Afvallen Beweegtips Bewegen Gemiddeld Gevorderden Tips Workouts

Mijn Sportschool Training! Full Body en Conditie

Door

Oh wat is het al ontzettend lang geleden dat ik je een van mijn sportschool workouts heb laten zien! Vandaag een nieuwe editie om je wat extra ideeën te geven voor jouw trainingen tijdens ‘gezond in mei’. In deze video zie ik je precies welke oefeningen ik laatst tijdens mijn training deed. Ik hoop dat het je wat inspiratie geeft.

Ik vind het zelf altijd ontzettend leuk om video’s te kijken van wat anderen doen in de sportschool. Het geeft me ideeën voor mijn eigen training. Tot nu doe liet ik mijn trainingen vaak zien in een artikel, maar dit keer maakte ik er ook een video bij. Omdat het misschien handig voor je in om de oefeningen ook te kunnen uitprinten, leg ik ze hieronder nog een keer kort uit. Een uitgebreide uitleg zie je in de video! Je traint met deze oefeningen je hele lichaam, werkt aan je conditie én stimuleert de vetverbranding. Lekker allround dus!

Ik begon met hardlopen. Ik stelde de band in op 20 minuten en verhoogde mijn tempo elke 5 minuten. Ik eindigde op 12km/uur. Vervolgens de krachtoefeningen…

Bankdrukken

Ik startte met bankdrukken. Ik gebruikte een stang van 20kg en deed daar aan iedere kant nog een gewicht van 5kg aan. Breng de stang naar de borst en duw weer uit, houd daarbij je rug goed recht. Nadat ik dit 15x gedaan had, deed ik direct een setje dips.

Dips

Zet je handen op een verhoging en houd je billen daar dicht bij. Laat jezelf naar beneden zakken door te buigen in je ellebogen en duw jezelf weer op. Dit deed ik 20x en vervolgens ging ik weer bankdrukken. Deze sets wisselde ik af totdat ik beide oefeningen 3x gedaan had. Deze combinatie is loodzwaar voor je borstspieren en de achterkant van je bovenarmen (triceps).

Lat pully

Ik trainde mijn bovenrug en de binnenkant van mijn bovenarmen (biceps) met de lat pully. Ik nam een gewicht van 12kg aan iedere kant (totaal 24kg). Houd de rug recht en je buik aangespannen. Trek je handen tot je oren naar beneden met de ellebogen naar achteren gericht.

Leg Press

Vervolgens zijn de benen aan de beurt, die begon ik te trainen met de Leg Press. Plaats een voet tegen de plaat met je hak op kniehoogte en duw jezelf weg. Zet je knie niet op slot. Laat jezelf terugkomen totdat je knie in een hoek van 90 graden is. Dit deed ik 15x met 45 kg, daarna deed ik direct het andere been, totdat ik beide benen 3x had gedaan.

Lower back raise

Ik gaf mijn benen een beetje rust terwijl ik mijn onderrug trainde met een lower back bankje. Ik zak 15x naar beneden en strek me weer uit (niet overstrekken!). Ook deze doe ik 3 sets.

Walking lunge

Dan zijn de benen en de billen weer aan de beurt. Ik deed Walking Lunges met een gewicht van 8kg in beide handen (totaal 16kg). Sta rechtop, maak een grote stap voorwaarts en zak met je achterste knie naar de grond. Je voorste knie komt niet voorbij je tenen. ‘Loop’ daarna direct door met het andere been. Dit deed ik 20 herhalingen (10 aan elke kant), vervolgens nam ik even rust en deed dit nog twee sets.

Bicycle crunch

Voor de buikspieren deed ik drie verschillende oefeningen, die ik elk twee setjes uitvoerde. Ik begon met 30 bicycle crunches (15 aan elke kant). Lig op je rug met je handen achter je hoofd, breng je elleboog richting je tegenovergestelde knie en strek je andere been uit.

Buik met bal

Daarna direct een oefening met de bal. Pak een kleine fitball in je handen, geef deze over aan je voeten en strek je uit. Houd je armen en benen vlak boven de grond en geef de bal weer terug over. Dit deed ik 15 herhalingen (de bal moet 15x in je handen geweest zijn).

Ball roll in

De derde oefening voor de buik is deze hierboven. Maak een plank met je voeten op een bal en trek de bal richting je borst door je knieën te buigen. Doe dit 15 herhalingen. Na deze oefening begon ik weer met de bicycle crunch en deed ik alle buikoefeningen nog een keer.

Butkick

Tenslotte trainde ik mijn billen met een Butt kick. Maak je voet aan een pully vast, sta rechtop met je standbeen iets gebogen. Schop je been naar achteren en laat hem weer langzaam terug komen. Houd je rug recht en je buik aangespannen. Als je het ene been 15 herhalingen hebt gedaan, doe je direct het andere, totdat je beide benen drie sets hebt uitgevoerd. Ik gebruikte een gewicht van 8kg.

Tenslotte deed ik een cooling down van 5 minuten op een fiets.

Ik vond dit een heerlijke training. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit soort video’s vinden! Zal ik dit vaker doen, of liever niet? Ik houd er zelf van om veel te variëren met oefeningen, dus misschien is het leuk om jullie vaker te laten zien wat ik doe in de sportschool.

Groetjes, Marloes

Vind jij dit soort video’s leuk om te zien? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. nienke 7 jarengeleden

  super leuke filmpjes! zelf ga ik niet naar de sportschool, dus dit filmpje sla ik over, maar de cardio training van 12 minuten gisteren gedaan en poeh wat een spierpijn! ik las ergens op je site dat je ook vaak zumba trainingen geeft. ik zou het super leuk vinden om zo’n ”lesje” thuis te volgen. Ik dacht misschien heb je nog een oude zumba les met muziek die je in een filmpje kan laten zien van bijvoorbeeld 30 of 40 minuten? 🙂 🙂

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat lijkt mij ook super leuk Nienke, maar op muziek zitten mediarechten. Ik mag die dus niet zomaar gebruiken in mijn video’s helaas!

   Reageer
   • nienke 7 jarengeleden

    aaah ik dacht al zoiets! super jammer !

    Reageer
 2. Bea 7 jarengeleden

  Ik zelf vind de video’s minder “handig” en zou het eerder eens bekijken om te zien hoe je de oefening precies doet, maar voor de rest vind ik de foto’s met tekst beter om mee te nemen en nog beter zou zijn een soort van tabel met de oefeningen en de herhalingen, omdat je die dan in compacte vorm kan meenemen naar de sportschool zonder dat je met veel papier moet lopen zeulen of veel moeten scrollen op de smartphone 🙂

  Reageer
 3. Danielle 7 jarengeleden

  Misschien kan je een wat onbekendere artiest hiervoor vragen marloes, kost een stuk minder natuurlijk dan bij bekende nummers? Lijkt mij namelijk ook super leuk om te zien!

  Vooral je oefeningen met die fitbal vind ik handig om te zien! Ik sport thuis en heb ook zo n ding maar doe er eigenlijk te weinig mee, ga deze oefeningen dus mee nemen in mijn eigen routine!

  Reageer
 4. Josanne 7 jarengeleden

  Gaaf zo om te zien!

  Reageer
 5. Lisa 7 jarengeleden

  Vanmiddag heb ik de video al bekeken en wilde nu toch nog even reageren. Super om te zien. Zelf sport ik alleen thuis (kettlebell, yoga) en ik loop soms hard. Ik overweeg al even om naar de sportschool te gaan, maar ben een tikje onzeker nog. Wat ik me af vraag is wat de sportschooletiquette is? Voor zover die er is? Ik dacht namelijk dat een handdoek altijd verplicht is, maar zie deze bij jou niet terug? Zou ik dan een kluns zijn met eenhanddoek bij me dragen? Pff onzekerheid. Succes nog allemaal met de challenge!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat verschilt per sportschool Lisa! Een handdoek meenemen zou ik wel doen, om bezweette apparaten te voorkomen ;). Ik nam deze video op voor mijn workout, ik was dus nog niet bezweet en gebruikte daarom geen handdoek omdat dat mooier was voor op de film 🙂

   Reageer
  • Vera 7 jarengeleden

   Heel menselijk toch, die onzekerheid.
   Gewoon een keer de sportschool binnenstappen om je alleen in te gaan schrijven. En aan de balie gewoon zeggen dat je overweegt je in te schrijven, maar nog wat vragen hebt. Dan stel je ze gewoon allemaal (van handdoek tot kledingvoorschrift etcetc) en je zult zien dat je de eerste keer een stuk minder onzeker gaat sporten.
   Succes!!

   Reageer
 6. Marijn 7 jarengeleden

  Bedankt voor dit filmpje, precies wat ik nodig had!!
  Leuke schoenen trouwens!

  Reageer
 7. Lisa 7 jarengeleden

  Bedankt Marloes en Vera! De drempel wordt lager door jullie tips..

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   🙂 Super goed om te horen! Ik zou je graag persoonlijk over die drempel komen sleuren *kijkt heel evil* 😉

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: