lekker je korte broek rocken! Voel jij je er niet prettig bij, bedek je benen dan gewoon. Ga alleen niet bedekken omdat je bang bent voor de mening van een ander, dat is zo zonde. Hetzelfde geldt voor een korte top. Misschien heb jij niet helemaal 100% een strakke buik, maar vind je het super fijn om te trainen in een croptop. Gewoon doen, je mag no matter what super trots zijn op je lichaam.

Conclusie

Ik hoop dat we met z’n allen wat minder gaan piekeren over wat anderen vinden en gewoon doen waar we zelf blij van worden! Dat is super moeilijk, zeker als je wat jonger bent (is mijn ervaring). Draag tijdens het sporten een outfit die jij op dat moment fijn vindt, dan is alles prima. Helaas hebben sommige mensen altijd hun mening over anderen klaar, hoe ze er ook uit zien. Ik probeer er zo min mogelijk een boodschap aan te hebben. Zoals je merkt, lukt me dat in het geval van de korte top nog niet helemaal. Het blijft een lastig puntje, maar ik vind het goed om er af en toe bij stil te staan en elkaar te steunen.

We zijn allemaal mooi zoals we zijn! Of je nu dun of dik bent, of je nu cellulitis en een blubberbuik hebt of niet. ♥ Je fijn voelen, dat is zo veel belangrijker!

Groetjes, Marloes

Voel jij je zeker in een korte sportbroek? En in een croptop?

 

18 reacties

 1. Supergoed artikel.
  Toen ik begon met sporten had ik altijd een lange broek aan en een shirt met korte mouwen. Tegenwoordig vaak zonder mouwen, vind ik zoveel fijner trainen.
  Met mooi weer doe ik tijdens hardlopen nog wel eens een kort broekje aan, in de sportschool voel ik me dan toch minder op mn gemak.
  Wie weet in de toekomst.. kleine stapjes :-).

 2. Laatst ging ik buiten hardlopen met een high waisted sportbroek en een sport bh. Nou de buit..: 2x nagefloten en 1x nagetoeterd door een auto. Ik voel me er zelf prima bij om met een stukje blote buik te sporten, maar als je meteen dat soort reacties krijgt dan laat maar zitten 🙁

 3. Interessant en leuk artikel! Leuk ook met die instagrampolls. Ik ben zelf een hardloper, maar in een sportbh/ croptop zie ik mezelf niet lopen. Ook een strak kort broekje voel ik me niet comfortabel in, maar juist wel in een wat losser broekje (waar dan zo’n strakke onder zit, snap je me nog?). Vind dat net wat charmanter staan ofzo, maar houd sowieso niet van hele strakke kleding. Ben daar niet zo zeker genoeg voor 🙂

 4. Het is misschien een beetje een rare of domme vraag Marloes, maar ik ben er wel erg nieuwsgierig naar en kan er niet zo makkelijk een antwoord op vinden, maar verbrand je nou ook meer calorieën als je met warmere kleren sport? (omdat je lichaam meer moeite moet doen je temperatuur omlaag te krijgen?)

  Dankjewel!

 5. Het gaat er bij mij niet zozeer om het wel of niet zeker zijn in sportbh, maar dat ik het gewoon wat ongepast vindt in de sportschool ofzo. Een beetje hetzelfde idee erbij als wanneer een man in blote bast zou trainen, gewoon wat onnodig dus.

  (Het is overigens cellulite en geen cellulitis 😉 Cellulitis is een bacteriële infectie namelijk)

 6. Als ik ga hardlopen trek ik meestal wel een korte broek aan, maar vaak zo een die niet strak om je bovenbenen valt. Soms wel ongemakkelijk, maar het zit zoveel fijner en minder warm in het voorjaar/zomer! Dat weegt voor mij het zwaarst

 7. Wow, ik schrik er best wel van dat zo weinig mensen (vrouwen?) zich op hun gemak voelen in een korte broek. Ook vind ik het eigenlijk heel erg dat mensen hun eigen beeld van hun uiterlijk boven comfort stellen. Tenminste, het is toch snikheet om altijd in een lange broek te sporten? Ik ben een koukleum, maar met temperaturen boven de 10 graden trek ik met hardlopen geen lange broek aan. Hopelijk voelen de komende maanden steeds meer mensen zich op hun gemak met zichzelf, zodat ze in ieder geval hun uiterlijk geen beperkende factor laten zijn <3

  In alleen een sport-bh zul je mij trouwens niet zien sporten. Vind ik niet zo gepast.

 8. Ik sport thuis en met warm weer draag ik zeker een korte broek 😉 Toen ik nog naar de sportschool ging, moet ik zeggen dat ik liever in een langer(e) legging sportte. Ik had altijd het idee dat dan iedereen naar je billen kijkt (wat natuurlijk onzin is).

  Een crop top zou ik dan nog eerder dragen qua hoe comfortabel ik me er in voel. Al ben ik het wel met je eens dat het niet praktisch is met zweten.

 9. Als ik thuis sport, heb ik natuurlijk nergens last van. Met hardlopen ben ik al blij dat ik überhaupt de straat op ga, haha! Heeft een hele tijd geduurd voor ik durfde te gaan hardlopen. Klinkt misschien ook raar voor velen, maar ik werd er onzeker van.
  Ik vind het belangrijk de balans te zoeken: wat is comfortabel en wat Is leuk én wat Is vooral niet te uitnodigend…er mag best wat aan de fantasie worden overgelaten, niet alles hoeven we te showen! ?

 10. Als ik thuis sport, sport ik in mijn ondergoed 😀 dan heb ik vaak niet eens een sportbeha aan, want ik ga toch niet springen of rennen (dat zou gemeen zijn voor mijn onderburen).

  Ik draag zo vaak als kan een korte broek met sporten, gewoon een dunne voetbalbroek van Nike. Ik heb alleen cellulitis aan de achterkant van mijn benen en die kan ik niet zien en wat ik niet zie, is er niet! 😛

  In enkel een sportbeha zou ik niet gaan, maar dat is vooral omdat ik er graag jongensachtig uitzie. Stoere tank tops gaan nog wel, maar dan verbranden mijn schouders wel gauw. Dus wat ik hier eigenlijk wil zeggen is dat ook als iemand het durft, het niet hoeft te betekenen dat diegene ook in sportbeha gaat: er kunnen ook andere redenen zijn.

  1. Haha, ik herken helemaal je opmerking: wat ik niet zie, dat is er niet!
   Ik heb op mijn rug verschillende littekens van het weghalen van moedervlekken. Maar ik vergeet het altijd. Soms vraagt iemand ernaar (vervangende huisarts, op het strand etc) en dan denk ik er zelf pas weer aan.
   Heerlijk toch!!

 11. Sinds ongeveer 1.5 maand loop ik buiten hard in een korte broek, vond het heel lang vreselijk maar nu maakt het mij niet zoveel uit. Fitness en kickboksen doe ik wel in een lange broek maar dat is puur omdat ik dat gewoon fijner vind. En sporten in alleen een bh of topje doe ik niet en hoeft van mij ook niet. Ieder zijn ding maar ik vind het niet zo gepast

 12. Wat een leuk artikel en bij mij is dat al helemaal not done ik draag NOOOOOIT een korte broek rok of croptop dat zou ik de mensen niet aan doen heb ten eerste veel te witte benen en best magere benen ik vind dat zo lelijk daar voel ik me niet prettig bij, al mijn hele leven draag ik lange broeken winter óf zomer tsja ik heb genoeg zelfkennis om mezelf dit niet aan te doen en respect voor diegene die er dus sch*** aan hebben 🙏😊

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram