| 23 januari 2017

Optima Fitstart opdrachten #7 – Zitten en Warme Maaltijd

Een hele goede morgen! Ik heb weer nieuwe opdrachten voor jullie op deze mooie maandagmorgen. We komen al ontzettend dicht bij het einde van de challenge. Volgende week dinsdag is de laatste dag. We gebruiken de laatste week natuurlijk om nog even flink te knallen. Hoe? Dat vertel ik je in de video van vandaag.


Het Facebook evenement van de challenge vind je hier. Hieronder vind je de nieuwe opdrachten nog even kort op een rijtje:

Psychologische opdracht
Schrijf AL je successen tot nu toe onder elkaar in je schriftje. Het maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn geweest. Ook al lijkt het soms niet goed te gaan, er is vaak al heel veel dat je wél hebt bereikt. Dat lijken we soms heel gemakkelijk te vergeten :).

Doe-opdrachten
1. Eet alles wat je eet zittend. Dus niet meer staand aan het aanrecht of terwijl je het huishouden aan het doen bent. Je hebt nu veel meer aandacht voor het eten.

2. Kijk kritisch naar je warme maaltijd. Beoordeel of je deze gezonder zou willen hebben. Het artikel over soorten vlees vind je hier.

Zet hem op de laatste week!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw grootste successen?

4 reacties

 1. Wat leuk dat je mijn insta-foto hier plaatste!
  Het was voor mij geen straf om koffie te nemen ipv chocomelk, ik vind chocomelk zo ontzettend mierzoet!
  Deze week had ik nog vaker zulke momenten, vrijdag aten we patat, maar omdat ik zaterdag een feestje had en ik zeker wist dat we dan patat zouden eten, heb ik vrijdag als enige courgettelasagne gegeten, terwijl de rest aan de friet zat.
  Zaterdag op het feest kwam er een schaal met minitompoesjes, soesjes en moorkopjes langs, maar ook die liet ik aan me voorbij gaan.
  Ik heb dan wel dubbel genoten van de frietjes, die ik inderdaad later kreeg, mijn kroket en een cola light.
  Momenteel gaat het erg goed.
  Maar ik heb ook weleens tijden dat ik toch overal aan wil meedoen, en tja…dan ben ik ook niet meer te houden.
  Maar voor nu: top! En dat was ook op de weegschaal te zien vanmorgen. 🙂

 2. Hoi Marloes
  Sinds gisteren heb ik jou ontdekt en zit al anderhalf dag van alles te lezen en ben echt geïnspireerd. Echt top. Zelf heb ik ook nog een tip. Sinds 2 jaar eet ik mijn avond eten van een boterham bordje omdat de diner borden groter zijn en je dus geneigd bent meer op te scheppen terwijl je genoeg hebt aan een portie wat op je boterham bordje ligt. Voor ons werkt dit uitstekend en zijn daarmee ook echt een paar kilootjes afgevallen. Wie weet hebben jou volgers er ook wat aan.
  Ik ga weer verder lezen en snuffelen op jou blog. Echt top ben er heel blij mee en leer nog steeds bij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram