sportschool training oefeningen
Bewegen Tips

Fitness Workout – Sportschool Training voor Beginners

Door

Ik vroeg jullie laatst of jullie het leuk vonden om sportschool trainingen in videovorm te zien. Ik kreeg hier heel veel positieve reacties op, dus hier de eerste! Dit is een ‘full body’ training, we doen oefeningen voor het hele lichaam. Hij is ideaal voor beginners, maar ook voor meer gevorderde sporters. Ik gebruik vrijwel alleen apparaten. Als je een verzoekje hebt voor andere workouts in de sportschool, dan hoor ik het graag!Hier nog even kort een aantal aandachtspuntjes op een rijtje, zodat jij jouw sportschool training op een juiste manier kan uitvoeren. Deze training is dus bedoeld voor mensen die hun algehele fitheid willen verbeteren, aan hun conditie willen werken en/of hun kracht willen vergroten.

 • Ga je voor het eerst naar de sportschool? Kijk dan eens naar deze tips.
 • Ik raad je aan om een training te laten opstellen door een instructeur in de sportschool. Die kan het helemaal op jouw wensen afstemmen. Lukt dat echt niet? Dan zijn dit goede richtlijnen.

fitness workout voor in sportschool

 • Doe altijd een warming up vooraf en een cooling down achteraf. Dit maakt je lichaam klaar voor de training, helpt blessures voorkomen en zorgt voor een beter herstel.
 • In de video doe ik 3 sets van 15 herhalingen, tussendoor neem ik ongeveer 30 seconden rust.
 • Pas het gewicht aan op deze hoeveelheid herhalingen. De eerste set gaat het nog redelijk makkelijk, de laatste set kun je als het goed is nog maar 13-14 herhalingen uitvoeren. Maak het dus flink zwaar!
 • Let altijd op een goede houding. Laat het bij voorkeur even checken door een instructeur.
 • Stop als je klachten krijgt of je niet lekker voelt.
 • Ik geef in de video een aantal variaties op oefeningen, kies diegene die jij het fijnst vindt. Ook geef ik een aantal ‘bonus’ oefeningen, die je eventueel als extraatje kunt doen.

Ik hoop dat je op deze manier lekker aan de slag kunt. Als je nog vragen hebt, dan kun je die altijd hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Zou jij nog een keer een sportschool training willen zien? Wat voor een?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Anna de Groot 5 jarengeleden

  Ik zou graag een training willen zien met de ‘zwaardere’ apparaten die in ‘mijn’ sportschool doorgaans alleen door ‘mannen met hele grote spierballen’ worden gedaan. Vaak staat daar geen gebruiksaanwijzing op, zodat ik de kunst moet afkijken van de ‘mannen met spierballen’ (en ik weet niet zeker of zíj het wel goed doen)

  Reageer
 2. Sylvana 5 jarengeleden

  Leuke video! Ik zwem/wandel/fiets nu alleen en doe geen krachttraining. Ik heb van mn 16e tm 28e (ik ben nu 30) de sportschool meer gesponsord dan dat ik erheen ging zeg maar. Maar nu ben ik wel weer bezig met afvallen ( heb flink overgewicht) en krachttraining is natuurlijk ook wel goed ivm vetverbranding/spieropbouw en dat je ook in rust nog meer verbrandt dan. Maar ik twijfel dus nog, of toch weer een sportschoolabo nemen, of gewoon thuis oefeningen doen met mn eigen lichaamsgewicht of een kettlebell/dumbells etc. Heb je hier ook een video van met oefeningen of zou je die willen maken? Groetjes en ga zo door!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ik heb video’s met een kettlebell. Nog niet met dumbells! Die wil ik misschien binnenkort gaan opnemen.

   Reageer
   • Sylvana 5 jarengeleden

    Oke dan ga ik ff zoeken en leuk dat je die binnenkort wilt opnemen!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: