Bewegen

Dag 1: Fittest!

Door

Het is zover, we gaan beginnen aan de 60 Dagen Challenge! De komende 60 dagen ligt de focus op veel bewegen en gezond eten, kortom een gezonde leefstijl. De 60 dagen kun je naar eigen wens invullen, zodat het past bij jouw leefpatroon. We beginnen met een fittest, voer deze ergens deze week uit en noteer je tijd. Aan het eind van de 60 dagen kun je op deze manier je vorderingen zien.


De fittest start je met een cardiogedeelte. Je kunt ervoor kiezen om een stuk te hard te lopen, te wandelen, of hardlopen en wandelen af te wisselen. Ook kun je kiezen om een stuk te fietsen, eventueel op een hometrainer. Neem voor het lopen een afstand tussen 1,5 en 3,5km, het is de bedoeling dat je er ongeveer 10-15 minuten over doet. Op de fiets zal dit een afstand van ongeveer 4-6km zijn.

Voer het cardiogedeelte zo snel mogelijk uit en noteer je eigen tijd! De tijd van Marloes was 15:05 over 3,5km.

Vervolgens gaan we door met een krachtgedeelte met een totaal van 400 herhalingen! Dit doe je ook zo snel mogelijk, dus houd je stopwatch in de buurt! De oefeningen zijn als volgt verdeelt:

 • 100 crunches
 • 40 halve burpees
 • 50 dips
 • 40 lunges rechterbeen en 40 lunges linkerbeen
 • 20 pushups (opdrukken)
 • 50 lower back raises
 • 100 crunches met de benen omhoog.

Een uitleg van de verschillende oefeningen vind je in de video hieronder. Daarnaast geeft Marloes opties voor verschillende sporters, want hoe moeilijk sommige oefeningen ook lijken, het is voor iedereen te doen!

Vooral de burpees zijn ontzettend zwaar, neem zoveel tijd als je nodig hebt! Ook de pushups kunnen voor sommigen van jullie pittig zijn, neem rust tussendoor als je dat nodig hebt, dat heeft Marloes ook gedaan.

Marloes heeft de krachtoefeningen in 10:20 min. uitgevoerd. Onthoud dat het geen wedstrijd is, het is puur een nulmeting voor jezelf.

Morgen zal de eerste challenge op het gebied van voeding online staan. Woensdag verschijnt de eerste voorbeeldtraining in de sportschool. Het is de bedoeling dat we met z’n allen 4x per week een sport- of beweegmoment hebben. Dit kan betekenen dat je naar de sportschool gaat, maar iedere andere sport is ook prima. 4x per week lijkt misschien veel, maar je kunt er ook voor kiezen om 2x een half uur te joggen of stevig door te wandelen en 2x naar de sportschool te gaan. Ook kun je bijvoorbeeld en flink stuk fietsen (bijvoorbeeld naar je werk!) als sportmoment.

Plan vandaag alle vier de sport/beweegmomenten voor deze week alvast in!

Ik (Albert) zal morgen de fittest uitvoeren, ik zal mijn resultaat uiteraard ook met jullie delen. Veel succes met het uitvoeren vande fittest! We zijn benieuwd naar jullie resultaten.

Groetjes, Albert en Marloes

Hoe ging jouw fittest? Wat is jouw doel voor de komende 60 dagen?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Karlijn 9 jaargeleden

  Albert en Marloes!

  Wat leuk dat jullie dit doen!

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Thanks Karlijn! Leuk dat je kijkt 🙂

   Reageer
 2. Edith Waardijk 9 jaargeleden

  Puf,puf, wel zwaar, maar ondanks mijn 55 jaren toch volbracht. Mede dankzij de tips om de lichtere varianten te gebruiken. Mijn tijd was 16.10 min. voor de kracht oefeningen. Voor de cardio neem ik de tijd voor mijn vaste hardloop rondje; gisteren was dat 40.23 min.

  Reageer
 3. Esmée 9 jaargeleden

  Nou het zweet droop overal van mijn lichaam! pff. Lekker stuk. Zo heb ik het aangepakt.
  Ik heb een ronde hardgelopen van 2.55 km. Dit deed ik in 13.13. Daarna ben ik meteen doorgegaan met de kracht oefeningen.
  Ik had van te voren besloten dat ik een oefening op een bepaalde manier wilde doen en dat ik het mezelf gedurende de oefening niet makkelijker mocht maken. Maar er dan gewoon langer over zou doen. Ik heb het opdrukken wel op mijn knieën gedaan en de 100 crunches met de been omhoog heb ik met heel licht gebogen benen gedaan. Helemaal doorgestrekt vind ik niet lekker voelen in de benen.
  De kracht oefeningen heb ik gedaan in 14.35.
  Een hele mooie nul meting, ik ben zeer tevreden!

  Reageer
 4. Missbeautynerd 9 jaargeleden

  Wat leuk dat jullie dit doen! Ik ben een meisje van 15 jaar en dit geeft mij echt super veel energie om overdag mijn taken te volbrengen. Super bedankt!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.