Bewegen

Fittest 60 Dagen Challenge – The final result!

Door

Het is zover, gisteren heb ik de fittest van de 60 Dagen Challenge nogmaals uitgevoerd. Ik deed deze test aan het begin van de 60 dagen, om aan het eind te kijken of mijn lichaam inderdaad fitter is geworden. Ben je nieuwsgierig naar mijn resultaten? Kijk dan snel de video.Het is me dus gelukt! Fitter in 60 dagen :-D! Qua hardlopen ben ik niet veel verbeterd, maar hey, ik heb ook vrijwel niet hardgelopen in de afgelopen periode. Ik denk dat ik misschien 2-3x in 60 dagen heb gelopen, dus kon ik ook niet echt verbetering verwachten. Wat dat betreft is hardlopen toch wel echt een vak apart, er zijn fietsers met een topconditie die toch geen half uur hardlopen volhouden.

Trots

De krachtoefeningen gingen zo veel beter! Ik was natuurlijk nog steeds kapot aan het einde en voel m’n spieren nu ik zit te typen nog trillen. Ik kon het echter gemakkelijker uitvoeren. Hier nog even de oefeningen op een rijtje:

 • 100 crunches
 • 40 halve burpees
 • 50 dips
 • 40 lunges rechterbeen en 40 links
 • 20 pushups
 • 50 lower back raises
 • 100 crunches met benen omhoog

De halve burpees heb ik gedaan zonder pauze, terwijl dat 60 dagen geleden nog niet lukte. Het opdrukken ging 20x op mijn tenen, ook dit lukte me 60 dagen geleden niet. Mijn tijd was 8 minuten, ten opzichte van 10 minuten en 40 seconden 60 dagen geleden. Kortom, ik ben super tevreden!

Wil jij de test ook doen, kijk dan nog even naar de tweede video in dit artikel. Daar leg ik de oefeningen uit en geef variaties voor beginners. Je kunt natuurlijk ook besluiten de test nu voor de eerste keer te doen en over een bepaalde periode nog eens.

Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw resultaten uit de test? Of als je de test niet hebt gedaan, welk verschil merk je na deze 60 Dagen gezond(er) leven?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Lilian 9 jaargeleden

  Ik heb hem gisteren ook weer gedaan.
  In het begin deed ik er 12.14 minuten over, gisteren 8.05! Daarnaast heb ik de pushups op mijn tenen gedaan ipv een deel ervan op mijn knieen. Ook hardlopen is vooruit gegaan! Ben enorm verrast en tevreden, had dit niet in zo’n ‘extreme’ vorm verwacht. Ik ga er dan ook lekker mee door. Super 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.