Mijn sportschema
Bewegen Tips

Mijn sportschema en beweging van het moment

Door

Aankomende woensdag mogen de sportscholen weer open! Als groepslesinstructrice en fitnessfanaat ben ik daar natuurlijk heel erg blij mee. Het leek me ook een mooi moment om nog 1x te kijken naar hoe mijn sportschema er op dit moment uit ziet. Dat is namelijk ZO anders dan normaal. Zie dit als een soort van terugkijk op de quarantaine-periode. Ik ben namelijk heel benieuwd hoe mijn sportschema de komende tijd gaat veranderen.

Mijn sportschema in het begin van de quarantaine

Fitness kon natuurlijk niet meer. Wat vond ik dat jammer! Ongeveer 2x per week ging ik thuis aan de slag met gewicht, elastieken of met grondoefeningen. Daarnaast maakte ik ongeveer 1 workoutvideo per week en ging ik zo’n 3x per week hardlopen. Ook maakte ik regelmatig een wandeling van 30-60min.

Mijn sportschema nu

De laatste weken is dat onwijs veranderd. Krachttraining thuis doen is toch écht niet mijn ding. Na een paar keer mezelf gepusht te hebben, besloot ik me erbij neer te leggen. Ik had zo veel meer plezier in het hardlopen! Inmiddels loop ik zo’n 4-5x per week hard. Ik loop dan zo’n 5-8km op een laag tot gemiddeld tempo. Eigenlijk zou het goed voor mijn conditie en spieren zijn om ook regelmatig een intervaltraining te doen…ik heb dan echter de neiging de intervallen te snel te lopen, waardoor het mega zwaar is, waardoor ik het niet doe :).

Ongeveer 1x per twee weken doe ik een thuisworkout, maar dan meer cardio-gerelateerd. Deze van Popsugar heb ik bijvoorbeeld een aantal keer gedaan.

Het wandelen is er eigenlijk niet meer van gekomen de laatste tijd. Ik heb het drukker gehad met werken, waardoor het er bij in schoot. Ik merk dat ik op thuiswerkdagen aanzienlijk minder stappen zet dan op dagen dat ik binnen mijn praktijk cliënten zie. Grappig hoe groot dat verschil is, terwijl ik echt niet het gevoel heb dat ik op mijn werk zo veel loop.

Ongeveer 2 dagen per week sport ik niet. In het begin van de quarantaineperiode probeerde ik ook op deze dagen 10.000 stappen te halen. Dat heb ik echter een beetje losgelaten. Sowieso laat ik de 10.000 stappen steeds meer los, omdat ik merk dat het een extra druk voor me is, naast mijn werk, het huishouden etc.

Veel hardgelopen de afgelopen tijd! Soms ging het heerlijk…en soms ZO zwaar.

Hoeveel stappen zet ik?

Hier een overzicht van de hoeveelheid stappen die ik in een week zet. Dit verschilt natuurlijk onwijs per week, maar hier zie je mooi terug dat ik twee rustdagen heb gehad (donderdag en zondag) en dat ik ondanks het hardlopen ook maandag en vrijdag niet aan mijn stappen kwam!

Maandag: 7.391 stappen

Dinsdag: 10.588 stappen

Woensdag: 12.240 stappen

Donderdag: 5.679stappen

Vrijdag: 8.361 stappen

Zaterdag: 11.593 stappen

Zondag: 2.154 stappen (ultieme chilldag, haha)

Mijn plannen voor de komende tijd

Om heel eerlijk te zijn ben ik héél benieuwd hoe mijn sportschema er de komende tijd uit gaat zien. Ik heb geen gericht plan, maar heb wel een vermoeden hoe het ongeveer zal gaan lopen.

Sowieso ga ik op dinsdag mijn vaste groepslessen weer geven, Latin Dance (Zumba) en Bodypump. Ik verwacht dat ik niet meer zo vaak in de sportschool te vinden zal zijn als eerst…omdat het hardlopen me zo goed bevalt. Het kost me minder tijd en het levert me minimaal dezelfde ontspanning, plezier en gezondheidswinst. Wel merk ik dat mijn spieren wat slapper worden, wat ik niet zo fijn vind. Ik denk daarom dat ik naast mijn groepslessen wel minimaal 1x wil sporten in de sportschool. Daarnaast zal ik dan zo’n 3x per week gaan hardlopen. Hopelijk kan ik mezelf ertoe zetten om daar 1x een intervaltraining van te maken. Dat zou zo goed voor me zijn!

Het wandelen laat ik dan even voor wat het is, omdat ik niet teveel van mezelf wil eisen. Bovendien verwacht ik dat mijn aantal stappen toch wel omhoog gaat, omdat ik weer meer in mijn praktijk aan het werk ga.

Ik ben super benieuwd hoe de komende tijd zal zijn! Ik heb stiekem wel weer heel veel zin om een lekkere sportschool-sessie eruit te knallen :). Ik houd jullie op de hoogte!

Groetjes, Marloes

Heb jij sportplannen voor de komende tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Esther 2 jaargeleden

  Hoi Marloes, ik kijk al jaren naar je vlogs maar heb nog nooit een vraag gesteld. Maar nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar iets… ik zie dat jij en Sven allebei een tatoeage hebben. Hoe ziet jouw tatoeage er uit? En wat staat er op Sven zijn tatoeage?? En verder: lekker doorgaan met je vlogs. Soms ben je verdrietig vanwege een negatieve reactie. Laat je er niet door uit het veld slaan. ER zijn altijd mensen die zich negatief uitlagen en regelmatig ook zonder reden. Er zijn vele mensen meer die genieten van je vlogs maar weinig van zich laten horen (zoals ik). Groet Esther

  Reageer
 2. Angela 2 jaargeleden

  Lieve Marloes, ik ben echt al jaren fan van je en volg al je content, maar het bewegen heb ik altijd een beetje links laten liggen ook omdat ik hemiplegie aan mijn rechterkant heb, nu wil ik heel graag afvallen en meer gaan bewegen en ik was aan het zoeken op je site en YouTube naar Tips en trucs die me zouden kunnen helpen , ik wil graag ook een beetje krachttraining doen, en lopen en fietsen op de hometrainer hebben mijn voorkeur nu, maar jouw workouts lijken me ook fijn en leuk, Hardlopen mag ik helaas niet meer, das te belastend, en dat deed ik graag
  Heb jij misschien tips hoevaak ik iets mag doen en hoe te combineren, niet dat ik te hard van stapel loop en meteen mezelf over belast
  Hele lieve groetjes Angela ❤️

  Reageer
 3. Lilian 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben weer lekker enthousiast geworden van je artikel. Laat ik beginnen met: “ik vind sporten over het algemeen niet zo leuk”. Zwemmen geniet ik wel van omdat ik dat al zo’n 25 jaar elke week met dezelfde groep doe. We zwemmen dan 45 minuten. Sinds 4 weken mag dit gelukkig weer. In het begin van de Corona tijd was ik ziek en heb ik weken niks aan sport gedaan. Zelfs niet wandelen of thuis sporten. Dat werd ik toch zat, dus ben ik af en toe gaan wandelen.
  Later ging de sportschool wandelen en buiten sporten aanbieden en ben ik gaan wandelen. Zo’n 3-4 keer per week. Ook ben ik het hardlopen weer gaan oppakken per 19 april. Eerst wilde ik altijd eerst afgevallen zijn (ik ben enorm veel te zwaar) maar het leek me geen kwaad het gewoon te proberen. Nu kan ik bijna 2,5 km aan 1 stuk en dat maakt me toch trots. Nu ben ik toevallig vanmorgen een schema gaan maken hoe ik het sporten vanaf woensdag wil gaan doen als de sportschool (milon circle doe ik) weer open gaat. Ik wil hardlopen op ma-do-za en naar de sportschool op di-vrij-zon. Na de vakantie kan ik dan op maandag het zwemmen er weer bij oppakken. Doordat ik geen baan meer heb door de Corona heb ik op dit moment tijd genoeg dus wil veel gaan sporten. In onze tuin hebben we ook een zwembad staan en kan ik een elastiek aan de schutting binden om een soort baantjes te zwemmen.
  Groetjes!

  Reageer
 4. Lieneke 2 jaargeleden

  Goed nieuws: ik las laatst dat je eigenlijk maar 7500 stappen hoeft te zetten, meer maakt geen gezondheidswinst op langere termijn (https://www.runnersworld.com/nl/gezondheid/a28179315/aantal-stappen-per-dag-niet-10000/) 😅.
  In het begin van de quarantaine liep ik maar 1x per week hard, 6km op een rustig tempo. Ik was bang dat meer of harder een aanslag zou zijn op mijn immuunsysteem. Wel deed ik nog dagelijks een korte workout (8 min) thuis en jouw workouts. De dagelijkse workout werd om de dag en toen steeds minder. Wel ben ik weer wat meer en gevarieerder (dus ook intensiever) hard gaan lopen en doe ik daar sinds kort ook weer wat workouts bij. Eigenlijk zou ik dit nog wel meer willen gaan doen, daar moet ik nog even een goede routine in gaan weten te vinden

  Reageer
 5. Jantine 2 jaargeleden

  Ik heb ook lang moeite gehad met het uitvoeren van de intervaltrainingen. Sinds een aantal jaren ben ik lid van een loopgroep in de buurt waar je zelf kunt kiezen of je op woensdag, donderdag of zondag mee traint. Lopen met de groep is heel leuk en stimuleert ook echt. Mocht je eens mee willen dan mag je mij mailen!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.