Afvallen Beweegtips Bewegen Tips

Gezond in mei – De derde Sportweek

Door

Sporten2

Hi guys! Ik ben heel benieuwd of jullie nog steeds de gezond in mei challenge aan het ‘rocken’ zijn. We lezen ontzettend veel positieve reacties, super gaaf! Het is alweer tijd voor de derde sportweek, nieuwe rondes nieuwe kansen. Is jouw vorige week niet zo goed gegaan? No problemo! Het is nooit te laat voor een nieuwe portie frisse moed. Maak je klaar voor de workouts van deze week!

Net zoals de vorige twee weken, kun je de week indelen naar jouw mogelijkheden en wensen. Het is dus écht niet de bedoeling dat je precies dit schema hieronder volgt, je kunt gerust schuiven met de verschillende trainingsmomenten. Is een workout te zwaar of te licht voor je? Kijk dan eens op mijn YouTube kanaal voor andere trainingen. Ze zijn ingedeeld per categorie (beginner-gemiddeld-gevorderd) zodat je gemakkelijk een geschikte workout voor jou kunt vinden.

Ok, we gaan aan de slag met de sportplanning van deze week…

Zondag
Hoe kan het ook anders, we starten met de workout die ik afgelopen week plaatste. De ‘Get ready for Summer Workout’!

Maandag
Vandaag de eerste rustdag. Je kunt rekoefeningen doen, zoals ik de vorige twee weken ook al heb aangegeven. Je kunt er ook voor kiezen om eens een ontspanningsoefening te doen, zoals bijvoorbeeld degene hieronder. Hierdoor heb je toch even een momentje voor jezelf.

Dinsdag
Op dinsdag is het weer tijd om aan de slag te gaan. Probeer minimaal 30 minuten cardio te doen. Je kunt lopen, fietsen, skeeleren, zwemmen of een cardiooefening op de sportschool doen. Je kunt ook een van mijn video’s gebruiken. Ik plaatste de vorige weken een langere cardioworkout. Vandaag een wat kortere, maar wel leuk voor de afwisseling!

Daarna trainen we in slechts 7 minuten de buik en onderrug met deze workout:

Woensdag
Een rustdag. Je kunt, zoals ik eerder al eens zei, op een rustdag altijd cardiotraining doen op een niet al te hoge intensiteit. Ga dus gerust een rondje wandelen, joggen of fietsen.

Donderdag
Probeer vandaag eens de workout hieronder. No worries als je geen springtouw hebt, doe dan gewoon net alsof je er wel eentje in je handen hebt. Het gaat tenslotte om het springen!

Vrijdag
We doen twee verschillende workouts, die beiden wat korter zijn. Zoals ik hierboven al zei, kun je ook één video naar een rustdag schuiven als je minder tijd hebt. We beginnen met een training voor de benen en de billen.

Daarna een van mijn oudste video’s! (Voor mij heel awkward om te zien) Daarmee train je de buikspieren.

Zaterdag
Tenslotte heb je vrijdag weer rust.

Heel veel succes met de nieuwe trainingsweek! Bij mij is het sporten nog steeds geen enkel probleem, ik heb er ontzettend veel lol in en merk dat mijn lichaam steeds sterker wordt. Deze week moet ik veel invallen op de sportschool en kom daardoor gemakkelijk aan mijn sportmomenten. Ik doe onder andere Spinning, BBB, Bodypump en Zumba.

Groetjes, Marloes

Hoe zag jouw afgelopen week eruit qua sport? En wat is je planning voor komende week?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Renate 8 jarengeleden

  Hoi Marloes, ik ben zojuist toevallig op je website gekomen en vind ‘m super handig! Goede tips en duidelijke video’s. Ik ben sinds kort bezig met gezonder leven, want ik wil in totaal 12 kg afvallen. Ik ben nu 3 kg kwijt en ben daar al erg blij mee. Ik heb alleen een vraagje. Ik deed hier voor vrijwel niks aan beweging en ben nu begonnen met fietsen naar het station in plaats van de auto of bus. Dit doe ik gemiddeld vier keer in de week en het is zo’n 25 minuten heen en 25 minuten terug. Ik fiets dan niet extreem hard, maar wel met een goed tempo. Ook heb ik een springtouw gekocht om hier thuis af en toe iets mee te doen. Dit doe ik 1 tot 2 keer per week. Ik vroeg me af of dat fietsen (en soms touwtjespringen) nou eigenlijk wel een goede workout is, of dat ik meer moet doen. Ik ben geen grote sportfanaat, maar wil wel graag een beetje strakker worden. Ik eet trouwens gezond, gemiddeld zo’n 1500 calorieën per dag. Dat is soms lastig, maar gaat op zich prima. Ik ben benieuwd hoe jij hier over denkt! Groetjes en keep up the good work! Renate

  Reageer
 2. Sophie 8 jarengeleden

  Net je ab workout gedaan in de sportschool! Vond ‘m wel goed te doen, minus de full body crunch (aaahh, the burnnn!) en sommige onderdelen in een iets lager tempo. 😉 Ga ook zeker de gevorderde versie een keer proberen. Bedankt!

  Reageer
 3. manuela 8 jarengeleden

  Hallo marloes.

  Ik kwam via via hier terecht. Ik wil namelijk afvallen en ben inmiddels 3 kilo kwijt.
  Alleen ik zit met een probleem ik heb zware knie klachten en kan daardoor niet echt sporten en daardoor is het afvallen best lastig.
  Wat zou ik kunnen doen om toch af te vallen want ik moet 20 kilo kwijt.

  Gr manuela

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Probeer dingen te zoeken die geen pijn doen aan je knie. Fietsen gaat vaak best wel goed bij knieklachten! Vraag anders hulp ban een fysiotherapeut.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: