Afvallen Beweegtips Bewegen Tips

Gezond in mei – De tweede Sportweek

Door

Collage sporten

Hey toppers! Zoals afgesproken hier weer een sportplanning voor de komende week. Net als vorige week, raad ik je aan om er lekker mee te variëren naar eigen wens. Als je meer wilt sporten of juist weinig tijd hebt, is dat helemaal prima. Ook als jij je eigen trainingen hebt, kun je deze gewoon als vervanging gebruiken voor de training die ik aangeef. Natuurlijk kun je ook op andere dagen trainen dan hieronder staat.

Ook in deze week, wisselen we cardiotraining en krachttraining af. Hierdoor krijg je een zo compleet mogelijke training. Als je gaat wisselen met de trainingen, dan raad ik je aan om niet twee dagen achter elkaar krachttraining te doen voor dezelfde spiergroepen. Je kunt jezelf namelijk overtrainen als je dit te vaak doet. Wil je toch iedere dag krachttraining doen, zorg dan dat je hiervoor een goed trainingsschema hebt.

Hier een voorbeeldplanning voor de komende week!

Zondag
Deze week hebben we een wat andere indeling van de sportmomenten, gewoon om je verschillende manieren te laten zien. Zondag is een rustdag, maar pas de indeling gerust weer aan aan jouw eigen agenda.

Maandag
Maandag starten we met een warming up.

Daarna doen we een pittige High Intensity Interval Training (HIIT) van 12 minuten.

Dinsdag
Dinsdag is een cardiodag! Doe minimaal 30 minuten cardiotraining. Je kunt er voor kiezen om een stevige wandeling te maken, of om een stuk te fietsen, skeeleren of hard te lopen. Natuurlijk kun je ook een cardiotraining op de sportschool doen. Wil je liever binnen trainen, dan kun je bijvoorbeeld deze cardio workout doen:

Woensdag
We nemen rust vandaag. Zoals ik vorige week al zei, kun je op een rustdag prima rekken en strekken, of cardiotraining op een lage intensiteit doen. Hieronder nog een voorbeeld van een stretchroutine.

Donderdag
Allright, vandaag een serieuze uitdaging! Namelijk deze workout van 28 minuten! Hij is echt vrij pittig. Als hij te zwaar voor je is, kies dan een van de ‘gemiddelde’ workouts.

Vrijdag
Rust!

Zaterdag
Hoe toepasselijk op een zaterdag, is deze weekend workout challenge! Voer de oefeningen uit zoals ik in het artikel uitleg, dan train je het hele lichaam.

Heel veel succes met de tweede week van ‘gezond in mei’. Als je vragen hebt over de trainingsweek, dan hoor ik dat graag!

Groetjes, Marloes

Hoe ziet jouw komende sportweek eruit? Welke van deze trainingen ga je gebruiken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
  1. anoniempje 7 jarengeleden

    Ik ga maar eens bij week 1 beginnen, want die had ik nog niet gedaan. deze artikels zien er super uit.

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: