Hardlopen halve marathon tips
Bewegen Tips

Mijn sport & beweging van 14 dagen (inclusief stappen)

Door

Sinds ik mijn Fitbit draag, heb ik het regelmatig over de stappen die ik zet in mijn vlogs. Ik krijg daar heel veel vragen over. Wat doe ik dan precies en loop ik elke dag een bepaald aantal stappen? In dit artikel vertel ik je precies wat ik in twee weken deed aan sport en bewegen. Daarbij vermeld ik het aantal stappen dat ik liep.

Meer bewegen dan normaal…

Voordat we beginnen, wil ik je laten weten dat de Fitbit me een stuk bewuster heeft gemaakt van hoe weinig ik bewoog op niet-sportdagen. Ik zette op zulke dagen hooguit 4000-6000 stappen. Dit wilde ik graag veranderen. 10.000 stappen is lang niet altijd haalbaar, of ik moet mezelf dwingen ‘s avonds laat nog te gaan wandelen, maar dat vind ik niet echt nodig. Ik heb mijn doel dan ook een beetje anders gesteld, ik wil in ieder geval rond de 7000 stappen uitkomen, ook op rustdagen.

Week 1

Maandag 3 feb : Maandags is vrijwel altijd een rustdag voor me. Ik loop dan erg weinig. De Fitbit confronteerde me hiermee, waardoor ik een stukje besloot te wandelen met een podcast op. 9084 stappen

Dinsdag 4 feb : Op dinsdag geef ik altijd twee groepslessen op de sportschool. Een dansles en een krachtles. Overdag beweeg ik erg weinig, maar met die lessen haal ik dat in. 15.875 stappen

Woensdag 5 feb : Een rustdag. Ik had de hele dag cliënten, waardoor ik lang op mijn werk was. Hier loop ik altijd meer dan thuis. Ook had ik twee huisbezoeken waardoor ik iets meer liep. 8098 stappen

Donderdag 6 feb : Ik ging hardlopen, ongeveer 5-6km. Donderdags loop ik voor mijn doen vaak een klein rondje. 12.995 stappen

Vrijdag 7 feb : Ik filmde de workout met de elastieken. 7329 stappen

Zaterdag 8 feb : Ik liep ongeveer 9km hard, op zaterdag ga ik soms iets verder. 15783 stappen

Zondag 9 feb : Sven en ik gingen naar de sportschool. Ik deed weinig cardio en het weer was heel slecht, dus ik heb relatief weinig bewogen. 6689 stappen

Conclusie : Ik had 5 sportmomenten en liep gemiddeld 10.836 stappen per dag

Bewegen wandelen

Week 2

Maandag 10 feb : M’n stappen waren waardeloos (ik zat rond de 4000), dus ik besloot na het boodschappen doen terug naar huis te wandelen. 8625 stappen

Dinsdag 11 feb : Ik gaf 2 uur groepsles op de sportschool 14.749 stappen

Woensdag 12 feb : Een rustdag, op werk heb ik wel wat meer heen en weer gelopen dan anders. 7269 stappen

Donderdag 13 feb : Ongeveer 5km hardgelopen. 12.469 stappen

Vrijdag 14 feb : We gingen naar mijn opa en oma. Sporten lukte daarom niet. Wel maakte ik veel schoon in huis, waardoor mijn stappen toch wat hoger uitkwamen. 8051 stappen

Zaterdag 15 feb : Ik liep ongeveer 8km hard. 14.693 stappen

Zondag 16 feb : Sven en ik gingen naar de sportschool, maar Sven werd na 30 minuten niet zo lekker. Ik deed thuis nog wat buikspieroefeningen. 7564 stappen

Conclusie : Ik had 4 sportmomenten en liep gemiddeld 10.488 stappen per dag.

Mijn conclusie

Ik ben momenteel erg tevreden over mijn beweegpatroon. In deze twee weken zit maar 1 dag waarop ik minder dan 7000 stappen heb gezet. Voorheen waren dat er zeker meer.

Laatst is een onderzoek gedaan waaruit bleek dat 7500 stappen ook al super goed is voor je gezondheid, ik geloof dit wel! Natuurlijk is het goed om ook regelmatig een dag meer te bewegen doordat je een flinke sportsessie hebt gedaan. Jezelf zorgen maken en pushen omdat je niet dagelijks 10.000 haalt kan je echter ook stress opleveren.

Ik zou je aanraden in kleine stapjes te werken. Loop je nu dagelijks 4000 stappen? Probeer dan eens elke dag 5000 of 6000 te halen. Zo is het veel beter haalbaar en raak je positief gemotiveerd.

Groetjes, Marloes

Hoeveel stappen loop jij ongeveer per dag?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Masha 2 jaargeleden

  Ik haal vaak de 4000 stappen niet. Maar als ik kijk hie ik de stappen meet is dat door m’n telefoon bij mij te hebben. Deze ligt vaak op m’n bureau of op de tafel. Niet echt een goed beeld dus. Welke fitbit gebruik je nu? En raad je ‘m aan?

  Ben al 2 jaar in twijfel of ik er een zou kopen en welke dan….

  Reageer
 2. Ingeborg 2 jaargeleden

  Ik loop eigenlijk elke dag minimaal 10000 stappen. Ik loop 3 keer per week hard en ik heb een hond dus dan kom je er al gauw aan. Ik heb een garmin vivo active 4 en die stimuleert ook als ik een tijdje zit om te gaan bewegen.

  Reageer
  • Lise 2 jaargeleden

   Heey Marloes,
   Ik probeer elke dag >6000 stappen te zetten. Op sport dagen gaat dit prima, maar ik merk wel echt dat ik in de weekenden ervoor een uurtje moet wandelen oid.
   Ik heb trouwens ook nog twee vraagjes: zie je zoiets als just dance ook als sporten? Je bent wel aan het dansen, maar wel minder intensief als hardlopen of zumba..
   En zou je misschien iets van een workout kunnen maken om je spieren te trainen voor een betere houding? Ik merk dat ik zelf veel voorover gebukt zit/loop en ik hoorde dat dan goed is om die spieren in je boven rug te trainen.
   Groetjes 🙂

   Reageer
 3. Kristel 2 jaargeleden

  Hoi!
  Sinds vorig jaar heb ik ook een fitbit. Die wees mij er op dat ik vaak niet eens aan 5000 stappen kwam. Mede omdat ik toentertijd vaak thuis werkte (Vaak dan maar 3000 stappen)
  Op sportdagen kom ik meestal wel boven de 10.000. Dus ik had me voorgenomen om er minstens 5000 te gaan zetten tijdens rust dagen. Dit houd ik al een jaar vol op de echte rustdagen en ik merk dat op andere dagen het tegenwoordig al gemiddeld op 7000 zit. (Sportdagen nog steeds >10.000)
  Kleine doelen hebben op deze manier toch een groot effect!
  Groetjes!

  Reageer
 4. Ellen 2 jaargeleden

  Ik heb een kantoorbaan dus ik maak relatief weinig stappen. Wanneer ik heb gewerkt en verder niet sport kom ik maar rond 3.000 stappen.
  In het weekend vaak wel 10.000 stappen of ietsje meer en op sportdagen 7.000-8.000 (ma-wo-za). Momenteel doe ik (yin) yoga erbij op dinsdag dus dan beweeg je ook niet veel maar wel goed voor mijn flexibiliteit.
  Als het weer mooier weer is gaan wij wel in de pauze een rondje wandelen waardoor ik na mijn werkdag rond de 5.000 stappen uit kom 🙂

  Reageer
 5. Sandra UA 2 jaargeleden

  Ik neem het OV naar mijn werk en ik loop 5 dagen per week hard, dus ik kom elke dag wel aan de 10 000 stappen. Op dagen dat ik vanuit huis werk en niet hardloop ga ik bewust in mijn lunchpauze en na het werken een flink eind wandelen. Ik heb geen fiets of auto, dus dan doe je vanzelf meer wandelend (naar de winkel, naar de trein, etc)

  Reageer
 6. Jodie 2 jaargeleden

  Hoi, ik denk dat het enorm veel scheelt wanneer je een baan hebt waarbij je veel moet bewegen. Ikzelf heb van 2 weken gekeken en kom dan op een gemiddelde van 17772 per dag. Ik loop aardig veel op m’n werk , geef sportlessen en heb een pup die naar buiten wil, dat maakt dat ik eigenlijk elke dag ruim boven de 10000 stappen kom. Het laagste was in deze 2 weken op een zondag: 10893 stappen. Het hoogste 24244 op een werk/sport dag. Ik moet zeggen dat wanneer het een vrije zondag is, ik er niet zo goed tegen kan om lang op de bank te hangen, dus gaan we dan ook vaak even lekker wandelen!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.