Afvallen Beweegtips Bewegen Challenge Tips Workouts

Opdracht: Workout Challenge #2!

Door

Collage

Op de vorige workout challenge reageerde jullie ontzettend positief. Daarom heb ik vandaag weer een uitdaging voor jullie op sportgebied. Zoals jullie weten is op 1 april de 90 Dagen Challenge voorbij, ik daag je uit om voor die tijd deze workout uit te voeren! Probeer de oefeningen zo snel mogelijk uit te voeren, maar houd je houding goed in de gaten!! Ben je een beginner? Neem dan echt je tijd! Wees niet gefrustreerd als je af en toe rust moet nemen tussendoor. Ready??

Hieronder staan de oefeningen en het aantal herhalingen dat je ze moet uitvoeren. Doe vooraf een warming up van ongeveer 5 minuten. Je kunt bijvoorbeeld stappen of joggen op de plaats. Let tijdens de uitvoering van de oefeningen goed op je houding, dan voorkom je blessures. Voel je ergens stekende pijn tijdens het uitvoeren van de oefeningen, stop dan direct.

2

We starten met de ‘Crab’, sta op handen en voeten en zoek je balans. Rijk met je rechterhand naar je linker teen en wissel  vervolgens van kant. Houd goed je buik aangespannen! Doe dit 15x aan iedere kant.

Collage2

Dan pushups op een verhoging. Als je een gevorderde sporter bent, laat je de verhoging weg! Hoe hoger je steuntje, hoe gemakkelijker het wordt. Doe 30 push-ups!

Collage4

Voor de buik, billen en de onderrug doen we de plank. Til daarbij afwisselend 1 been op. Houd je buik aangespannen en je rug recht. Til ieder been 15x de lucht in!

Collagedips

De dips zijn voor de triceps (achterkant bovenarmen), zoek een stoel of de rand van een bed en leun erop met je vingers richting je billen. Zal door je ellebogen en duw je op. Doe 30 dips!

Lunge

We gaan verder met de beenspieren. Sta rechtop, maak een grote stap voorwaarts en breng je achterste knie naar de grond. Blijf goed rechtop staan en span je buik. Let erop dat je voorste knie niet voorbij je tenen beweegt. Maak aan iedere kant 20 lunges.

Collage5

We zijn er bijna! Voor de onderrug kom je liggen op je buik. Til één arm en het tegenovergestelde been op en wissel dit af met de andere kant. Doe dit 20x aan iedere kant. Het optillen hoeft niet hoog, een klein beetje is voldoende.

Side crunch leg raise

En tenslotte voor je buik, lig op je rug met één been gestrekt en de ander gebogen. Breng je rechter elleboog naar je linker knie. Doe dit 15x en wissel dan van kant. Herhaal 15 keer aan de andere kant.

Met deze workout train je je hele lichaam! Ik daag je uit om hem voor 1 april uit te voeren! Doe het zo snel mogelijk, met als voorwaarde dat je je houding goed houdt. Je kunt je tijd noteren en de workout later nog eens uitvoeren, dan kun je zien of je vorderingen hebt gemaakt.

Succes!

Groetjes, Marloes

Ga jij de uitdaging aan? Laat me weten hoe het ging!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Marion 9 jarengeleden

  Ziet er pittig uit, maar ik ga het zo meteen gelijk uitvoeren! Sta namelijk in de startblokken om naar de sportschool te gaan 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Heel goed, succes!!

   Reageer
  • Marion 9 jarengeleden

   Oh my…heavy! Maar grotendeels volbracht! Vrijdag nog maar een keer 🙂 Nu even de stretchvideo doen!

   Reageer
 2. Patrizia 8 jarengeleden

  Zou het graag willen uitvoeren maar heb al een jaar een ontstoken knie en kan daardoor deze oefeningen niet uitvoeren. Zijn er geen oefeningen waar ik mijn knie niet mee belast?

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ja die zijn er zeker, maar dan raad ik je eerder aan om een persoonlijk programma te laten opstellen.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: