| 9 januari 2017

Optima Fitstart Opdrachten #3 – Groenten en Opschrijven

Monday baby! Tijd voor nieuwe opdrachten voor de Optima Fitstart Challenge. Ik geniet echt zo ontzettend van al jullie reacties op Facebook, InstagramΒ en YouTube! Echt geweldig hoe enthousiast jullie bezig zijn en hoe lief jullie tegen elkaar zijn. Ik geef je in de video hieronder de opdrachten voor de komende periode. Ook vertel ik je kort hoe het met mij is gegaan de afgelopen tijd.Het facebook evenement van deze challenge vind je hier.

Hieronder vind je nog even kort de opdrachten die ik je in de video geef onder elkaar:

Psychologische opdracht
1. Maak voor jezelf een overzicht van de voordelen en nadelen van gezond leven op korte en op lange termijn. Deze kun je doorkijken op moeilijke momenten

optima-fitstart 3

Ik raad je aan om alle doe-opdrachten onder elkaar in je schrift te schrijven, zodat je overzicht houdt.

Doe-opdrachten
1. Eet minimaal 200g groenten per dag, probeer dagelijks 300g te halen!
2. Schrijf minimaal 7 dagen op wat je eet en drinkt. Dit geeft je meer inzicht in je eigen patroon.

Probeer alle doe-opdrachten van de vorige keren ook aan te houden. Je kunt de eerste doelen hier nog eens terug vinden, de tweede opdrachten vind je hier.

Ik wens je super veel succes de komende tijd! Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd hoe het tot nu toe is gegaan, laat dat dus vooral hieronder achter als je dat wilt. Ik probeer via social media zo goed mogelijk te delen hoe het met mij gaat. Als je daar vragen over hebt, hoor ik het ook graag.

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het met jouw challenge?

29 reacties

 1. Voor mij ging de eerste week redelijk. Het lastigste was dat ik nog veel minder gezonde spullen over had van eind December. Bv mijn man had maanzaadbrood gemaakt. Niet supergezond (het is een kruising tussen cake en brood, zit geen suiker maar wel honing in), maar wel erg lekker. Ik heb mezelf daar deze week maar bij neer gelegd omdat de rest van de opdrachten wel heel goed ging.

 2. Hey Marloes,
  Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik zie de video niet in mijn abonnementenbox op YouTube! πŸ™ staat hij misschien nog op prive of zo? Either way, ga hem nu wel snel vanaf hier bekijken ?
  Fijne week!

 3. Goedemorgen, bij mij ging tot donderdag goed, was bewust bezig en voelde mij hier fijn bij maar helaas ging t vrijdag mis ( chinees , passoa/jus en nootjes gehad ).
  Zaterdag koekjes gebakken en opgegeten samen met magere verse chocomelk met slagroom gehad en s avonds nog wat nootjes. Wel gesport.
  Zondag eerst gewandeld en met vrienden hadden we nog een Nieuwjaarsdag borrel s middags wat erg gezellig was maar toch weer teveel gegeten en wat wijn gehad.
  Nu zit ik nog vol van gisteren en wat baal ik hier van want het eten zit mij nu niet lekker en last van mijn darmen.
  Ik kan in het weekend nog niet zo goed/bewust bezig zijn dan door de week en dit vind ik best vervelend.

  Heb jij hier tips voor Marloes.

  Groetjes van Sandra K

  1. Ik zou er proberen zo min mogelijk van te balen! Probeer te beoordelen wat je minder had kunnen/willen doen en ga daar komend weekend mee oefenen. Ik heb ook weekenden dat ik (veel) meer genietmomentjes heb. Dat is dan maar even zo!

   1. Ik ga er mee aan de slag want hier voel ik mij niet prettig bij.
    Vanavond weer lekker sporten.
    Dankjewel voor je reactie.
    Fijne dag!!!

 4. Hoi!
  Even een vraagje, tellen tomatenblokjes in een zelfgemaakte soep of door het avondeten ook mee als groente? En is dat dan alleen de blokjes zelf zonder het sap?
  Leuk om te zien hoe vrolijk je bent in de video’s tijdens de challenge!
  Groetjes!

 5. Het gaat hier best goed met de doelen enz.. en ik beweeg ook 3x in de week.
  Alleen jammer dat ik dan een kilo aan ben gekomen?..
  Ik hoop niet dat dit door gaat zetten op deze manier.
  Ik ga toch verder met de hoop dat er verandering komt

   1. Ik wil dus graag afvallen. Is een tussendoortje dan wel noodzakelijk? Of gewoon als ik daar behoefte aan heb.

    Je motiveert me enorm trouwens met je filmpjes. Heb net je 30 min workout achter de rug?

 6. Hihi wat ben jij toch altijd super enthousiast! Deze week wordt een makkie, kuch. Moet sowieso al m’n eten bijhouden en ik eet eerder teveel groenten (300 gram bij avondeten haal ik al makkelijk en ik neem ‘t tussendoor en bij lunch ook al), dan te weinig. Maar ik doe lekker mee! Thanks en jij ook weer succes πŸ™‚

 7. Hier is de eerste week nog wat minder gegaan ivm vakantie. Ben zaterdag serieus begonnen.
  Helaas zaterdag klein “ongelukje”gehad en mijn stuitje flink gekneust waardoor sporten er even weer bij in schiet en ik al blij ben met de pijnstillers te kunnen werken.
  Maar probeer wel gewoon goed mee te doen.
  Ik hou mijn lijstjes eigenlijk altijd al bij in MFP en eet elk grote maaltijd wel iets met groente.
  Zo begin ik mijn ontbijt al met groente en middageten ook.
  Vandaag hadden we ontbijtje op werk en heb voordat ik erheen ging eerst thuis bewust een gezond ontbijt gehad zodat ik er met minder honger heen ging en daar alleen 1 broodje gegeten om “mee te doen” maar hoefde daarna ook niet meer.
  Daardoor netjes binnen mijn ontbijt grens gebleven πŸ™‚
  Helaas even iets minder beweging voor mij buiten mijn werkzaamheden overdag om, maar op het eten let ik nu gewoon wat beter…
  Drinken gaat zeker goed, begin de ochtend al met 500ml thee en heb overdag op werk 1liter thee mee en een fles water die bij thuiskomst op zijn en ‘savonds bij eten ook zeker een 500ml thee en later ook nog wel zeker water of thee.
  Ik heb al mijn producten al voor volkoren vervangen en eet zeker 2 stuks fruit per dag.
  Groente zit ook goed dus alle doelen wat dat betreft gaan super!!

   1. Vandaag na werken even 30min op de loopband gewandeld (heb de luxe er 1 op zolder te hebben) dus warm en met klein hellingshoekje 30min lopen en voelde goed. Dus zelfs dat lukt!!

    Had nooit verwacht dat stuitje kneuzen zo’n pijn doet…

 8. Bedankt voor je enthousiasme en positiviteit ?! Vorige week ging heel goed. Kijken hoe het deze week in mijn vakantie gaat ?. Staan al 2 etentjes gepland, hihi. Dan overdag maar wat compenseren en de gezondere varianten van de menukaart kiezen. En wat extra bewegen. Komt vast goed ?.

 9. 2x fruit – check
  4x sporten – check
  Gezond ontbijten- check
  Doelen gesteld – check
  Genietmomentjes – check (iets teveel)
  300 gram groente – tja en nu wordt het lastig. Ik lust dus echt bijna geen groenten
  . Ik weet dat ik klink als een klein kind maar mijn keel slaat echt letterlijk dicht en ik ga kokhalzen. Ik probeer echt zoveel mogelijk mee te eten om het goede voorbeeld aan mijn kinderen te geven maar iedere avond sla of zoete aardappel gaat ook vervelen. Hier ligt dus ook precies mijn eetprobleem want ik raak niet verzadigd van mijn avondeten. Toch geef ik niet op en blijf ik streven naar een normaal en gezond eetpatroon MET groente.

 10. De eerste week ging het wat moeilijk i.v.m. nieuwjaarsborreltjes. Om eerlijk te zijn heb ik vorige week niet kunnen sporten omdat ik te weinig tijd had? vanaf deze week ga ik voor de volle 200%. Ik vroeg me af of je 2 bananen op een dag kan eten(sommige zeggen van wel andere niet). Ik heb het wat moeilijk met de groenten heb jij tips? Hoe kan ik mijn gewicht op controle houden?

 11. De eerste week eigenlijk heel goed gegaan! Ik heb alleen 3x een genietmomentje gehad ipv 2.
  Die nieuwe richtlijn – 300 gram… 200 lukt me meestal wel, maar 300… dat wordt extra wortels eten :-)!

 12. Hoi Marloes, ik ben vorige week maandag begonnen. Vrijdag gewogen omdat ik de vrijdag als weegdag wil houden. Afgelopen vrijdag was er 1.8kg af. Aangezien ik een obsessie voor die rot weegschaal heb zaterdag weer gaan staan. Paar ons erbij:( zondag weer gestaan weer paar ons erbij, maandag hetzelfde verhaal. Afijn in het weekend dus 8 ons erbij! Nu de moeilijke strijd om niet op te geven! Drinken ging vandaag slecht! Deze week de schrijf opdracht dus ik ben benieuwd!!
  Lieve groet Monique

 13. Beste Marloes
  soja melk welke kan je beter nemen ? Met of zonder suiker?
  En welke merk is dan beter ? Welke raad jij aan
  het gaat heel goed al al een halve kilo af gevallen erg leuk om zo met zijn alle bezig te zijn
  groetjes Esther

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram