korte broek sporten
| 29 juni 2019

Benen schuren in de zomer… Mijn tips!

Heel veel mensen zullen dit herkennen…zodra je korte broeken en jurkjes gaat dragen word je eraan herinnerd: je bovenbenen schuren tegen elkaar aan! Dit levert flinke irritatie en soms zelfs schaafplekken. Vaak wordt gedacht dat dit alleen voor komt bij mensen met overgewicht. Niets is minder waar! Ik zelf heb er bijvoorbeeld ook last van. Vandaag geef ik je mijn tips.

Het probleem

Als jouw bovenbenen in verhouding iets steviger zijn, dan zullen ze elkaar raken als je rechtop staat. Niet bij iedereen is dit zo. Het heeft onder andere te maken met de skeletbouw van je bekken en de hoeveelheid spier en/of vet rondom je bovenbenen. Meestal dragen we lange broeken, waardoor twee stukjes stof je benen beschermen. In de zomer draag je echter vaker korte broeken en/of rokken, waardoor de huid van je bovenbenen elkaar raakt. Combineer dit met een rechtlijnige beweging zoals wandelen of hardlopen, een beetje zweet en een huid die opzwelt door de warmte: en je hebt een ideaal recept voor pijnlijke schuurplekken.

Mensen met overgewicht herkennen dit probleem vaak, maar zij zijn echt niet de enigen! Ook bij sporters (en andere mensen met stevige bovenbenen) is het een veelvoorkomend probleem. Zelf heb ik er met fitness, Zumba of Bodypump geen last van, maar met wandelen en hardlopen zeker wel! Je ziet me dan ook niet snel lange stukken lopen in een heel kort broekje.

benen schuren

Mijn tips voor jou

Ik heb er door de jaren heen verschillende dingen voor geprobeerd. Ook heb ik het er regelmatig over gehad met anderen. Hieronder lees je mijn tips voor jou. Ik start met DE tip die ik zelf het allerliefst gebruik.

Draag een iets langer broekje

Een ultra kort hardloopbroekje levert schuurplekken, maar als hij net iets langer is dan bedekt hij de plek waar mijn benen elkaar raken. Bye bye schuurplekken! Ook onder jurkjes kun je een kort strak broekje dragen. Welke lengte juist is voor jou kan verschillen, want bij iedereen raken de bovenbenen elkaar op een andere plek. Probeer gewoon eens uit!

Talkpoeder

Ik las ooit op internet dat talkpoeder zou werken. Voor sommigen lijkt dit inderdaad een uitkomst te zijn, dus wie weet ook voor jou! Smeer het op de plek waar je benen elkaar raken. Hierdoor wordt de wrijving minder en voorkom je schuurplekken. Ik ben in de zomer echter een sweaty mess, waardoor het talkpoeder binnen 10 minuten is geabsorbeerd door mijn zweet ;).

Vaseline

Ook vaseline kan een uitkomst zijn! Voor dagen dat ik jurkjes draag vind ik dit ideaal als ik geen zin heb in een fietsbroekje eronder. Ik smeer een het plekje op mijn bovenbenen in en dit geeft verlichting voor een tijdje! De vaseline gaat mee in mijn tas en ik smeer bij als het nodig is. Tijdens het hardlopen werkt dit niet, omdat ik uiteraard geen zin heb om dan vaseline te gaan meenemen.

Gelukkig door de zomer

Sprays

Er zijn tegenwoordig bij vrijwel alle drogisten sprays te koop die schurende dijen tegen gaan. Ook bij Decathlon kwam ik laatst anti-friction-creme tegen. Vaak is dit een crème of een spray op basis van siliconen, wat de huid op je benen veel gladder maakt. Dit voorkomt schuren. Mijn ervaring is dat dit best goed werkt! Het blijft langer zitten dan vaseline doordat het minder in je huid trekt. Ook verdwijnt het minder snel door zweten. Dit is dus best een goede optie! Toch kies ik zelf liever voor de ultieme veiligheid van een iets langer broekje ;).

Voor de mannen

Ook mannen hebben last van dit probleem! Niet perse omdat ze ultra korte broeken dragen, maar vooral bij baggy (sport)broeken kan dit het geval zijn. DE oplossing is naar mijn idee om te kiezen voor een iets langere strakke boxershort. Bijvoorbeeld die van Under Armour. (No spon, gewoon een oprechte tip :)). Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook de sprays en/of vaseline gebruiken!

Mijn conclusie

Schurende benen is een probleem dat heel veel mensen hebben. Niets om je voor te schamen dus! De meest effectieve oplossing is naar mijn idee te kiezen voor iets langere korte broekjes, die net vallen over het gedeelte van je benen dat elkaar raakt. Onder rokjes en jurkjes kun je een strak (sport) broekje doen. Probleem opgelost! πŸ™‚

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel!

Groetjes, Marloes

Ken jij dit probleem? Wat is jouw ultieme tip?

4 reacties

  1. Onder jurk en rokjes doe ik ook wel korte leggings die je niet ziet! Vangen ook gelijk zweet op, en ideaal voor al je moet fietsen ook!

  2. Ik heb 2 tips. Smoovall is een spray werkt echt heel goed. Is wel wat duurder een budget is odorex 0% parfums je moet wel echt de spray hebben. Kijk eens op de site van mommytobe van Shirley het artikel is van 3o 3uli 2018. Ik moet eerlijk zeggen nu ik 6 kg lichter ben dat ik niets meer gebruik maar het kan echt een uitkomst zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram