Eind Fit de Zomer in – Hoe nu verder??

Het is 1 juni, dat betekent het einde van de fit de zomer in challenge. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je per direct stopt met gezond leven. Om duidelijk te maken op welke manier je door kunt gaan, heb ik nog een aantal laatste opdrachten voor je. Ook vertel ik je in deze video hoe mijn afgelopen week ging en wat mijn plan is voor de komende tijd.Bedenk dus goed voor jezelf:

 • Wat heb ik in de afgelopen periode allemaal verbeterd? Maak een zo lang mogelijke lijst!
 • Wat is mijn doel voor de komende periode. Niet zo zeer qua gewicht, maar hoe wil je je voelen?
 • Wat is mijn belangrijkste aandachtspunt daarbij?

Voor een steuntje in de rug, kun je nog eens kijken naar alle opdrachten die we gedaan hebben. Die vind je hier.

Natuurlijk ben ik ook super benieuwd hoe jouw afgelopen week ging én naar wat jij hebt bereikt in deze challenge. Ik ben ook benieuwd of er dingen zijn die je graag in de komende tijd zou terugzien op optimavita.nl of op mijn YouTube kanaal. Laat dat dus zeker even weten hieronder!

Ik wens je heel veel succes verder!!

Groetjes, Marloes

Wat heb jij bereikt? En wat is je doel? 

13 reacties

 1. Einde van de chalange :). Jammer maar ook een opluchting.
  Clean eten is voor mij onmogelijk gebleken, op nasi/bami na kook ik nooit uit pakjes/zakjes maar ik gebruik dus blijkbaar ongemerkt heel veel andere dingen, met suikers.
  Een van de dingen die ik er zeker in ga houden zijn opletten wat je de hele dag door neemt. het rondje door de supermarket, een dropje, een plakje van iets tijdens het brood smeren, het laatste stukjes brood of vlees wat mijn zoontje laat liggen (want eten weggooien is zonde…) Dat was in mijn geval bijna een dag aan calorie extra in de week.
  Ik probeer ook de ratio koolhydraten/eiwitten meer te verleggen, voor zover dat met normale voeding binnen een gezin met een kleuter van 5 gaat. (die eten nl geen salads of met heel veel ongezelligheid aan tafel. en ik wil graag met elkaar hetzelfde eten )
  Ook heb ik minder last van snaai-zin en zoete trek. Ik heb zeker nog meer dan 2 genietmomentjes per week maar ik neem veel kleinere porties en ga er lekker voor zitten. Niet meer achter alkaar door een hele reep chocola etc. Meestal neem ik nu eerst een sinasappel dan ben ik lekker lang bezig en gaat de lekkere trek ook wel over.
  Al met al ben ik dus bewuster bezig maar dat begint nu al een sort onbewust te worden :).
  Dit weekeinde heb ik mezelf getracteerd op een nieuwe bikini! dat was echt al heel lang geleden.

 2. Marloes!

  Thanks!!! Je inspireert me echt zo! Ik ben later ingestapt in de challenge maar ben inmiddels ruim 3 kg afgevallen. Nog 12 te gaan maar ik heb echt het gevoel dat het lukt. Inmiddels heb ik ook veel minder behoefte aan suiker want ik word er wazig van in mijn hoofd! En dat is echt een naar gevoel dus bij alles wat ik wil nemen denk ik er aan of ik dat er voor over heb.
  Ik heb al heel veel recepten van je site gemaakt, allemaal even lekker. Ook ontbijt ik nu veel beter en afwisselender. Ik heb echt plezier in gezond leven.

 3. Jammer dat ie afgelopen is vond het echt super leuk om elke week je vlogen te zien. Het heeft mij geleerd bewuster te zijn van hetgeen ik eet. Laatste twee weken ging het bij iets minder goed, vermoeidheid en verveling zijn bij triggers. Ik wil de challange voor mezelf verder doorzetten, geeft me sowieso meer energie. Bij een “fout” momentje deze week, waarbij een oreo-reep betrokken was, heb ik gemerkt dat ik daar echt last van had. Nu nog wat beter bewegen en dan ben ik goed op weg. Groente en fruit eten gaat super, zonder pakjes en zakjes koken ook, zeker met de lekkere gerechten van jou :-). Ik wil dit lekker voortzetten. Dankjewel voor de challange en je enthousiasme!

 4. Dit vond ik echt een hele fijne challenge. Het begin ging best even moeizaam, ik moest echt inkomen.
  Wat ik fijn vond was de balans tussen gerichte opdrachten, ruimte voor eigen aandachtspunten en reflectie. Het heeft mij nieuwe inzichten in mezelf opgeleverd en daardoor concrete werkpunten.
  Ik ben gewoon goed op weg en ik wil echt een aantal dingen vasthouden:
  1 een glas water drinken als ik uit mijn werk kom (ipv snaaien)
  2 ontbijt en lunch iets meer afwisselen en yoghurt of crackers gebruiken ipv voornamelijk brood
  3 My Fitness Pal af en toe gebruiken. Ik gebruik m nu nog iedere dag, maar dat kan straks wel iets minder

  Marloes en ook alle andere challengers….super bedankt voor het blijven motiveren en delen van ideeën! Ga zo door!

 5. Het begon al grandioos slecht, ik was op vakantie en heb me daar echt laten gaan. Geen genietmomentjes, maar gewoon elke dag snaaien.
  Maar eenmaal thuis ging de knop weer om en ben ik weer gezond gaan eten.
  Ik heb nog wel een paar aandachtspuntjes; oa: PLANNEN !
  Als ik bijv. tussen de middag ineens een lunchsalade wil maken heb ik daar niet altijd de juiste ingrediënten voor. En aangezien ik ver van de supermarkt af woon, kan ik daar niet zomaar eventjes heen…..
  Ook vind ik het moeilijk wat ik het beste bij mijn koffie kan nemen.
  Koffie zonder iets erbij voelt voor mij niet zo fijn, maar ik ben nog een beetje zoekende wat dan wel verantwoord is. Zelf iets bakken vind ik alleen lekker als het net uit de oven komt, de dag erna smaakt dat niet meer.
  En dus eet ik nog té vaak een roomboterkoekje of koffiewafel.

 6. Ik zal je gaan missen, ik wil de challenge voor mezelf graag voortzetten omdat ik het idee heb dat het voor mij nog wel beter kan, nog niet alles is een gewoonte geworden en het gevoel dat ik met een challenge bezit ben geeft me meer motivatie. Op dit moment is het voor mij moeilijker om echt te sporten dus ik kan straks wel extra motivatie gebruiken om het weer op te pakken. Een challenge is daarvoor ideaal 😉

 7. Was superfijn Marloes het stimuleert zo ontzettend. Heb er weer veel van geleerd en zit er weer zo goed in.
  Goed eten, lekker bewegen. Mega energie super.
  Ik weet dat je waarschijnlijk weer een challange in januari zult gaan doen. Maar een vraag, vaak vind ik het moeilijk om na de zomer het ritme goed vast te houden. Het is sneller donker buiten, de stamppotten komen er weer aan, je zit meer binnen, minder licht enz. Is het mogelijk een challange te doen in het najaar. Dan zijn we waarschijnlijk ook allemaal wat sterker als de maand december er aan komt. Ik zou dat fantastisch vinden.

 8. De challenge kwam voor mij precies op het goede moment. Ik heb namelijk een aantal maanden in het buitenland gezeten, waar gezond eten en sporten erbij in schoten. Toen ik terug kwam pasten kleren niet meer, hijgde ik al na 1 trap, etc.

  Toen ik net terug was begon de challenge. Wat ik heb bereikt is dat ik me weer beter voel in mijn lichaam en er weer een paar kilo af is. Ik merk aan mezelf dat ik duidelijke handvatten nodig heb. Vooral 3x per week sporten en 2x per week een genietmoment. Dat was voor mij het belangrijkste. Bij andere opdrachten, zoals zo veel mogelijk suikervrij eten, ben ik wat makkelijker geweest. Als ergens een klein beetje suiker in zit, vind ik het niet erg.

  Komende tijd wil ik hetzelfde patroon volhouden! Ik verwacht wel dat ik over een tijdje iets makkelijker word en wat vaker genietmomentjes neem. Maar ik denk dat de basis goed blijft.

  Dank je wel voor je goede adviezen! En leuk om te lezen dat ook anderen veel aan de challenge hebben gehad.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram