| 19 januari 2017

Optima Fitstart Opdrachten #6 – Drinken en Snacks

Hallo lieve allemaal! Hier zijn de nieuwe opdrachten voor de komende week. Ik weet dat veel van jullie het langzaam steeds moeilijker krijgen. Dat is helemaal niet erg. Doe gewoon wat je kunt en waar jij je goed bij voelt. Zie de opdrachten als een leidraad die je kunt gebruiken, je hoeft ECHT niet alles perfect te volgen. Iedereen is anders, blijf dat vooral onthouden.Het Facebook evenement van de challenge vind je hier. Hieronder vind je de nieuwe opdrachten nog even kort op een rijtje:

Psychologische opdracht
Schrijf een of twee van jouw valkuilen op. In welke situatie(s) ben jij geneigd de fout in de gaan? Wees hierbij zo specifiek mogelijk, dan leer je jezelf beter kennen.

Optima Fitstart

Doe-opdrachten
1. Drink alleen maar koffie, thee en water. Ook mag je maximaal 3-4 glazen light frisdrank per dag nemen als je dat wilt.

2. Neem alleen nog maar gezonde tussendoortjes. Bewaar ongezonde dingen voor je genietmomentjes. Ik maakte eerder video’s over gezonde tussendoortjes, die kun je hier en hier terug vinden.

Heel veel succes verder toppers!

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het bij jou? Wat vind jij het moeilijkst?

15 reacties

 1. Het gaat hier redelijk. De eerste week had ik meer moeite, vanwege een koelkast vol lekkere maar minder gezonde kliekjes. Ik denk dus dat ik voor een “extended Challenge” ga met uitloop in februari:) het bewegen gaat me nog het makkelijkst af: Ik doe een persoonlijke Challenge waarin ik elke dag hardloop in januari en dat gaat nog steeds goed. De 2L Water, Groene en fruit zitten er onder tussen goed in:) gezond ontbijten ook. Maar die genietmomentjes blijven te vaak voortkomen…

 2. Ik reageer bijna nooit, maar ik doe nog mee hoor! Ik ben begin december al begonnen, met hulp van deze fijne site, omdat ik er gewoon klaar was met ongezond eten. Ik wilde in eerste instantie wachten tot januari, maar ben gewoon rond sinterklaas begonnen. En de motivatie is er nog steeds! Nu 5 kilo lichter, weer een gezond bmi en veel vrolijker! Dank je wel Marloes voor je inspiratie, motivatie en geweldige site!

 3. Hier gaat het ietsjes minder nadat het goed is gegaan. Water,groente,fruit en beweging gaat hartstikke goed. Het kauwen daar en tegen, dat is niet zo mijn ding:)
  Wat herken ik ontzettend goed jouw verhaal over de tussendoortjes in de avond! Als ik alleen ben, is dit echt problematisch.. Ik vind het dan zoo moeilijk om niet te eten! Ik grijp dan naar een beschuitje met hagelslag, en nog een, en soms nog een. En dan vervolgens daarna nog meer trek te hebben in iets lekkers! Tanden poetsen of een kop thee helpt dan niet eens 🙂 Als mn vriend thuis is gaat het makkelijker, dan houd ik me wel in. Net alsof ik me voor hem wil bewijzen??(Wat niet zo is?!) Ik moet hier echt iets mee, maar loop hier al maanden tegen aan…
  Leuk om die instagram foto’s te zien, ik heb zelf geen instagram dus dat is extra leuk! Misschien weer een keer zo’n artikel hierover? Dat vond ik namelijk erg gezellig!! Dankjewel Marloes, voor alles wat je doet om ons allemaal tot een gezond leven te laten leiden!

 4. Hey, thats me! Leuk Marloes! Je hebt me zojuist weer even heel goed gemotiveerd.
  Zojuist mijn afstudeeronderzoek ingeleverd en de afgelopen dagen compleet gefaald.
  Blijkbaar ben ik toch heel erg beïnvloedbaar door emoties.. (–> valkuil dus..)

  Maar goed, mede door deze video weer motivatie te pakken om het goede leven op te pakken
  Ik begin al goed; vanavond wokken haha. Ach je moet de stress van de afgelopen dagen wel een beetje goed afsluiten toch? (A)

 5. Mijn valkuil is als ik naar de bios ga, vaak kijk ik 2 films en dan weet ik niet altijd wat ik mee moet nemen.
  Tomaten en komkommer is net echt smakelijk dan.
  Van de popcorn en nacho’s kan ik wel afblijven maar ik wil toch wat te knabbelen hebben.
  Heeft iemand tips voor mij? Ik eet geen vlees of kaas.

  1. Misschien zijn rijstwafels een idee? Klinkt misschien suf, maar met lekker beleg vind ik ze heerlijk, je kunt er bijvoorbeeld zelf hummus of pindakaas op smeren! Maar je hebt ook van die meeneemzakjes Snack a Jack, met barbequesmaak vind ik die persoonlijk erg lekker, en een stuk verantwoorder dan chips of zo! 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram