Afvallen Beweegtips Bewegen Tips

Gezond in mei – De vierde Sportweek

Door

Sporten3

We gaan de laatste dagen van de ‘gezond in mei challenge’ in! Natuurlijk hoort daar een prachtig sportschema bij. Net zoals de afgelopen drie weken, geef ik je een voorbeeld van hoe je deze week kunt indelen qua beweging. Jullie zijn ondertussen al gewend, dat je daarbij gewoon kunt schuiven en dat je de momenten ook prima kunt vervangen door sportmomenten van jouw eigen keuze. Omdat het de laatste sportweek is, heb ik hem extra uitdagend gemaakt!

Als bepaalde oefeningen te pittig voor je zijn, dan kun je deze vervangen door een beginners workout. Deze vind je heel gemakkelijk op mijn YouTube pagina, waar alle video’s zijn ingedeeld in categorieën. Maak je klaar voor de vierde en laatste voorbeeld sportweek van de ‘gezond in mei challenge’!

Zondag
We beginnen deze week gelijk goed met een sportmoment! Doe minimaal 30 minuten cardio naar keuze. Je kunt gaan (hard)lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, je kunt cardiotraining op de sportschool doen of je kunt een van mijn cardio workouts op YouTube opzoeken. Daarna neem je even tijd om bij te komen en dan doe je deze super korte, maar super effectieve video! Hij is heel heftig, dus veel succes. Doe het op je eigen tempo en neem gerust even pauze als het echt niet gaat.

Maandag
Zoals ik afgelopen weken ook al heb gezegd, kun je op rustdagen heel goed rekoefeningen of ontspanningsoefeningen doen. Ook kun je ervoor kiezen om lichte cardiotraining te doen. Ga bijvoorbeeld een stukje joggen op een rustig tempo, fiets een stuk of ga een eindje wandelen. Ontspanningsoefeningen en routines voor stretchen vind je in deze playlist op mijn Youtube kanaal.

Dinsdag
Vandaag is de ‘wintersport workout’ aan de beurt. Deze is ook perfect als je niet als doel hebt te trainen voor de wintersport, je traint namelijk buik, billen, benen, onderrug en de conditie en de kniestabiliteit!

Wil je écht een uitdaging, probeer dan eens deze extreme ab workout erachteraan te doen. Hij is best heel zwaar, dus doe dit niet als je een beginnende sporter bent.

Woensdag
Rustdag

Donderdag
Vandaag combineren we een rustige workout met een hele heftige. We beginnen uiteraard met de rustige. Dit is gelijk je warming up!

Daarna probeer je deze gevorderden workout van 12 minuten te doen. Lukt dat niet, dan kies je er eentje uit de gemiddelde workouts.

Vrijdag
Rustdag

Zaterdag
Op zaterdag kun je kiezen. Je kunt deze weekend workout challenge doen. Doe daarvoor even een goede warming up. Jog op de plaats voor ongeveer 10 minuten, loop een paar keer de trap op en af, ga een klein stukje hardlopen of ga een stukje fietsen.

Als je lid bent van een sportschool, daag ik je uit op deze sportschool workout te doen. Vraag eventueel een trainer om hulp bij je houding.

Heel veel succes met het inplannen van jouw sportmomenten deze week! Ik hoop dat je weer inspiratie hebt opgedaan met deze video’s.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw sportplanning voor de komende week? Ik ben heel benieuwd!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Nynke 8 jarengeleden

  Hai Marloes,

  Ik ben 1.75 m en weeg 75 kg. Helaas heb ik een buikomvang van 94 cm, veel te veel dus.

  Sinds een paar weken ben ik nu bezig met mijn voeding en met het opbouwen van meer beweging. Ik pak nu 3 dagen per week de fiets naar mn werk (retour is 55 minuten totaal) en ik ga in het weekend 45 minuten naar jumping fitness. Sporten met apparaten vind ik vreselijk, dus ik vraag me af welke oefeningen ik het beste nog thuis kan doen. Telt het fietsen voldoende als cardio? Tijdens de fitness doen we de laatste 5 minuten nog spieroefeningen. Is het verstandig om thuis nog iets te doen aan kracht? Of aan beide?

  Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Nynke

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Natuurlijk is het fietsen ook cardio! Spieroefeningen doen is altijd goed voor je, maar kijk wel of het ook echt haalbaar is op lange termijn. Veel succes!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: