6 dagen per week bewegen
Bewegen Tips

Een maand 6 dagen per week bewegen – Het resultaat!

Door

4 weken geleden deelde ik ons plan, Sven en ik wilden 6x per week gaan bewegen in de komende weken, omdat het sporten en bewegen er telkens een beetje bij in schoot. Inmiddels zijn die weken voorbij en vertel ik je graag of we het hebben gehaald en hoe we het ervaren hebben.

Het doel

Ons doel was dus om minimaal 6 dagen per week te bewegen of sporten, om weer lekker in het ritme te komen. Dit hoefde geen intensieve of lange sessies te zijn, 20 minuten wandelen was ook al helemaal prima. Juist omdat een kort beweegmoment ook goed was, wilden we onszelf motiveren om vrijwel dagelijks actief te zijn.

Het resultaat

Het schema hierboven tekende ik bij de start op een a4-tje en het heeft de afgelopen weken op onze kastdeur gehangen. Aan het eind van de dag besloten we of we een krulletje verdienden of niet. Zoals je ziet, hebben we allebei 6 dagen bewogen over alle vier de weken! In de eerste week waren het zelfs zeven dagen. De weken daarna was er telkens 1 dagen waarop één van ons (of wij alle twee) niet bewogen hebben, maar dat was prima!

Ik moet wel eerlijk toegeven dat er een paar dagen bij zaten dat we wat vrijgevig zijn geweest met een krulletje zetten. Zo liep ik vorige week zaterdag met mijn moeder door Alkmaar omdat we iets wilden kopen. Dat zorgde uiteindelijk voor een totaal van 8.000 stappen die dag…en ik mocht een krulletje zetten van mezelf. Sven beweegt op zijn werk heel veel. Diezelfde zaterdag werkte hij en zette daardoor 10.000 stappen, ook daarvoor vonden we dat hij een krulletje verdiende. Toch hebben we beiden niet bewust extra bewogen op die dag, dus er is over te discussiëren of we het écht verdiende :). Vrijwel alle andere dagen, hebben we echt bewust extra bewogen naast onze dagelijkse bezigheden, tenzij er dus geen krulletje staat.

Lunge thuis sporten

Onze ervaring

Marloes 

Deze challenge heeft ervoor gezorgd dat ik meer heb bewogen dan in de afgelopen weken. Vaak dacht ik het vooraf te druk te hebben op een dag, maar heb ik er tóch voor gezorgd dat ik even kon bewegen, puur omdat ik dan een krul kon zetten. Ook ben ik vaker ‘s avonds rond 19:30uur nog iets gaan doen, terwijl ik in de weken daarvoor geneigd was op dat moment op de bank te ploffen. Ik voel me er erg goed bij en ben super trots dat ik dit gedaan heb. In mijn lichaam voel ik niet direct verschil, maar ik heb wel het idee dat het goed is geweest voor zowel mij, als voor het kindje in mijn buik (nu ik dit typ ben ik 17 weken zwanger).

Sven 

Door het doel dat we onszelf hadden gesteld, was ik vaker gemotiveerd om toch te gaan. Zonder de uitdaging, had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Achteraf was het echter altijd lekker! Het heeft zeker bijgedragen aan hoe ik me voel. Niet zo zeer fysiek, want daarvoor was de periode nog te kort, maar vooral mentaal! Ik voel me goed over mijn beweegpatroon op dit moment.

Conclusie

Wij zijn erg enthousiast over deze challenge. Het visueel maken door het schema dat ik had gemaakt, werkte heel goed voor ons. Beiden hebben we er een heel positief gevoel aan overgehouden. Het heeft ons gemotiveerd om vrijwel dagelijks actief te zijn. Dit heeft bijgedragen aan hoe we ons voelen (vooral mentaal).

Ik zelf ben zo enthousiast, dat ik er zeker mee door wil gaan in de komende weken. Op het moment dat ik dit typ, besluit ik Sven te appen over hoe hij hierin staat…een paar uur later had ik reactie! Hij wil er ook mee doorgaan. Hij twijfelt wel om naar 5x per week te gaan in plaats van 6x, maar wij gaan hiermee door!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens zoiets gedaan? Lijkt het je wat?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Sandy 1 jaargeleden

  Sinds een paarmaanden heb ik de ommetje-app van de hersenstichting.
  Dat geeft ook een motivatie, doordat je punten krijgt voor ieder ommetje van 20 minuten en extra punten als je meer loopt, of vroeg in de ochtend . Ook krijg je een herinnering als je nog niet gelopen hebt.
  Die helpt mij om zoveel mogelijk iedere dag te gaan bewegen.

  Reageer
 2. Nynke 1 jaargeleden

  Goed bezig! Hoe doen jullie dat als het regent? Toch door weer en wind naar buiten? 😉

  Groetjes

  Reageer
  • Marloes 1 jaargeleden

   Buienradar is mn beste vriend! Het regent bijna nooit de hele dag. En anders doe ik thuis een workout via YouTube 🙂

   Reageer
 3. Liesbeth 1 jaargeleden

  Ik ben nu al ruim 2,5 maanden bezig met een gelijkaardige challenge! Begonnen met elke dag 3 reeksen van oefeningen. Ondertussen zijn het 5 reeksen en zijn de oefeningen zwaarder en wisselen ze elkaar af. Ik merk dat het meer en meer een echte gewoonte word en dat mijn zin in meer sporten alleen maar toeneemt! Ik kan het echt iedereen aanraden 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: