Bewegen Challenge Challenge Voeding

Optima Fitstart 2017! – Challenge uitleg

Door

Ik kondigde het al een tijdje geleden aan, in januari gaan we weer starten met een splinternieuwe challenge! Ik kreeg zo ontzettend veel vragen van jullie, dat het me verstandig leek om iets meer toe te lichten voordat we daadwerkelijk gaan starten. In deze video leg ik je precies uit wat de challenge inhoudt en wat je moet doen om mee te doen. Het is perfect voor mensen met goede voornemens wat betreft gezonder leven. De ‘normale’ vrijdag video zie je trouwens morgen :).Ik hoop echt ontzettend dat je mee gaat goed en dat je heel veel mensen in je omgeving gaat motiveren om ook mee te doen.

 • Mijn Youtube pagina vind je hier. Je ziet rechts bovenin het scherm een rode abonneer knop. Als je hierop klikt, zie je alle nieuwe video’s die ik upload. Abonneren is compleet gratis.
 • Hier vind je het Facebook evenement dat ik heb aangemaakt. Hier komt alles in te staan, wat met de challenge te maken heeft! Ook kun je reageren en de reacties van anderen lezen.

Natuurlijk komt ook alles op mijn blog! Je kunt me volgen op instagram, daar zal ik je op de hoogte houden van hoe het bij mij gaat. Je kunt de hashtag #optimafitstart gebruiken!

Ik wens je heel veel succes, we starten dus 2 januari! Ik kan niet wachten.

Groetjes, Marloes

Doe jij mee aan de challenge?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Zoe 6 jarengeleden

  Super leuk dat je weer ee nieuwe challenge hebt bedacht! Ik heb afgelopen zomer ook meegedaan aan de ‘fit de zomer in’ challenge. Ik sla deze keer over, want ik moet nu juist aankomen ipv afvallen. Maar voor iedereen die mee gaat doen: succs! (Ik heb trouwens nog een vraag over aankomen ik ben nu ong 3 kilo aangekomen en moet nog ong 2 kilo aankomen. Ik heb je video over aankomen een tijdje geleden bekeken en daarin vertelde je dat je aan het begin vaak op 1 plek aankomt maar dat het vet zich later vel verspreidt. Ik snap dat dit per persoon verschilt maar heb je enig idee hoe lan dat ongeveer duurt?)
  Zet heb op! Je video’s zijn heel leuk en je blogs lees ik altijd met plezier! 🙂

  Reageer
 2. Sandra 6 jarengeleden

  Yes, ik heb er zin in!

  Reageer
 3. Mikkie 6 jarengeleden

  Jaaaaaa,leukleuk een nieuwe challenge! I’m in :-)!!

  Reageer
 4. E 6 jarengeleden

  Haai Marloes!

  Wat leuk deze challenge! Erg inspireren en motiverend, ik heb er écht iets aan! Daar wil ik je, zo op het einde van het jaar, ook wel even voor bedanken! Thanks voor je nuttige, fijne filmpjes en artikelen!

  Ik heb nog wel een vraag aan je. Ik ben lactose-intolerant en eet nu eigenlijk al jaren geen melkproducten. De laatste tijd mis ik dit toch wel. Er zijn veel melkvervangers, maar kwark of yoghurt eet ik niet.
  De laatste tijd ben ik hier wat mee aan het experimenteren , toch eens wat yoghurt te eten. Meestal gaat dit prima. Ik vind ook wel eens in de (speciale) supermarkt lacotsevrije yoghurtjes.
  Wat zou jou advies zijn? Ik merk dat het best gaat, wat lactose. Wat is het verschil tussen lactosevrije yoghurtjes en “gewone” yoghurt? Is het het waard het lactosevrije product te nemen (ik heb het idee dat yoghurt van zichzelf al vrij weinig lactose bevat). En hoe zit het met kwark? Bevat dit evenveel lactose?

  Veel vragen… ik ben zelf op onderzoek uit, maar misschien wil jij hier een (deel van) een artikel of filmpje aan wijden?

  Groetjes!!!

  Reageer
 5. Jenny 6 jarengeleden

  Na een weekje vakantie druk gehad met alle artikelen lezen. Nog een vraagje op vlogmas 10: welke curry gebruik je? Groetjes uit België

  Reageer
 6. Anne 6 jarengeleden

  Yeahh net m’n fitbit charge HR binnen, helemaal klaar om er vanaf 2 januari voor te gaan!
  Niet voor een maand, of een halfjaar, maar voor de rest van mijn leven!

  Top dat je dit doet Marloes!

  Reageer
 7. Gerda 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Bedankt voor al jouw inspirerende en motiverende blogs/video’s , van het afgelopen jaar..SUPERRR..!!!
  Ik heb nog een vraagje voor een thuis workout wat mij wel leuk lijkt: Fitnesstrampoline, heb jij hier toevallig ervaring mee ( of van horen zeggen ) en vind jij het de moeite waard w.t.b. kracht/conditie, vetverbranding? Ik hoor het graag…
  I
  Fijne jaarwisseling…!!!

  Reageer
 8. The O 6 jarengeleden

  Super leuk, ik heb me aangemeld voor je facebook evenement en ik heb er zin in!

  Reageer
 9. Nicole 6 jarengeleden

  Hallo Marloes,

  Ik volg je sinds kort op youtube en moet zegen dat je mij enorm inspirerende informatie geeft.
  Nu heb ik mij opgegeven voor de challenge. Het is niet de eerste keer dat ik een poging doe met afvallen.
  Maar mijn doel is nu om mijn kilo’s voorgoed te laten verdwijnen. Daarbij heb ik een doelenlijst aangemaakt.

  Groetjes!

  Reageer
 10. Yasmin 6 jarengeleden

  Jaaa ik doe mee, omdat ik merk dat mijn weerstand laag is en ik al weken niet in de sportschool geweest ben. Tijd om mijzelf weer even een gezonde boost te geven!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: