Afvallen Bewegen Rust en ontspanning

I love the Beach!

Door

11

Sporten is geweldig, maar je hebt niet altijd evenveel zin om hard te trainen (nee, ook ik niet!). Ook hoor ik regelmatig dat mensen het moeilijk vinden om tijd te maken voor het sporten, vooral als ze een gezin hebben. Een van de tips die ik je in dit geval wil geven: maak in het weekend een wandeling met het hele gezin! Ontspan, klets en geniet van deze vorm van bewegen die eigenlijk niets met sporten te maken heeft.

Zaterdag ging ik langs bij mijn ouders. Albert had een ‘guys-night-out’ in Amsterdam, dus ik besloot om gezellig bij paps en mams te gaan logeren. Aangezien zij vlak bij het strand wonen, maakten we samen met ‘schoonzus’ Esmée op zaterdagmiddag een heerlijke strandwandeling.

Door met familie, vrienden of misschien wel met collega’s een stuk te gaan wandelen, ben je toch even lekker in beweging. Vooral wandelingen op het strand, door de duinen of in andere heuvelachtige gebieden kunnen zorgen voor een flink verhoogde hartslag. Tijdens het wandelen heb je bovendien even de volle aandacht voor elkaar. Waar je thuis snel je eigen ding gaat doen, heb je tijdens het wandelen de leukste gesprekken. Natuurlijk kun je ook de fiets pakken, doe wat je leuk vindt!

2

Wandelen met mensen om wie je geeft is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens super gezellig. Eigenlijk moet ik het andersom zeggen: het is enorm gezellig, en nog goed voor je lichaam ook! Er is echter iets dat het naar mijn mening nog nét even leuker maakt….neem een hond mee! Blues, de hond van Esmée sprong met alle plezier in de kofferbak en ging mee naar het strand. Daar aangekomen hield hij ons flink bezig, door onvermoeibaar achter de bal aan te blijven rennen die we voor hem weg schopten.

Heb je kinderen? Neem dan een voetbal, frisbee of tennisbal mee, dit kan zorgen voor urenlang speelplezier. Als er geen strand in de buurt is, kun je natuurlijk ook prima naar het bos of de heide gaan. Ik geniet intens van het kletsen, lachen en de diepzinnige gesprekken die tijdens zo’n wandeling ontstaan. Naderhand gaan we meestal nog even thee, koffie of iets anders lekkers drinken bij een strandtent of restaurantje.

3

Ik heb enorm genoten van deze gezellig middag. Op deze manier kun je toch haast niet meer opzien tegen beweging!? Wat ik met deze post wil zeggen? Bewegen hoeft niet altijd als doel ‘gezondheidswinst’ te hebben, geniet ook van de andere dingen eromheen. Ontspannen en genieten is af en toe veel belangrijker dan jezelf constant te pushen.

Groetjes, Marloes

Wandel jij graag? Met wie en waar?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Ati 9 jaargeleden

  Dat er tijdens wandelingen mooie gesprekken ontstaan herken ik zeker! En het geeft zoveel meer energie als je even lekker buiten bent!

  Reageer
 2. Hester 9 jaargeleden

  Ik vind wandelen heerlijk en doe het elke week met mijn moeder door bos duinen en strand. Hele gezellige manier van bewegen en door de gesprekken vliegt de tijd echt voorbij.

  Reageer
 3. Amber 9 jaargeleden

  Ahhh lief hondje ♥

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   🙂 Thanks Amber! Ik zal het doorgeven aan Blues 😉

   Reageer
 4. Patricia 9 jaargeleden

  Wij doen aan geocachen ( dat is via gps op schattenjacht gaan ) Je kan dit al wandelend doen of al fietsend .
  Meestal doe ik het samen met mijn man maar ook met de kleinkinderen gaan we al wandelend op schattenjacht. Soms kom je andere cachers tegen en dan wordt er meestal al wandelend leuke gesprekken gevoerd met mensen die je helemaal niet kent maar wel dezelfde hobby delen .Het hoofddoel van geocachen is mensen op mooie plekjes brengen die je anders nooit zou zien .Zo hebben wij op ons favoriet vakantieland Zweden plekjes gezien die een gewone toerist echt niet te zien krijgt.Bijna elke week genieten we van onze hobby .

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Leuk zeg!!

   Reageer
  • Tamara 9 jaargeleden

   Leuk om ook hier cachers tegen te komen! Ik doe het ook alweer een hele tijd, samen met mijn vriend, ouders en broer. Voor ons in wandelen nu stukken leuker, omdat je een doel hebt. En met geocachen loop je zo 10 km! En om dan maar te zwijgen waar je terecht komt. Prachtig! Mijn beste hobby ooit 🙂

   Reageer
 5. Vertrouwenspersoon 9 jaargeleden

  Gelukkig om te horen dat ook JIJ niet altijd zin in hebt om te sporten. Maar veel bewegen, vraagt je lichaam om te bewegen, weinig bewegen, word je lichaam of je geest gewoon lui, je wordt vergeetachtig en je hebt weinig energie en dan wilt je lichaam het ook nog minder bewegen. ook voor je lichaam geldt blijkbaar, gewenning en actie – reactie. Weinig bewegen of ongezond leven, leidt er toe, dat je lichaam steeds om hetzelfde vraagt. Dit spreek ik uit ervaring. Méér moeite voor je lichaam doen loont, merk ik. Maar, ik red het niet altijd om veel te bewegen, maar de keren dat ik het doe, voel ik me weer dankbaar.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.