| 28 juli 2016

Workout Muziek: Bodypump Tracklist Juli 2016

Workout muziek

Misschien weet je wel dat ik groepslessen geef in een sportschool. Mijn eigen lessen zijn Bodypump en Zumba op dinsdag en donderdag. Daarnaast geef ik regelmatig invallessen voor mijn collega’s. Ik vind het ontzettend belangrijk om lekkere muziek te hebben tijdens mijn lessen, daardoor kan ik nét een beetje extra geven. Ik merk dat de mensen die mijn lessen volgen er ook gemotiveerd door raken. Ik mag gelukkig mijn eigen workout muziek bepalen. Vandaag laat ik je mijn huidige tracklist zien.

Veel instructeurs die Bodypump geven, werken met een standaard tracklist die ze eens in de zoveel tijd krijgen aangeleverd. Ik mag mijn eigen muziek zoeken en bepalen, dat vind ik super fijn. Zoals ik al zei vind ik goede muziek ontzettend motiverend…en smaken verschillen natuurlijk! Als ik standaard muziek zou moeten gebruiken, zullen er heel wat nummers zijn die ik niet zo leuk vind. Hieronder zie je welke muziek ik momenteel gebruik, voor iedere spiergroep gebruik ik een ander nummer.

1. Pitbull ft. Enrique Eglesias – Messin’ Around (Warming up)

2. Fais ft. Afrojack – Hey (Squats)

3. Calvin Harris ft. Rihanna – This is What you Came for (Borst)

4. Hardwell ft. Jake Reese – Run Wild (Rug)

5. Alvaro Soler – Sofia (Triceps)

6. Fergie – M.I.L.F $ (Biceps)

7. David Guetta ft. Sia – Bang My Head (Lunges)

8. R3hab ft. Ciara – Get up (Schouders)

9. Deorro ft. Elvis Crespo – Bailar (Billen en kuiten)

10. Twenty one pilots – Stressed Out (Buik)

11. Alison Krauss – Down to the river to pray

Ik hoop dat je door deze lijst wat inspiratie kunt opdoen voor jouw eigen workout tracklist. Zoals ik al zei, smaken verschillen natuurlijk ontzettend. Ik probeer muziek te draaien die vrijwel iedereen in mijn lessen leuk vindt. Vooral de warming up ben ik altijd erg kritisch over, die moet echt een pumped-up gevoel geven.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete workout muziek? 

6 reacties

 1. Leuk, ik heb een “aerobics” playlist, daar add ik al de nummers die mijn step-aerobics instruteur altijd gebruiken… Maar die lijst gebruik ik dan voor hardlopen. Mijn favorite (zijn al wel iets ouder, maar merk dat ik sneller van hardlopen) zijn:
  1. Bloodhound gang – uhn tiss uhn tiss uhn tiss
  2. Jennifer Lopez – Aint your mama
  3. Major lazer, sean paul – come on to me

  Er zijn 70 nummers op die playlist (spotify) maar die zijn gewoon de 3 waarop sneller gaan.

  Leuk artikel, keer wat anders!

 2. Hoi Marloes!
  Ik heb een vraagje, aangezien het verzoekjes zomer is ;).
  Wat kun je het beste eten voordat je gaat sporten? Zijn dit vooral eiwitten, koolhydraten of vetten? Ik sport namelijk regelmatig in de ochtend en ik vraag me daarom af wat ik hier voorafgaand het beste kan eten.
  Ik ben erg benieuwd!
  Groetjes Veerle

 3. 1 van mijn zumba dames in harkstede kwam met sofia aan als verzoeknummer. Altijd leuk als de groep met een verzoekje komt ?. Dus die zit nu in mijn zumba tracklist

 4. Hey marloes,
  zou je anders eens een volledige bodypump les /filmpje online willen zetten? 🙂
  Ik doe nu bodypump in de sportschool maar het zou super leuk zijn om dat ook eens thuis te kunnen doen wanneer er geen les is 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram