Fitnessbal oefeningen

10 Effectieve Fitnessbal Oefeningen

Bijna 5 jaar terug maakte ik twee video’s met oefeningen op een fitnessbal. Ik vond het hoog nodig om een update te geven. Vandaag deel ik nog eens tien oefeningen met je, die ik in de andere video’s nog niet heb laten zien.

Waarom trainen met een fitnessbal?

Een fitnessbal, exercise ball, gymbal, of hoe je hem ook wilt noemen, is een super fijn attribuut om te gebruiken tijdens jouw trainingen. Je kunt er niet alleen effectief je spieren mee trainen, maar je werkt direct ook aan je coördinatie, evenwicht en behendigheid. Bij alle oefeningen moet je je buikspieren heel goed aanspannen, wat zorgt voor een super sterke core.

Een fitnessbal kopen

Als jij nog niet zo’n bal hebt, kun je die op heel veel plekken kopen. Bij een sportzaak, op internet (bol.com, zalando, sportzaken etc.) of soms zelfs bij de kruidvat, Lidl, Aldi of Action. Je hebt de ballen in verschillende maten. Als jij een gemiddelde lengte hebt (+- 1,60-1,75) dan raad ik je aan om voor een bal van 65cm te gaan. Ben je kleiner of groter, dan is een andere maat misschien een betere keuze.

Oefeningen

Veel mensen hebben zo’n gymbal in huis, maar weten niet zo goed wat ze ermee kunnen. 5 jaar geleden maakte ik al eens video’s hierover. Eentje speciaal voor beginners en eentje met meer gevorderde oefeningen. Vandaag heb ik daar een aanvulling op. In de video geef ik aan hoe je de verschillende oefeningen zwaarder of lichter kunt maken om ze aan te passen aan jouw niveau. Ook vertel ik je welke spieren je traint en wat belangrijke aandachtspunten zijn voor je houding.

Plank op fitnessbal

Jouw workout maken

Je kunt met de oefeningen die ik geef zelf een workout maken. Kies een aantal van de oefeningen uit en doe ze voor 15 herhalingen of bijvoorbeeld 1 minuut. Doe alle oefeningen en herhaal dit voor 3 sets. Klaar is je persoonlijke training!

Ik ben heel benieuwd hoe je deze oefeningen vind en natuurlijk of jij de mega moeilijke oefening kunt uitvoeren. Laat het me zeker even weten!

Groetjes, Marloes

Train jij wel eens met zo’n exercise ball?

9 reacties

  1. Leuke oefeningen!! Blij met deze video? Tot nu toe deed ik je vorige bal-oefeningen. Deze workout ga ik zaterdag doen en ik neem ook een paar oefeningen mee voor in de sportschool!

  2. Hallo Marloes. Zal me even voorstellen. Heet Margaret en ben 54 jaar jong. Wil graag begingen met sporten. Heb jou gevonden op You Tube En je doet het super duidelijk en leuk. Me energie is min? maar wel lenig. Heb ook al wat gedaan qua oefeningen. Maar dacht ben ik wel goed bezig. Moet ik elke dag elke dag iets anders. Enz… En waar kan ik het beste mee begingen. Ben niet dik maar dat puntje van de buik mag er wel af. Hoop dat je me kan helpen. Bij voorbaat dank je wel!! Groetjes van mij.

  3. Goedemorgen Marloes. Dank je voor je reageren. Ik snap je. Ik heb je inmiddels al via You Tube gevonden. En daar krijg ik heel veel informatie ! Blijf je volgen. Groetjes

  4. Ik ga hem maar eens uit de kast halen en het nog een keertje proberen!
    Je oefeningen leg je heel fijn uit en fijn voor een beginner zoals ik. 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram