| 23 mei 2016

Legday: Wat, Waarom, Tips en Oefeningen!

Je hebt misschien wel eens gehoord van de term ‘legday’. Als je al langer met fitness bekend bent, weet je vast wat dit betekent. Voor sommige mensen is het echter een groot raadsel. Het leek me leuk om eens een video te maken over dit begrip. Wat is een ‘legday’ nu precies? Waar dient het voor? En ik geef je een voorbeeld van mijn eigen legday van afgelopen weekend!Ik wissel regelmatig mijn oefeningen af. Op een legday probeer ik in ieder geval 6 verschillende oefeningen voor mijn benen te doen. Meestal doe ik dus tussen de 10 en de 15 herhalingen. Ik pak daarbij zo veel gewicht als me op dat moment lukt. Ik wissel af met explosieve oefeningen met weinig gewicht (of zonder gewicht) zoals ik de video de Jump Lunges en de Bosu Ball Skate Jump. Bij zulke oefeningen doe ik meer herhalingen.

Legday 2

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! Als je nog vragen hebt over mijn training, dan kun je die hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens een legday? Wat is je favoriete oefening?

8 reacties

 1. Minimaal 2x per week een legday, met 2 of 3 dagen rust ertussen. Ik doe dan 8 oefeningen waarvan er 6 in een supersetje zitten Ik ben daarna echt kapot… maar het voelt heerlijk!
  Mijn favoriete oefening is absoluut de deadlift!!

  1. Dag marlous,

   Goed filmpje!
   Heb je ook altijd spierpijn en verhoog je elke training het gewicht of herhalingen?
   Heb je ook tips voor als het ene been achter blijft en vanwege blessure aan de knie vroeger eigenlijk minder gewicht aan kan?

   Dank je wel!

   Groetjes Anne

 2. Legday is een van mijn favoriete dagen. Ik houd van zware compound oefeningen, zoals de Squat en Deadlift. Tijdens het voetbalseizoen train ik eenmaal per week mijn benen, omdat ik anders teveel spierpijn heb tijdens het voetballen. Nu het seizoen voorbij is ga ik tweemaal per week weer zwaar benen trainen 🙂

 3. Hoi Marloes,
  Wat weer een super fijn filmpje.
  Zelf ga ik niet naar de sportschool, maar heb een grote kamer met allemaal sport/fitness materialen en natuurlijk jou youtube kanaal!!! 🙂
  Momenteel ben ik hard bezig om mijn been spieren flink sterk te krijgen omdat ik op korte termijn (weer) een knie operatie krijg. Heb jij nog tips hoe ik thuis goed mijn been spieren sterker kan krijgen? en misschien ook tips om niet te veel kilo’s na een operatie aan te komen? omdat ik niet weet hoe lang ik plat moet liggen. Tijdens vorige operaties ben ik in totaal meer dan 20 kilo aangekomen, die ik er gelukkig wel weer af heb, maar wil dit natuurlijk wel voorkomen. Sporten en zelf koken word de komende weken dan lastiger…. heb jij misschien tips???

  1. Je vind beentrainingen op mn YouTube kanaal en natuurlijk allemaal tips op mijn blog! Ik kan helaas niet iedereen van persoonlijk advies voorzien.

 4. Hallo Marloes!

  Ik ben 15 jaar oud en zou graag gezonder/fitter willen worden. Ik vind het alleen heel lastig om de ongezonde dingen aan de kant te leggen en neem me vaak voor om gezond te eten maar eindig uiteindelijk met vet suikerrijk eten. Heb je misschien tips hiervoor? Want mijn moeder blijft die dingen gewoon kopen en ik weet niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan ????

  Alvast bedankt,

  Groetjes Nieke

 5. Heey Marloes wat een leuke video!
  Kun je ook een video maken waarbij je je bovenlichaam traint in de sportschool?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram