Bewegen

HIIT interval timer app

Door

1

Jullie weten het inmiddels wel, we LOVE intervaltraining en circuittraining! Als we de trainingen opnemen op video, voert één persoon de oefeningen uit en de ander timed met een stopwatch. Als je alleen bent is het echter niet handig om constant je stopwatch in de gaten de houden. Daarvoor gebruik ik de HIIT interval timer app, speciaal bedoeld voor het creëren van jouw eigen intervaltraining. Ik laat in een video zien hoe hij werkt.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training, oftewel intensief trainen met periodes van hard werken en periodes van rust. Je ziet bijvoorbeeld in onze filmpjes af en toe dat we 50 seconden werken en 10 seconden rusten voordat we met de volgende oefening beginnen. Deze app geeft je een signaal wanneer je moet beginnen en wanneer je rust hebt. Ik leg je in onderstaande video uit hoe hij werkt.

Hij is heel gemakkelijk in te stellen. Je stelt in hoe lang je nodig hebt om je klaar te maken. Hoe lang je wilt ‘werken’, hoe lang je wilt rusten en hoeveel sets je wilt doen. Ook is er een optie om in te stellen hoe lang je een cooling down wilt doen na je training.

P1030897

Als je dit hebt ingesteld, druk je op ‘Go!’ en je timer voert je opdracht uit. Hij geeft waarschuwingssignalen 3 seconden voordat de volgende periode ingaat en als je moet wisselen geeft hij een fluitje. Hierdoor hoef je niet telkens op je telefoon te blijven kijken.

De app is simpel, maar super effectief! Ik gebruik hem graag tijdens mijn trainingen.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete trainingsapp?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Cheri 9 jarengeleden

  Wat een top website is dit! Erg fijn om ook de porties te zien en al het advies.

  Bedankt voor het delen van je kennis met ons.

  Cheri

  Reageer
 2. Ati 9 jarengeleden

  Hi,

  Is de app ook voor iphone? Kan m niet vinden maar misschien zoek ik niet goed 😉

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Oeh, dat weet ik niet. Ging ervan uit van wel.

   Reageer
 3. Christine Bonde 9 jarengeleden

  I can’t find it in the App store 🙁 What do I search for? Is the name simply “HIIT interval training”?

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   It’s HIIT interval training timer, but I found it in the playstore for Samsung. Maybe it doesn’t appear in the appstore??

   Reageer
 4. Mia 8 jarengeleden

  Hij is gewoon te vinden in de App store, wanneer je op het vergrootglas bovenin gaat staan, kun je HIIT intoetsen en dan krijg je meerdere te zien, misschien niet dezelfde als op de andere site, maar deze zijn ook goed te gebruiken.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: