Bewegen Challenge

Mini-challenge: Work that Body!!

Door

Workout

Oooeeehh….1 februari komt er alweer bijna aan! Dat betekent dat het bijna gedaan is met de januari-challenge. Ik wil je natuurlijk de laatste dagen nog even wat extra motivatie geven, daarom heb ik vandaag een extra challenge voor je. Wat precies, dat lees je hieronder. Natuurlijk verschijnt er morgen ook weer een challenge-video met Laura, zoals jullie dat gewend zijn. Zie dit maar even als bonus ;).

Ik hoor dat een aantal van jullie het toch nog lastig vind om vaker te gaan bewegen. Het kost ook vaak echt wel even tijd, om een workout in te passen. Dat hoeft echter zeker niet zo te zijn, dat wil ik je laten zien met deze opdracht:

Doe op elke niet-sportdag tot 1 februari elke dag de oefeningen hieronder. 

Ik bedoel hiermee dus iedere dag dat je zelf nog geen sportmoment hebt gepland. Je kunt de oefeningen direct doen als je opstaat, of juist voordat je naar bed gaat. Sportkleding is echt geen must, doe het gerust in je pyama of in de chillkleding die je vaak toch ‘s avonds al aan hebt. Hieronder vind je de oefeningen.

Sumo squat

15x Sumo Squat Leg raise: Sta rechtop met je benen wijd en je tenen iets naar buiten gedraaid. Zak door je knieën met je billen naar achteren, houd je rug recht en zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen bewegen. Duw jezelf weer op en beweeg vervolgens één been zijwaarts de lucht in, houd deze gestrekt. Doe dit 15x aan elk been.

Muur Pushup

15 Push ups: Als je een beginner bent, plaats dan je handen tegen de muur en je voeten een stuk van de muur af. Houd je lichaam zo stijf als een plank en zak met je borst richting de muur door je ellebogen te buigen. Duw jezelf weer op en doe dit 15x. Gevorderde sporters kunnen een normale push-up doen, met de handen en de voeten op de grond. Een tussenweg is om jezelf op handen en knieën op te drukken.

Leg lift

15x Leg lift: Lig op je rug met je handen onder je billen, laat je benen zakken tot vlak boven de grond en beweeg ze weer omhoog. Als je kunt, kun jezelf je billen iets van de grond proberen te liften. Houd je rug goed recht! Deze mag niet holler worden dan hij normaal is.

Lower back raise

15x Lower back raise: Lig op je buik met je handen voor je gezicht. Til je bovenlichaam een klein stukje van de grond en laat weer zakken. Blijf naar de grond kijken. Doe dit 15 herhalingen.

Ab Twister

15x Ab Twister: Zit op de grond en leun iets achterover met een rechte rug. Strek je armen voor je en beweeg deze van links naar rechts, draai met je hele bovenlichaam mee. Doe dit 15x aan iedere kant.

Met deze super korte workout pak je je hele lichaam even aan, je bent in minder dan 10 minuten klaar. Geen excuses meer dus, aan de slag! Zo wordt het dagelijks inpassen van een workout ineens heel goed te doen.

Laat zeker even weten of jij deze uitdaging aan gaat! Het is dus tot en met komende zondag, dat moet te doen zijn toch!? 😉

Groetjes, Marloes

Ga jij deze mini-workout inpassen in jouw niet-sportdagen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (21)
 1. Renata 3 jaargeleden

  Leuk! Dit ga ik vanavond zeker eens proberen.

  Reageer
 2. Brenda 3 jaargeleden

  Bij deze beloof ik plechtig… >_< Okee, I'm in!

  Reageer
 3. Sharon 3 jaargeleden

  yes, hier zat ik op te wachten. Dit is te doen, voor iedere dag. Dank je wel Marloes.

  Reageer
 4. Marita 3 jaargeleden

  Nice! Gister heb ik je Beginner Workout: Kracht, Conditie en Vetverbranding gedaan. Yep, spierpijn!
  Ik heb mijn sportschoolabonnement niet verlengd vanwege geldkwestie 🙁 en nu probeer ik met o.a. jouw workouts te sporten! Ik vond het erg prettig en hoop dit 2x per week te kunnen doen.
  Je hebt een super fijne website!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Dank je wel! Er komen binnenkort weer nieuwe workouts aan!

   Reageer
 5. Laura 3 jaargeleden

  Oef! Geen dagje dus om de spieren rust te geven 😉 challenge accepted!

  Reageer
 6. Anne 3 jaargeleden

  Wauw, wat een leuke blog is dit zeg. Wat ben je lekker down-to-earth en realistisch, fijn om de bevestiging te krijgen dat je ook zonder alles op te geven gezond kan zijn want met al die healthblogs tegenwoordig is dat soms moeilijk je te realiseren. Gisteren ontdekt en inmiddels op pagina 14 rustig alles dat ik interessant vind aan het doorkijken, haha. Ik ben sinds een half jaar aan het sporten en wat gezonder eten en het voelt zo goed. Ik sport 2-3x in de week intensief en eet eigenlijk alleen in de avond en in het weekend wat ongezondere snacks (wat sommige mensen waarschijnlijk nog te veel vinden, maar ik voel me er prima bij en mijn gewicht is ook prima). Ik vind sporten nu zó lekker, had ik een jaar geleden niet kunnen voorspellen.

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Super leuk om te horen Anne!! Veel plezier op mijn site 🙂

   Reageer
  • Marita 3 jaargeleden

   Ik sluit me hier bij aan! Fijn om gewoon een realistische kijk op deze zaken te hebben, i.p.v. het vaak te overdreven fitgirl gebeuren!

   Reageer
 7. Alia 3 jaargeleden

  Zo! Dat was de eerste keer en nu lekker warm m’n bedje in.

  Reageer
 8. Theodoortje 3 jaargeleden

  Dit is voor mij helaas niet haalbaar aangezien ik nu bijna 8 maanden zwanger ben en een hoop van deze opdrachten niet meer zo goed zijn.
  Maar ik ben zeker van plan om het juist na de bevalling op te pakken met je workouts!

  Reageer
 9. anoniem 3 jaargeleden

  Ik ben nu 3 weken gezond aan het eten vanuit mezelf omdat ik af wil vallen maar ik doe geen sport omdat mijn ouders niet zoveel geld hebben verder doe ik wel iedere dag (donderdag niet dan atletiek ik met school) een workout het verschilt hoe lang ik dat doe soms een halfuur soms 10 min en verder loop ik soms hard met mijn moeder. Maar ik heb een vraagje: Is het ook een soort van sporten om iedere dag een workout te doen of heeft dat geen zin. Het is natuurlijk wel goed voor je maar moet ik dan elke dag een uur een workout doen want daar heb ik geen tijd voor. Ik fiets wel elke dag een halfuur naar school. Ik hoop dat je antwoord geeft!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Ook een korte workout heeft zeker zin!

   Reageer
 10. Jessica 3 jaargeleden

  Top Marloes! ? dank je wel voor de inspiratie. Hier gaan we dan ?

  Reageer
 11. Annemarie Voets 3 jaargeleden

  wat n toffe korte workhout. nu 2x gedaan als ik niet sport voelt lekker dank je wel Marloes

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: