Question: Vind jij je uiterlijk tijdens het sporten belangrijk?

Sporten

Ik vond het weer eens hoog tijd voor een ‘question’ artikel. In deze artikelen stel ik jullie een vraag, die je in de reacties kunt beantwoorden. Ik vind het altijd ontzettend leuk om jullie mening te horen over bepaalde dingen, zo leer ik jullie toch een klein beetje beter kennen. Vandaag wil ik checken hoe ijdel jullie zijn tijdens het sporten. Natuurlijk vertel ik je ook mijn mening.

Mijn vraag aan jou
De vraag heeft dus alles te maken met ijdelheid. Ijdel zijn klinkt soms een beetje negatief vind ik, maar ik zie het zeker niet zo. Het kan in mijn ogen juist ook heel positief zijn, in de zin van dat je er graag verzorgd uit wilt zien. Of dit ook tijdens het sporten het geval is, zal heel erg verschillen per persoon. Daarom heb ik de volgende vraag aan je:

Vind jij het belangrijk dat je er leuk uit ziet tijdens het sporten?

‘Er leuk uit zien’ kan op veel verschillende vlakken. Misschien vind jij het heel belangrijk om leuke sportkleding te hebben, maar denk je niet zo om je haar en/of je make-up tijdens het sporten. Of misschien is het wel andersom!?

Mijn antwoord op de vraag
Om heel eerlijk te zijn, moet ik deze vraag met een volmondige ‘ja’ beantwoorden. Ik vind het vrijwel altijd belangrijk om er goed verzorgd uit te zien (op bankhang-avonden na) en dat is tijdens het sporten eigenlijk niet anders.

Bovenaan defshop

Ten eerste ben ik een ontzettend ‘sucker’ voor leuke sportkleding. Ik heb veel te veel sportbroeken, shirtjes, schoenen en accessoires in mn kast liggen en ik blijf maar nieuwe kopen, gewoon omdat ik het zo leuk vind. Ik kan dan ook rustig een aantal minuten bezig zijn met het uitzoeken van een leuke outfit. Dit verschilt trouwens wel per moment. De ene keer ben ik veel minder kritisch met het uitzoeken dan de andere keer, eigenlijk net als met gewone kleding.

Daarnaast zul je me ook vrijwel nooit zonder make-up zien sporten. Misschien een beetje overdreven volgens sommigen, maar ik voel me er prettig bij! Ik denk dat het mede te maken heeft met dat ik werk op de sportschool waar ik sport. Ik kom dus ontzettend veel bekenden tegen. Ik heb overigens geen lagen make-up op hoor! Maar vrijwel altijd in ieder geval mascara en wenkbrauwpotlood.

Haarstijl1

Met mijn haar ben ik iets makkelijker, dat heb ik vaak gewoon in een staart. Het wordt toch bezweet, dus dan vind ik het zonde om het uitgebreid te stylen vooraf. Soms draag ik een haarbandje of heb ik een vlechtje in. Dat is deels omdat het ontzettend praktisch is, mijn haar komt op die manier niet in mijn ogen. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het stiekem ook wel leuk vind staan ;).

Wat is jouw antwoord?
Zo, dat was mijn hele eerlijke antwoord op deze vraag. Nu is het jouw beurt! Ik ben heel benieuwd of jij net als ik met je uiterlijk bezig bent tijdens het sporten, of dat het je oprecht niets kan schelen. Wel eerlijk zijn natuurlijk hè!?

Groetjes, Marloes

Vind jij jouw uiterlijk belangrijk tijdens het sporten?

33 reacties

 1. Ja en nee. Qua sportkleding zeg ik volmondig ja!!! Ik heb ook bijna meer sportkleding dan gewoon kleding. Het liefst ga ik tot in de puntjes gematcht; zelfs m’n sport bh’s hebben kleuren die in m’n schoenen terugkomen;).. Mijn haar daarentegen… Tsja, ik ga normaal naar de crossfit, maar na 3 bewegingen heb ik een ‘coupe de troep’ en staan mijn plukken alle kanten op?. Als ik in de middag of avond ga sporten heb ik make up op, maar ik doe het er niet speciaal voor het sporten op. Haal het er dus ook niet speciaal voor af. Nou, dit was mijn mega lange antwoord…;)!

 2. Hi Marloes,
  Ik wil alleen laten weten dat ik zo ontzettend blij ben met je website, elke dag weer leuke eerlijke tips en hele goede work-outs. Ik kijk er elke dag naar uit!!!!!!!!

 3. Ik vind het wel leuk om wat leuks aan te hebben maar verder ben ik helemaal niet ijdel met sporten. Mijn haar gaat gewoon omhoog, de manier waar op maakt mij niet echt uit en make-up daar denk ik ook niet echt overna met het sporten.

 4. Tot op zekere hoogte wel ja. Vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien, maar als je aan het sporten bent hoef je er niet bij te lopen alsof je op de rode loper staat. Zie vaak (veelal meisjes/vrouwen) die opgemaakt zijn alsof ze een date hebben in de sportschool, dat gaat me dan toch wat te ver…

 5. Haha ja herkenbaar. Ik vind het altijd wel erg belangrijk om er verzorgd uit te zien. Ook al ben ik aan het sporten. Doordat ik een ontzettend rood hoofd krijg tijdens het sporten vind ik altijd al dat ik er vreselijk uit ga zien, daarom probeer ik het met make up altijd wel een beetje te compenseren haha..

 6. Make up doe ik niet op voor het sporten, in no time zweet ik het eraf, en voel ik me heel vies. Wat kleding betreft zeg ik “Ja!” Inmiddels heb ik meer sportkleding dan gewone kleding (maar dat komt denk ik ook omdat ik niet zoveel kleding aanschaf op het moment vanwege het afvallen. Ik blijf anders nieuwe kleding kopen, ik doe zo lang mogelijk wat wat ik heb en als het echt om mijn lijf lubbert koop ik wel wat nieuws)

 7. Voor mij ook ja en nee. Leuke sportkleding vind ik ook heel erg leuk om in te investeren dus dat doe ik dan ook veel! Het hangt een beetje af van het moment van de dag dat ik ga sporten of ik make-up op heb of niet. Als ik ervoor al van huis ben geweest heb ik wat meer make-up op tijdens het sporten dan als ik vanuit mijn bed de sportschool in rol. Daar ga ik me niet uitgebreid voor opmaken. Ik doe hooguit een beetje mascara op. En dat terwijl ik gewoonlijk wel iemand ben die veel make-up draagt, maar dat doe ik omdat ik het ook heel leuk vind. Ik ga ook zeker gerust zonder de deur uit.

 8. Ik vind het wel belangrijk om er goed uit te zien tijdens het sporten. Ik loop hard en draag altijd foundation. Ik voel me niet prettig met een kop zo rood als een tomaat. Qua kleding ga ik nu pas ‘los’. Ik heb onlangs een hardloopvest gekocht bij Nike want dat past zo goed bij mijn hardloopschoenen. Haha! Ik keek dezelfde dag alweer naar een hardlookbroek die matcht bij mijn schkenen en vest, haha.

 9. Leuke vraag πŸ™‚
  Ik vind het vooral belangrijk dat ik iets aan heb waarin ik me goed voel en lekker kan sporten. Meestal voel ik me wel beter in iets wat ik ook leuk vind staan en dus ook ik moet Ja antwoorden wat betreft sportkleding.
  Qua make-up; dit heb ik alleen op met sporten als ik al andere dingen gedaan heb die dag. Ik maak me niet speciaal op om te gaan sporten en haal het er ook niet speciaal af.
  Mijn haar zit gewoon vast, uit mijn gezicht. Vlechtje/haarbandje zijn bij mij ook favoriet. Het maakt toch niet uit als ik het leuk probeer te doen. Ook hier door crossfit een pluis/plof kapsel na een aantal oefeningen en hier leg ik me maar bij neer πŸ˜‰

  1. Hoi marloes,

   Wat leuk deze vragen. Ik loop elke dag n uur. Dan wil uk er wel goed uit zien. Maar niet speciaal aanschaffen van extra sportkleding. Het moet voor mij functioneel zijn. Ik maar mij s morgens altijd op Wenkbrouwen ogen. Dus dat zit er al op. Mijn workouts doe ik thuis met jouw hulp en weerstandsbanden. Dan ga ik voor makkelijk niemand ziet mij immers. Komt het misschien omdat ik van n andere leeftijdscategorie ben dat ik dit niet meer zo van belang vind. Ik ben 65.
   Groetjes annemarie

   1. Dat zou kunnen Annemarie…maar ik denk dat iedereen gewoon verschilt van mening. Ik ken ook genoeg van mijn leeftijdsgenoten die het niet kunnen schelen hoe ze eruit zien tijdens het sporten πŸ™‚

 10. Tja, ik sport vooral thuis, en daar ga ik me niet speciaal voor aankleden πŸ™‚
  Bij het hardlopen had ik in het begin dat ik wel echt vooraf voor de spiegel stond. Ik vond het buiten gaan hardlopen in het begin wel lastig. Helaas ben ik gevoeliger voor wat de buitenwereld van me denkt, dan dat ik zou willen.
  Inmiddels is dat bij het hardlopen gelukkig niet meer zo. Daar maak ik me ook niet voor op, al haal ik de make-up er ook niet speciaal af. Ik kan nu denken: “kijk maar, denk wat je wil, maar ik sport lekker!” En dan is lekker zittende kleding het belangrijkste.

 11. hey,
  Ik wil er toch ook altijd leuk uitzien hoor. Ik maak me s’ochtends alijd op wat ik die dag ook ga doen. Btw nu ik 38 ben heb ik niet meer zo een mooi perzikhuidje dan toen ik 20 was ? dus zonder bb creme en een veeg blush ga ik de deur niet uit..))
  Ik hou ook van toffe , leuke fitness outfitjes..

  Gr Isabel x

 12. Hoi,
  Misschien wat anders dan de anderen, maar het kan mij niet zo heel veel schelen…
  Ik draag uberhaupt nooit make up (en met niks bedoel ik dan ook niks, geen mascara of wat dan ook, ik ben puur naturel…), ook niet op werk of als ik uit ga, dus al helemaal niet tijdens het sporten.
  Qua kleding begint het wellicht een heel klein beetje te komen. Ik liep altijd in slobbershirts enzo tijdens het sporten (waar dan ook, thuis, sportschool, buiten), maar tegenwoordig heb ik wat leukere outfits. Dat heeft er vooral mee te maken dat dat toch ook fijner zit en bijvoorbeeld beter ademt, omdat het echt kleding is die is bedoeld om in te sporten. Dus ik heb het niet gekocht om hoe ik er in uit zie! En ik heb van alles maar 1 of 2 stuks, dus ook zeker niet veel.
  Ik heb trouwens wel graag een goede sportbh aan, omdat als ik andere vrouwen zie lopen waarbij alles heen en weer hopt, ik dat niet charmant vind, maar het me vooral ook heel onprettig lijkt.
  Maar ik geniet wel van het sporten en dat lijkt me het belangrijkste :)!

   1. Ja precies, daarom heb ik dus nu ook wel “echte” sportkleding, terwijl ik voorheen dus sportte in ‘gewoon een oud shirt’.
    Is inderdaad veel fijner mbt de weersomstandigheden enzo haha!
    En ik vind dat je er in die sportkleding sowieso al een stuk beter uit ziet πŸ˜€

 13. Ik sport eigenlijk vrijwel alleen maar thuis, boven op zolder hebben wij een kamer waar we alles hebben. Het verschilt dus enorm, als ik in de ochtend sport dan sta ik gewoon met mijn slaapkop en slobber trui maar in de avond kan dit weer geheel anders zijn.
  Ik sport eigenlijk altijd samen met mijn vriend en het is dan ook echt ons moment samen even ontspannen zonder kids. Het kan zijn dat ik een gaaf sportsetje aan heb maar in de zomer sta ik ook vaak zat in mijn sportbh en ondergoed haha.
  Op de kamer hebben we ook de carnavals kleding liggen, ook daar hebben we een aantal avonden ontzettend veel lol mee gehad.
  Het interesseert me eigenlijk niet zo hoe ik eruit zie, het heeft geen invloed op mijn sporten dus gewoon waar ik die dag zin in heb.

 14. Ik heb prima sportkleding: niet tΓ© hip, maar ook echt niet lelijk. Verder krijg ik altijd erg snel een rood hoofd door inspanning, waardoor er ‘charmant uitzien’ vaak ver te zoeken is, hoe hip ik er ook bij loop haha.
  Ik zie weleens een dame in de sportschool met rode lippenstift. Dat is normaal al een uitdaging om het op de juiste plek te laten zitten, laat staan in de sportschool. πŸ™‚ Dat zou bij mij allang uitgesmeerd zijn over mijn hele hoofd haha.

 15. Beste Marloes,

  Ik doe mijn PWS onderzoek, samen met een vriendin, over het verband tussen uiterlijke verzorging en sportieve activiteit.
  Wij zijn geΓ―nteresseerd in hoeverre vrouwen tijdens het sporten aandacht besteden aan hun uiterlijk. Daarom leek het ons leuk om jou enkele vragen te stellen over jouw mening over dit onderwerp.

  Lijkt het je leuk om mee te werken aan ons PWS?

  Groetjes,
  Sanna en Marije

   1. Hoi Marloes,
    We zouden je nog een paar vragen stellen voor ons PWS.

    Wat is jouw mening over het vrouwelijk schoonheidsideaal en hoe komt dit volgens jou tot uiting in de sport fitness?

    Waarom denk je dat het voor vrouwen die aan fitness doen belangrijk is om aandacht te besteden aan hun uiterlijk?

    Groetjes Sanna en Marije

    1. Hoi meiden!
     1. Ik denk dat er verschillende schoonheidsidealen zijn. In de modellenwereld moeten vrouwen eigenlijk zo dun mogelijk zijn. In de fitnesswereld is vetpercentage meer van belang en de zichtbaarheid van spieren. Ik merk dat veel vrouwen zo strak en afgetraind mogelijk willen worden. Mijn mening is dat iedere vrouw mooi is, ongeacht haar figuur. Ik denk (hoe cliche ook) dat je het mooist bent als je lekker in je vel zit. Ik voel me lekker bij een fit lichaam, daardoor voel ik me vrolijker en dat straal ik dan ook uit. Héél afgetraind zijn vind ik niet belangrijk, ik wil me gewoon happy voelen in mijn eigen lichaam.
     2. Ik denk dat het deels is om zichzelf beter te voelen, maar ook deels omdat ze er mooier uit willen zien voor de buitenwereld. Ik vind dat tweede niet het juiste argument om fitter te willen zijn. Doe het alleen voor jezelf….voor niemand anders! Fit zijn is momenteel echt een trend, je ziet het overal op social media. Ik denk dat veel vrouwen hierdoor het idee hebben dat ze er ook zo uit moeten zien. Helaas…want veel foto’s zijn gephotoshopt of er is gebruik gemaakt van ideaal licht en ideale camerahoeken, waardoor het resultaat mooier lijkt.

     Succes! Groetjes, Marloes

 16. Hoi Marloes,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik je site heel fijn vindt en graag een avondje jouw artikelen lees, zo ook deze.
  Tjdens het sporten zorg ik wel dat mijn sportkleding matcht maar ik haal eigenlijk altijd mijn make up eraf voordat ik ga sporten, bijvoorbeeld na een dag school. Dit doe ik omdat het voor mijn gevoel het zweet ‘tegenhoud’ als ik foundation en concealer op heb. Omdat mijn gezicht dat na het sporten nog heel droog aanvoelt terwijl, wanneer ik mijn make up eraf heb gehaald, mijn gezicht bezweet is. Klopt het dat make up het zweet tegenhoudt of niet?

  Liefs,
  Nathalie

 17. Hi! Ik vind het belangrijk hoe ik er in de sportschool uitzie! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe sportleggings en shirts. Vind het ook ontzettend leuk om ze te shoppen en struin regelmatig de websites van Adidas en Nike af (mijn 2 favorieten). Helaas ontploft mijn haar ook in de sportschool en zie ik er na een aantal krachtoefeningen uit als een opgezwollen tomaat. Haar en make-up besteed ik dus geen tijd aan, maar meestal heb ik nog van ‘s ochtends een beetje mascara en wenkbrauwpotlood op. Ik heb vanuit mijn puberteit wel geleerd om weinig tot geen make-up te dragen bij het sporten. Ik deed en doe aan karate en veeg altijd mijn gezicht af met mijn mouw. Was met een wit karatepak geen succes (mascara en foundationstrepen). Ik heb nog 2 jaar lang met die vlekken erin doorgetraind, het ging er in de wasmachine niet uit hahahaha. Oeps.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram