Bewegen Tips

Halve Marathon Tips! – Hardlopen

Door

Er kwamen zo veel verzoekjes voor de halve marathon video. Laten we het dan maar gewoon doen :). In deze video vertel ik je precies wat ik aan het doen ben. Ook geef ik je mijn tips voor jou, als je ook wilt gaan hardlopen. Voor sommige tips gebruik ik ervaringen van jullie!

Halve marathon tips

In deze video wilde ik tips geven op zo veel mogelijk vlakken. Ik bespreek onder andere:

 • Mijn doelen
 • Tips als je wilt starten
 • Info over mijn schema, je vindt hem hier.
 • Hoe doe ik het met voeding?
 • Aanvullende tips en gadgets

Het is dus een vrij uitgebreide video geworden, ook al was vooraf het plan hem wat korter te houden. Ik weet echter dat veel van jullie dat niet zo erg vinden :).

Mijn plannen voor de komende tijd

Ik ga gewoon lekker verder met trainen. Tot nu toe vind ik het ontzettend leuk om te doen. Mocht je vragen hebben, dan kun je die altijd hieronder achter laten. Als jullie het leuk vinden, zal ik nog een video maken nadat ik gelopen heb. Ik heb dan natuurlijk nog meer ervaring en waarschijnlijk nog meer methodes en producten getest.

Ik hoop dat je deze video leuk vond om te zien! Twijfel je of jij ook wilt gaan hardlopen, dan raad ik je zeker aan het gewoon eens een kans te geven. Waarom niet? Het meest belangrijk is dat je langzaam opbouwt, een goed schema gebruikt en goed basismateriaal hebt.

Groetjes, Marloes

Zou jij ooit een halve marathon willen lopen? Of misschien zelfs verder?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Jennienke 4 jarengeleden

  Ja mijn revalidatie doel! Lig bijna 3 week in UMCG nu vanwege een herseninfarct. Heel heftig. Mijn hele leven in 1 klap weg. Een halve marathon voor de hersen stichting is het doel. Eerst weer leren lopen. Ik ben 32 en heb 2 jonge kids..

  Reageer
  • anoniem 4 jarengeleden

   Wow Jennieke, wat heftig. Ik heb 9 weken geleden een hersenbloeding gehad (na een aanrijding, ben nog geen 30) en mocht na lange tijd weer lopen. Waar daarvoor flink in training voor een halve marathon (in best wel snelle tijd) en had een goede conditie. Toen ik weer voor het eerst ging lopen vond ik het heel zwaar (hartslag 160 en heel veel spierpijn). Dat werd wel snel minder maar onderschat niet wat narcose en zo’n bloeding met je lijf doen. Wees er lief voor en doe het rustig aan! Het is al bijzonder genoeg om er nog te zijn denk ik maar steeds :). Je leven is inderdaad in 1 klap weg en dat wordt voor je omgeving nog wel eens onderschat (ook al is er natuurlijk begrip, je weet pas wat het echt is als je er zelf in zit). Heel veel sterkte met je herstel!

   Reageer
  • Lien 4 jarengeleden

   Heel veel respect en bewondering voor je positieve instelling!
   Allebei ook heel veel kracht en sterkte in de revalidatie.
   Of je nu wel of niet weer kan gaan hardlopen, jullie zijn sowieso hele sterke dames!

   Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Jeetje wat heftig voor allebei! Ik wens jullie alle beterschap in de wereld. Laat me zeker even weten als ik iets voor een van jullie kan betekenen, op welke manier dan ook. Liefs

   Reageer
   • Jennienke 4 jarengeleden

    Ik wil wel een keer een blog schrijven hoor .et mijn verhaal. Niet over gezond leven maar wel over bewust leven. Maar als ik hersteld ben ga ik een halve organiseren voor de hersens stichting je bent bij deze uitgenodigd om mee te doen. Van het UMCG naar beatrixoord naar mijn huis….

    Reageer
    • Marloes 4 jarengeleden

     Lijkt me heel erg leuk! Ik zal je even een e-mail sturen, dan heb je mijn gegevens :).

     Reageer
 2. Jennienke 4 jarengeleden

  Ja: 7heuvelenloop gedaan afgelopen november zo gaaf!! Echt van genoten. Helaas daarna niet gelukt door blessures het weer goed op te pakken.
  Laat me weten als je mee wilt doen met mijn revalidatie doel halve?? Leuk voor de publiciteit:) kom maar langs in UMCG haha…
  Groetjes!!

  Reageer
  • Anoniem 4 jarengeleden

   Voorlopig zit ik ook nog volop in mijn revalidatie-proces, maar dankjewel en keep it up! We komen er wel 🙂

   Reageer
 3. Jennienke 4 jarengeleden

  Beatrixoord,? Sta ik voor op de wachtlijst. Succes en kracht voor jou!

  Reageer
 4. Vera 4 jarengeleden

  Wat bijzonder dat jullie verhalen elkaar hier kruisen. Voor allerlei gebeurtenissen geldt dat je pas echt weer wat het is, als je het zelf meemaakt. En dan nog beleeft iedereen dat weer op een andere manier.
  Veel succes bij jullie revalidatie. En welk loop-doel jullie ook stellen en halen….elke stap is er één. 🍀

  Reageer
 5. Jennienke 4 jarengeleden

  Ik wens niemand toe dit ooit mee re maken. Alles is in 1x weg en mis thuis vreselijk!!
  Bedankt voor de reacties

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: