| 22 oktober 2014

Push-up Challenge!

Gevorderd

Het is weer eens tijd voor een uitdaging! Deze keer gaan we opdrukken. Denk nu niet meteen dat je dat toch niet kunt, geloof me…je kunt het langzaam opbouwen. Opdrukken is een geweldige oefening voor de borstspier, daarnaast pak je de achterkant van de bovenarmen (triceps) mee. Als je hem goed uitvoert, span je ook je buik, rug en benen aan. Lekker allround dus! Met deze challenge werk je geleidelijk naar het doen van 15 pushups (of het dubbele aantal voor gevorderden) Kijk snel mee naar de uitleg.

Deze uitdaging duurt vier weken, waarin we 5 dagen per week gaan opdrukken. Je hebt dus twee dagen rust. We bouwen de hoeveelheid pushups langzaam op. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe moeilijk je de pushup maakt, dat vertel ik verderop. Nu eerst het schema met de verschillende dagen én het aantal pushups. O ja….we starten vandaag!

Schema Pushups

Hierboven zie je dus precies op welke dag je hoeveel pushups ‘moet’ doen. Makkelijk? Verdubbel dan het aantal! Hieronder plaats ik nog even een video die ik eerder heb gemaakt. Daarin leg ik uit hoe je een pushup uitvoert en waar je op moet letten.

Voor deze challenge geldt het volgende. Iedereen (ook beginners!) probeert de eerste pushup op handen en tenen. De uitvoering zie je nog een keer op de eerste afbeelding. Als dit écht niet lukt, dan ga je verder op handen en knieën, die uitvoering zie je hieronder.

Middel

Zo doe je het elke dag. Dus je doet zo veel mogelijk van de dagelijkse herhalingen op je tenen, pas als het echt niet anders kan, ga je verder op je knieën. Zo werk je dus langzaam naar het doen van 15 pushups achter elkaar (of 30, als je gevorderd bent)!

Heel veel succes, laat me zeker even weten als je de uitdaging aan gaat.

Groetjes, Marloes

Doe jij mee met deze challenge?

20 reacties

 1. Okee, ik doe mee!
  Opdrukken blijft ‘dingetje’ voor mij: ik ben echt geen beginnende sporter, maar dat opdrukken blijft lastig. Dat oefen ik gewoon te weinig. Dus ik ga ervoor! Het moet en zal me nu gaan lukken.
  Zo’n challenge werkt voor mij trouwens ook als een super-motivator! 😉 Leuk!

 2. Ik doe ook mee!
  Sporten schiet er de laatste weken bij in, dus dit is een goed begin van het weer oppakken:)
  En heel motiverend om het samen te doen.

 3. Ik heb nog een vraag… op deze( en andere) sites vind ik heel veel goede workouts/oefeningen. Maar ik vind het erg lastig om hier zelf een schema van te maken voor thuis. Ik weet namelijk niet goed welke workouts ik wel en niet achter elkaar kan doen (omdat 1 vaak erg kort is) en tussen welke soorten workouts ik wat voor rust nodig heb. Ook is het soms lastig te bepalen of ik echt alle spiergroepen gehad heb.

  Kortom: Zou je een keer iets kunnen schrijven over hoe je het beste zelf een compleet workout schema in elkaar zet voor thuis?
  Ik snap dat deze vraag waarschijnlijk wat complex is, maar niet geschoten is altijd mis!

  Super blog, ik lees hem altijd met veel plezier!!

 4. Ja leuk ik doe mee! Matje ligt klaar. Ik heb nog wel een vraag, misschien heb je tips. En kan best 10 keer opdrukken op mn knieen, maar het lukt me maar niet om op mn tenen te doen. Wel een klein stukje, maar ik wil tot bijna de grond en dan terug. Naar beneden gaan lukt, daar kan ik het ook wel even vasthouden, maar het wil maar niet lukken om mezelf weer omhoog te drukken…

  1. Super , maar toch niet zo makkelijk als ik dacht 🙂
   Maar ik doe graag mee
   Marloes ik vind je pagina de echt leuk, ben elke dag weer benieuwd naar je tips!
   Groetjes Laura

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram