Bewegen Tips

Cooling Down Routine – Ontspannen en Rekken

Door

Alweer een verzoekje. Ik kreeg de vraag of ik een volledige cooling down routine kon maken, waarmee je na een workout langzaam je hartslag naar beneden kunt brengen, je spieren los kunt maken en ze op kunt rekken. Dat zie je in deze video. Je kunt deze direct na iedere workout doen.Ik hoop dat je deze routine fijn vond om te doen. Zoals ik in de video ook zeg, is het belangrijk om na een workout niet direct stil te gaan staan. In een cooling down geef je je lichaam de kans om de afvalstoffen af te voeren, die tijdens de training zijn opgehoopt.

Cooling down routine

De wetenschappelijke onderzoeken naar rekken na een workout verschillen nog al. De ene zegt dat het nuttig is, volgens de andere heeft het geen nut. Ik vind het super fijn om te doen, het helpt me ontspannen en mijn lichaam voelt goed na het rekken. Daarom probeer ik het altijd te doen als ik getraind heb.

Groetjes, Marloes

Doe jij altijd een cooling down na je training? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Marlous 3 jaargeleden

  Ik doe sinds kort na elke training een cooling down. Ik heb gemerkt (zeker na een legday) dat ik last krijg van allerlei vage pijntjes als ik geen cooling down doe, dus het zit nu standaard in mijn ‘programma’.

  Reageer
 2. Vera 3 jaargeleden

  Ooohhhh…..SUPER!! Dankjewel voor het inlossen van dit verzoekje 🙂
  Ik vind het heerlijk om na de workout rustig af te bouwen. Heel erg bedankt voor deze video, ik ga ‘m dadelijk meteen doen! Dus geen excuus om niet te sporten vandaag 🙂

  Reageer
  • Vera 3 jaargeleden

   Check….hij is echt heerlijk! Ik had geen sportmoment ingepland vandaag, dus even een HIIT workout gedaan, zodat ik de cooling down kon uitproberen, haha! En met succes!

   Reageer
   • Marian Ruiling 3 jaargeleden

    Hoi marlous, ik heb net de cooling down gedaan. Heel fijn is die om te doen, heerlijk hoor. Ik heb eerst de beginnersworkout gedaan die van 21 min. En toen nog de armen, schouders. Weer lekker zweten. Het ging goed . Groetjes Marian

    Reageer
   • Marloes 3 jaargeleden

    Leuk!! Graag gedaan 🙂

    Reageer
 3. Sabine79 3 jaargeleden

  Ik doe altijd een 4 minuten rek en strek cooling down na mijn cardio-en of krachttraining. Sta ik daar in een hoekje vd kleedkamer, je krijgt zo vaak rare blikken heb ik het idee. Ik zie het echt niemand doen bij mij op de sportschool. Misschien omdat het bij de Basic-Fit is??? Maar het is zo fijn om te doen!
  De rug hollen en bollen van jou ga ik er in verwerken, die had ik nog niet. En een oefening kon ik verbeteren zie ik, thanks!

  Reageer
 4. Yvonne 3 jaargeleden

  Ik neem meestal wel de tijd voor een cooling down. Het voelt als een ontspannend momentje voor mezelf en tegelijk het bewust zijn vanmezelf. Ik ontspan, doe rek en strekoefeningen en ademhalingsoefeningen. Ik vindt het een prettige afsluiting van mijn training

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: