| 23 mei 2013

Extreme Cardio Workout!

Deze keer is het de beurt aan Albert voor een Cardio workout. Waar de vorige voor vrijwel iedereen aan te passen was naar zijn niveau, is deze speciaal voor gevorderde sporters! We vinden het erg belangrijk dat je vooraf een goede warming up doet, daarom is daar meer aandacht aan besteed in het filmpje. Meer uitleg over de workout en je lichaamshouding tijdens de oefeningen vind je hieronder.Met deze intensieve training werk je in korte tijd aan je conditie, fitheid en vetverbranding.
Start deze workout dus met een goede warming up! In de video zie je hoe Albert begint met 1 minuut joggen, waarin hij langzaam versnelt en de knieën naar voren brengt. Daarna doe hij 100 crunches en 50 lower back raises om de buik en onderrug goed op te warmen. Als dit te heftig voor je is dan kun je de hoeveelheden halveren. Eindig met 1 minuut rustig joggen. Dan ben je klaar om te beginnen aan deze killer-workout!

De kern van de workout bestaat uit 4 oefeningen, die je 45 seconden uitvoert. Na deze 4 oefeningen heb je 30 seconden rust. Deze ronde doen we 3x. In totaal maakt dit 10 minuten intensief trainen.

Collage 1

De eerste oefening is de Side Mountainclimber. Sta in de plankhouding met de rug recht en de buik aangespannen. Spring met beide benen schuin naar voren en weer terug naar achteren. Spring vervolgens naar de andere kant.

Collage 2

Dan direct door met de Side Lunge + Jump. Maak met één been een grote stap zijwaarts en zak daarbij door de knie, houd het andere been gestrekt. Let op dat je knie niet voorbij je teen komt. Stap terug en maak een sprong omhoog, zo hoog als je kunt. Herhaal dit aan de andere kant.

Collage 3

Als derde de Ab Toe Touch. Sta rechtop en reik met een gestrekte rechterarm naar de (bijna) gestrekt linkervoet. Wissel zo snel mogelijk af met de linkerarm en rechtervoet. Houd de buik aangespannen en blijf rechtop staan!

Collage 4

Tenslotte een Jump Squat met 3 korte pulses onderaan. Maak met twee benen een zo hoog mogelijke sprong. Land met gebogen knieën en zak door in een Squathouding, maak 3 korte pulsbewegingen in een lage Squat. De billen zijn naar achter, de knieën gaan niet voorbij de tenen. Houd de rug recht en de buik aangespannen.

Veel succes met het uitvoeren van deze training. Nogmaals: doe deze niet als je een beginnende sporter bent, kies dan liever voor deze workout en gebruik de aanpassingen die ik geef.

Groetjes, Albert en Marloes

4 reacties

  1. Lekker Albert. Leuke harde training.Deze ga ik zeker ook doen!!
    Als je weinig tijd hebt is dit goed alternatief.

  2. Vandaag voor het eerst gedaan. Ik durfde het nu pas aan 😉 Maar het was heerlijk. De laatste ronde side mountainclimbers vind ik nog moeilijk vol te houden, maar dat is een verbeter doel voor de volgende keer!
    Ik heb de training gedaan in combinatie met de nieuwe buik, billen, benen van marloes. Love it!
    Dank aan jullie beide voor de leuke trainingen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram