| 19 februari 2015

Nieuwe Skikleding! + Tips

Collage wintersport

Volgende week is het voor het noorden en het midden van het land voorjaarsvakantie. Veel mensen gaan in deze week op wintersport. Ik ga dit jaar ook weer heerlijk een week naar de sneeuw, we vertrekken volgende week zaterdag, als de meeste Nederlanders weer terug komen. Ik had nog geen eigen skikleding, die heb ik vorig jaar geleend. Dit jaar heb ik wat nieuwe items aangeschaft, ik laat ze in dit artikel zien en ik geef je een tip hoe je een deel van je outfit super goedkoop kunt aanschaffen!

Het is heel belangrijk om tijdens een wintersport goede kleding aan te hebben. Het kan soms ontzettend koud zijn én je moet fijn in de kleding kunnen bewegen. De aanschaf is echt vaak super duur! Je betaalt gemakkelijk een paar honderd euro voor een goede outfit. Dit jaar ga ik voor de tweede keer op wintersport. Ik vind het ontzettend leuk, dus waarschijnlijk ga ik de komende jaren wel vaker. Ik vond het daarom fijn om mijn eigen kleding aan te schaffen. Ik was echter niet van plan hier super veel geld aan uit te geven, dat is gelukt! Ik deel mijn tips met je….

Meestal start de uitverkoop van wintersportkleding rond de kerstdagen. Vanaf dan gaan de oude collecties in de sale, om zoveel mogelijk verkocht te krijgen voordat het nieuwe seizoen start. De afprijzingen beginnen vaak bij 20%, maar worden langzaam groter. Vanaf februari wordt de sale echt interessant! Ik ging daarom vorige week vrijdag samen met collega Monique op jacht naar leuke deals.

Collage wintersport2

Ik vond deze super leuk jas bij Twinseasons in Groningen. Deze winkel had op vrijwel alle kleding 40% korting, op oudere modellen nog iets meer. De jas kostte oorspronkelijk €220,-, maar er ging 70% vanaf. Ik rekende dus €66,- af! Ik koos voor een basic zwarte broek, omdat de jas al zoveel kleur heeft. De broek hing op een rek met 50% korting. Oorspronkelijk was hij €129,-, ik betaalde €64,50. In totaal was ik voor deze outfit dus €130,50 kwijt, een super koopje! De jas is niet super dik, maar wel van goed materiaal. Ik vind dit fijn, omdat ik er dan gemakkelijker in kan bewegen. Ik doe er een aantal lagen onder, om het warm genoeg te krijgen. Als beginnende skiër is dit soms echter niet eens nodig, warm krijg je het toch wel ;).

Wintersport collage3

Voor die onderkleding heb ik ook een goede tip voor je. Ik kocht vorig jaar een thermolegging bij de Action om te testen, dit beviel me super goed! Ik besloot daarom dit jaar om nog twee paar te halen. De leggings zijn €2,79 per stuk. Ik kocht de leggings in maat L/XL, omdat ik niets vervelender vind dan een iets te kleine legging waarbij het kruis constant op je knieën hangt.
Ook vond ik een thermoshirt, waar ik €3,99 voor betaalde. Ik twijfelde eerst of ik hem mee zou nemen, bij de vrouw op de verpakking staat hij namelijk écht heel onflatteus. Bovendien hadden ze alleen nog een maat M, ik had liever een S gehad. Ik besloot hem toch mee te nemen, ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Het shirt is lekker lang en staat nog best ok! Natuurlijk wordt een thermoshirt nooit woest aantrekkelijk, maar deze vind ik heel acceptabel! Ook nam ik een paar basic dunne handschoentjes mee voor €0,99. Voor als ik even naar buiten ga en skihandschoenen te dik zijn, óf als extra warmte-laagje onder mijn dikke handschoenen.

Zo kun je dus voor heel weinig geld je wintersportgarderobe uitbreiden! Houd ook de reclamefolders van Aldi en Lidl in de gaten, hier verkopen ze namelijk soms ook thermokleding voor weinig geld. Ik heb eerder shirts bij de Lidl gekocht, die zitten perfect en de kwaliteit is prima!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips. Heel veel plezier als je komende week op wintersport gaat!

Groetjes, Marloes

Ga jij op wintersport? Heb jij nog goede aanvullende tips? 

6 reacties

  1. Wat een leuke outfit Marloes! Handig dat je jas en broek los van elkaar hebt ipv 1 pak! Ik ben 2 keer op wihtersport geweest, jaren geleden, ik vond het leuk maar ik zal niet weer gaan, mijn leven is nu anders, het zal nu niet weer gaan gebeuren. Veel plezier jij als je gaat!

  2. Nice outfit!
    Ik mag ook nog skiën, al moet ik nog wel tot maart wachten. Het voordeel van feb/maart ten opzichte van dec/jan is wel dat het warmer is, vaker een lekker zonnetje. Deze koukleum vindt dat wel fijn 🙂 Gelukkig heb ik inmiddels ook erg goede ski kleding gevonden (en handschoenen met verwarming) en is de kou beter te doen!

    fijne vakantie alvast!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram