| 30 januari 2017

Einde Optima Fitstart Challenge…Wat nu??

Het is vandaag 30 januari, morgen is de laatste dag van de maand. Dat betekent dat de Optima Fitstart Challenge ten einde komt. Super jammer natuurlijk, maar dat betekent écht niet dat het allemaal stopt! Ik heb super veel leuke nieuwe ideetjes die ik de komende tijd ga uitwerken. In de video van vandaag vertel ik je alvast iets meer. Ook heb ik jouw hulp nodig…Hier de laatste psychologische opdrachten:

1. Kijk alle doe-opdrachten nog een keer door. Welke gaan heel goed en hoef je eigenlijk niet meer aan te denken en welke hebben extra aandacht nodig?

2. Bekijk het doel dat je aan het begin hebt gesteld. Heb je dit bereikt? Maak voor jezelf een (klein) nieuw doel voor in de komende tijd.

Einde Optima Fitstart Challenge

Dan hier een overzicht van alle doe-opdrachten die ik je in de afgelopen tijd heb gegeven:

 1. Start elke dag met een gezond ontbijt. Voorbeelden van gezonde ontbijtjes vind je hier.
 2. Drink iedere dag minimaal 2 liter, voor elk uur sporten komt daar 0,5 liter bij. Drink vooral water (spa rood) en thee en neem eventueel een paar koppen zwarte koffie en/of een paar glazen light frisdrank.
 3. Beweeg 4 dagen per week minimaal 30 minuten. 2×15 minuten bewegen per dag mag wel, maar 1x 2 uur sporten is niet voldoende voor een hele week.
 4. Neem 2x per week een genietmomentje. Eet wat je wilt, probeer er optimaal te genieten en voel je niet schuldig.
 5. Eet elke dag 2 stuks (of 200-300g) fruit. Elke soort vers fruit is prima. Neem liever geen fruit uit blik of op siroop.
 6. Als je graanproducten gebruikt, ga dan voor de volkoren variant. Neem bijvoorbeeld volkorenbrood, volkoren crackers, volkorenbeschuit, zilvervliesrijst, volkoren pasta, volkoren wraps, roggebrood of zuurdesembrood. Als het een keertje niet lukt, dan is dat natuurlijk geen probleem.
 7. Eet minimaal 200g groenten per dag, probeer dagelijks 300g te halen!
 8. Schrijf minimaal 7 dagen op wat je eet en drinkt. Dit geeft je meer inzicht in je eigen patroon.
 9. Probeer meer uit je training te halen. Verhoog bijvoorbeeld de intensiteit, de snelheid of het gewicht waarmee je traint. Je bent nu bijna twee weken aan het trainen, het wordt dus tijd om jezelf te gaan uitdagen.
 10.  Probeer in de komende week 3 nieuwe recepten uit. Je mag zelf kiezen voor welk maaltijdmoment deze recepten zijn.
 11. Kies voor gezonde soorten broodbeleg. De video hiervan vind je hier. Je mag twee keer per week een uitzondering maken.
 12. Eet langzaam en kauw goed, probeer minimaal 20x per hap te kauwen.
 13. Drink alleen maar koffie, thee en water. Ook mag je maximaal 3-4 glazen light frisdrank per dag nemen als je dat wilt.
 14. Neem alleen nog maar gezonde tussendoortjes. Bewaar ongezonde dingen voor je genietmomentjes. Ik maakte eerder video’s over gezonde tussendoortjes, die kun je hier en hier terug vinden.
 15. Eet alles wat je eet zittend. Dus niet meer staand aan het aanrecht of terwijl je het huishouden aan het doen bent. Je hebt nu veel meer aandacht voor het eten.
 16. Kijk kritisch naar je warme maaltijd. Beoordeel of je deze gezonder zou willen hebben. Het artikel ov vind je hier.
 17. Check de ingrediëntenlijsten van de producten die jij regelmatig gebruikt. Zit er suiker in?

Ik wil je ontzettend bedanken voor je enthousiasme in deze challenge. Zorg ervoor dat je me volgt op Instagram, Facebook en Youtube….want ik kan je beloven dat er hele leuke dingen aankomen :).

Geef natuurlijk ook nog even aan wat jouw doel voor de komende tijd is en wat je graag van mij zou willen zien.

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favoriete video’s? Wat wil je verder zien?

26 reacties

 1. Jammer dat de Challenge weer is afgelopen! De meeste doe-opdrachten gingen wel redelijk, hoewel ik wel gesmokkeld heb met de geniet momentjes… Ook langzaam en aandachtig eten is lastig!
  Lastig aan te geven wat voor video’s het leukst zijn, ik vind de meeste namelijk leuk:) de workouts kijk ik niet omdat ik al vaak ga hardlopen, maar ik vind het wel fijn dat ze er zijn. De rest kijk ik altijd direct:)

 2. Huilen! Haha nee we gaan vrolijk verder, dat is dan ook het doel! Een gezonde en sportieve levensstijl ontwikkelen die ik kan volhouden. Met als gevolg dat ik bewuster bezig ben met eten, mijn vetpercentage verlagen, me fitter voel etc. Gelukkig een hoop positieve gevolgen zodat ik nog meer doelen kan bereiken!

  Optimavita is hierbij wel een grote bron van motivatie. Eigenlijk werken alle artikelen wel. Alleen de thuis workouts trekken minder mijn aandacht omdat ik nu in de sportschool bezig ben. Maar voorheen gebruikte ik deze wel en ik begrijp dat dit voor vele andere wel bruikbaar is. Dus gewoon zo door gaan! En vlogs zijn altijd leuk! En ik maak vaak gebruik van je recepten!

  Dankjewel Marloes! Liefs!

  1. Jammer ik vond de challenge zo leuk! Ik zou heel graag meer video’s willen zien over gezond aankomen en hoe je dan uiteindelijk op je goede gewicht stabiliseert. Voor de rest houd ik ook heel veel van gezonde recepten!?

 3. Bedankt voor alle tips en opdrachten!

  Het is misschien een beetje een niche, maar ik zou wel eens wat meer willen weten van thee 🙂 Op verpakkingen van thee staan vaak allerlei gezondheidsclaims (betere stoelgang, betere nachtrust, energieboost, balans, etc). Ik weet zelf nooit wat te geloven! 😉

 4. Bij mij is er weinig van terecht gekomen de eerste paar dagen gaat het goed maar tegen het weekend gaat het al mis , ook eet ik te veel geniet momentjes. Waardoor ik niet afval , toch heb ik het weerop gepakt vandaag en mijn doel is om het heel de maand februari vol te houden ook het weekend kijken wat dat doet met mijn gewicht ik heb 25 kilo overgewicht en wil graag wat afvallen voor de zomer. Ik laat het weten of het gelukt is eind februari en wat de resultaten zijn. En dan zo verder

 5. Mijn doel was meer energie en afvallen. Ik ben 3,4 kg afgevallen…ongeveer 0,5 kg iedere week plus een bonus in week 2 van een extra kg. Ik merkte dat ik begin eind vorige week beetje instort….mijn lijf begon te protesteren. Ik wandelde me suf maar ineens kan ik amper 1 trap omhoog lopen. Ook wilde ik echt gister erg veel vreten…heb geprobeerd het bij gezonde dingen te houden (had niets anders in huis, hihi) maar toch ook veel nootjes ed gegeten.

  Afvallen gaat netjes, Energie gaat nog niet top dus. Maar ik heb mij opgegeven voor running therapy, hoop een beetje uit het dal te komen. Ook overweeg ik weer een afspraakje bij de huisarts om mijn schildklier weer te laten prikken (bekend probleem)

 6. Hoi Marloes, fijn de challenge. Niet erg dat hij is afgelopen want ik weet dat je doorgaat met stimuleren en goede artikelen. Zou je eens een artikel willen schrijven waarom je, je buik altijd moet aanhouden. Hoe dat nu werk in combinatie met het beschermen van je rug. En ik zou het heel fijn. Vinden wanneer je een hit workout zou maken van een half uur. Dank je wel alvast.

 7. Ik vind juist de variatie in je video’s zo fijn! Van mij mag je dus lekker zo doorgaan…en evt meer vloggen…super leuk ;))

 8. Ooh jammer dat het alweer voorbij is,ik vond namenlijk echt zo leuk!! Ik zou graag eens willen weten wat zoal als avondmaal eet want ik vind het zo lastig. Ik probeer zo min mogelijk pasta te eten en wat meer groenten en aardappelen. Zou je misschien eens een q&a Willem filmen??

 9. Hoi Marloes, ook ik heb mijn inspiratie opgedaan om weer gezond te leven. Ik heb mijn doel deels gehaald, maar het was ook niet haalbaar in een maand. Plus dat ik graag van snoeppen hou. ? Dus mijn nieuwe doel is lekker doorgaan! Ik slaap beter, heb meer energie en heb plezier in het koken van lekker eten. Ik maak veel gebruik van je lunch recepten. Voor de avond inspiratie put ik uit de boodschappen app. We eten heel wat nieuwe dingen. Ook mijn kindeten bevalt het prima. Kort om missie geslaagd voor ons.
  Groetjes Astrid

 10. Ik vond het superleuk en spijtig dat het afgelopen is, maar blijf je blogs/Facebook/you tube volgen. Het liefste zijn voor mij de workouts het zou leuk zijn om nog eens een nieuwe ochtend workout te zien, daar ik steeds sport voor ik s’morgens uit werken ga. ?

 11. Hi Marloes,

  Bedankt voor de fit challange! Het was goed vol te houden, wat erg motiverend was: dat vond ik je vloggs je kan dat zo enthousiast vertellen en met veel plezier. 2 keer per week was ik benieuwd wat met de volgers wilde delen.

  Wat ontzettend knap dat je meer jezelf hebt open gesteld en dingen wat je niet zo snel deed, dat toch gedaan hebt. Het was leuk om te zien.

  Je trainingen en vloggs zijn zeker mijn voorkeuren.
  Heel veel succes met alle vorderingen, je komt er wel!

 12. Hallo Marloes,

  Vraagje, wat vind jij van Nakd repen Vruchten/noten?
  Ik vind ze persoonlijk erg lekker maar passen ze ook in een gezonde/bewuste levensstijl?
  Ik weet niet of je hier al eens iets over hebt verteld want ik kon niet zo snel hier iets over vinden.
  Of ik heb niet goed gekeken dit kan ook nog ;)-
  Ik dacht ik vraag het je gewoon 🙂
  Groetjes Sandra K

 13. Hey Marloes,

  Ik heb vanmiddag toch even gesneupt op je site en vond onder tussendoortjes de bitebox en hier zaten ook nakd repen in.Mijn vraag is hier mee beantwoord :).

  Groetjes Sandra

 14. Hoi Marloes,

  Via je YouTube kanaal bij jou terecht gekomen (ik zocht een thuis workout filmpje) en heel erg positief verrast dat je zoveel verschillende soorten onderwerpen behandelt in je vlogs en op je site, van tips over gezond eten (deze kijk/lees ik het liefst) tot workouts, recepten en persoonlijke filmpjes.. heel leuk hoe je dit met zoveel enthousiasme doet dat werkt echt aanstekelijk!

  Als je vraagt wat ik nog graag zou willen zien is dat eigenlijk een praktische.. ik ben namelijk wat van je recepten aan het uitproberen en zie er nog een heleboel lekkere tussenstaan, maar het is wel een gedoe met scrollen en klikken op ‘oudere berichten’ om bij de eerdere recepten te komen.. zou het mogelijk zijn je recepten op je site overzichtelijker te maken met een soort van overzicht waar je op door kan klikken met naam van het recept + eventueel een foto’tje? Ik denk dat het dan niet alleen voor mij maar voor heel veel mensen een stuk makkelijker wordt om recepten te vinden die bij hun eigen smaak passen.. ?

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ga vooral zo door!!

  1. Dank je wel voor je feedback! Ik snap je absoluut. Ik ben al een tijdje aan het denken hoe ik dat kan doen. Dit is echter erg moeilijk om mijn site uit meer dan recepten alleen bestaat. Maar ik houd het zeker in gedachten! Tot dan kun je het zoekbalkje rechts gebruiken om recepten te zoeken. Typ bijvoorbeeld ‘pasta’ of ‘kip’ in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram