health gadgets
Bewegen Sportkleding

Mijn favoriete Health Gadgets en Accessoires

Door

Je kunt wel zeggen dat gezond leven een hype is. Het is tegenwoordig heel trendy om je bezig te houden met sporten en gezonde voeding. De fabrikanten spelen daar handig op in, door veel verschillende gadgets en accessoires op de markt te brengen die je kunt gebruiken in jouw gezonde leefstijl. Sommige zijn heel handig, anderen in mijn ogen een beetje overbodig. Vandaag laat ik jullie de gadgets en accessoires zien die ik écht vaak gebruik.

Ik heb heel wat producten uitgeprobeerd, ik vind het nou eenmaal ontzettend leuk om op de hoogte te blijven van wat er aangeboden wordt op de gezondheidsmarkt. Een aantal producten ligt vrijwel ongebruikt in mijn kasten, maar sommigen gebruik ik vrijwel elke week. Deze laat ik hieronder aan jullie zien. 

 • Polar RS3 GPS: Ik heb een heel aantal hartslaghorloges, stappentellers en beweegtrackers gebruikt, maar dit polarhorloge is mijn absolute favoriet. Hij is vrij prijzig, maar in mijn ogen absoluut het geld waard als je een fanatieke sporter bent. Hij geeft je namelijk informatie over je hartslag, de zone waarin je traint en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Maar doordat hij GPS heeft, weet hij ook je snelheid en de afstand die je hebt afgelegd. Ik heb hem heel vaak om tijdens mijn trainingen, vooral bij het hardlopen. Ik liet hem al eens zien in dit artikel.

Polar

 • Zweetbandjes: Ik blijf een enorme zweetbandjes-tic hebben. Ik vind ze niet alleen praktisch, maar ik vind het ook heel fijn zitten om mijn polsen én ik vind het leuk staan. Je zult mij daarom bijna altijd zien trainen met een bandje om mijn pols.

Collage2

 • Shakercup: Sinds een paar maanden heb ik een shakercup aangeschaft. Dit is een bidon met een metalen balletje erin, die ervoor zorgt dat je eiwitpoeder goed door je water mengt. Ik neem hier mijn eiwitpoeder in mee, als ik niet direct na mijn training kan eten. Ik vul hem met water….even shaken…..en klaar! Zie hier een video over waarom je eiwitpoeder zou gebruiken.
 • Nike haarbandjes: Ook haarbandjes blijf ik regelmatig dragen. Het is super handig om je haren uit je gezicht te houden en ik vind het leuk staan. Die van Nike zijn mijn favoriet, omdat ze niet van mijn hoofd glijden.

Collage

 • Apps – My Fitness Pal en HIIT Interval Timer: Er zijn superveel apps op de markt die je helpen met gezond leven. Ik gebruik er maar twee heel regelmatig. Namelijk de HIIT Interval Timer voor het timen van mijn workout en My Fitness Pal voor het bijhouden van mijn voeding en beweegmomenten. Dit laatste doe ik niet dagelijks, maar gewoon als ik daar zin in heb.
 • Trainingshandschoentjes: Ik kreeg vaak zere handen tijdens het doen van bepaalde oefeningen, bijvoorbeeld deadlifts, ab raises of pull-ups. Ik schafte daarom een aantal maanden terug trainingshandschoentjes aan. Sindsdien gaan ze tijdens elke krachttraining mee naar de sportschool! Ik heb hierdoor veel minder snel last van mijn handen, dus ik kan langer doorgaan met de oefeningen! Dubbel nuttig :).  

Collage3

 • Foamroller: Iets waar ik nog nooit over heb geschreven, is de foamroller. Toch hoort hij bij mijn favoriete gadgets. Ik gebruik hem om mijn spieren op te rekken en de doorbloeding te vergroten. Vinden jullie het leuk als ik een video maak over hoe ik deze gadget gebruik?

Ik hoop dat je dit artikel leuk vond om te lezen. Natuurlijk ben ik ook super benieuwd naar jouw favoriete gadgets, dus kom maar op!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favorieten ‘health gadgets’?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Lonneke 7 jarengeleden

  Ja, ik zou graag een video zien over foamrollers! Ik zie ze vaker, maar heb geen idee hoe je ze gebruikt.

  Reageer
 2. sas 7 jarengeleden

  Hoi,

  Ik zou heel graag weten waar je die handschoentjes weg hebt?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Saskia

  Reageer
 3. Marvin 7 jarengeleden

  Ideaal zo’n foamroller. Ik merk dat ik vaak knopen in mijn spieren heb en door regelmatig een foamroller te gebruiken merk ik echt verbetering 🙂

  Reageer
 4. Joyce 7 jarengeleden

  GRAAG!! een artikel over foamrollen + filmpje oid!

  Reageer
 5. Marjolein 7 jarengeleden

  Meer over de foamroller! Ik wil nog even zeggen, dat ik regelmatig je artikelen lees maar nooit commentaar plaats. Bij deze: keep it up! Ik lees ze graag.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Thanks so much! Nooit commentaar plaatsen doen de meesten hoor…en dat is helemaal prima! Maar super leuk om af en toe wel wat te horen van jullie! 😀

   Reageer
 6. Lilian 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  terugkomend op je artikel van laatst over dingen die ze in amerika hebben; ik zag vandaag eggwhites in de winkel liggen bij de Albert Heijn. tussen de creme fraiche e.d.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: