| 30 maart 2013

Beginner workout Vetverbranding, Buik, Billen en Benen

De 8 minuten workout is mijn best bekeken video, veel van jullie hebben enthousiast de oefeningen uitgevoerd. Ik ben me er echter van bewust, dat deze workout voor velen (iets) te hoog gegrepen is. Daarom vandaag een beginner workout met oefeningen die voor iedereen goed te doen zijn. Ik geef in de video variaties voor de gevorderde sporters.


Een tip, kijk de video uit tot het einde…:-)

Het is altijd belangrijk om voor een workout een warming up te doen. Zoals ik in de video voorstel, kun je bijvoorbeeld 2 minuten stappen op de plaats. Daarnaast is de lichaamshouding tijdens de uitvoering van de oefeningen belangrijk om klachten en blessures te voorkomen. Om deze reden bespreek ik hieronder de oefeningen.

Deze workout bestaat uit een vijftal oefeningen, doe elke oefening 1 minuut. Begin vervolgens weer bij oefening 1 en doe alles nog een keer. Als je de training iets langer wilt maken, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de gehele ronde 3x uit te voeren.

Collage hakbil
De eerste oefening is een step-touch waarin je de hak naar de bil brengt. Sta goed rechtop en span de buik aan. Om de Probeer de armen mee te nemen in de beweging. Wil je het nog intensiever maken, breng dan de armen boven je hoofd en weer omlaag.
Collage squat
We gaan verder met de squat. De billen gaan naar achter, de knieën niet voorbij de tenen. Houd de rug recht en span ook hier de buik goed aan. Als je deze oefening moeilijk vindt, ga dan iets minder diep naar beneden. Ben je een gevorderde sporter, doe dan een jump-squat.
Collage knee-up
In deze oefening brengen we de knie naar één kant omhoog, probeer daarbij de armen mee te nemen. Hoe sneller en groter je de beweging uitvoert, hoe intensiever. Houd het standbeen iets gebogen, de rug recht en de buik aangespannen.
Collage side ab
Sta vervolgens op één been, vind de balans en breng de elleboog en de knie van het andere been naar elkaar. Dit is een oefening voor balans, coördinatie en de schuine buikspieren. Ook hier is het standbeen licht gebogen en de buik aangespannen. Hoe sneller, hoe intensiever.
Collage zij tik
Tenslotte een oefening voor benen en billen. Sta met gebogen benen, de billen naar achteren en de knieën zo min mogelijk naar voor. Tik met één been 4x naar de zijkant en wissel vervolgens van been. Houd de rug recht en je raad het al….de buik aangespannen.

Probeer de oefeningen goed intensief te maken door de variaties te gebruiken die ik aangeef of door sneller te bewegen. Blijf daarbij goed op de houding letten. Je zult merken dat ook gevorderde sporters deze workout intensief kunnen maken.

Blijf na de workout nog even in beweging en schud je benen uit. Je kunt wat rekoefening doen als je dat fijn vindt, ik geef suggesties in de video.

Heb je tijdens de paasdagen geen tijd of zin om te sporten? Dan is deze workout een prima optie!

Veel succes.

Laat me weten als je deze workout hebt uitgevoerd!

10 reacties

 1. Leuke oefeningen ook goed te doen, vandaag, 30 maart 10 minuten bezig geweest.
  Morgen wellicht na de brunch?
  Complimenten voor je website, overzichtelijk en duidelijk. Ook heek aantrekkelijk vind ik de videofilmpjes met de diverse tips voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortje.
  Lijnen wordt me erg moeilijk gemaakt de afgelopen dagen, maar voel me er gelukkig bij?!
  Fijne Paasdagen, Marije

 2. Vanmorgen deze oefeningen gedaan .
  Het was fijn om te doen ,
  Marije jij hebt dat echt goed gedaan
  Heel duidelijk ,met tips en de aanmoediging .
  Ga ze zeker nog doen want het doet me goed
  Bedankt , en fijne dag nog
  Groetjes Jenny

 3. Heel erg leuk om te doen en niet te lang ! Ik raak altijd verveeld als ik dingen te lang moet doen maar dit is precies goed. Mooie opzet. Ik ga het volhouden deze keer !

 4. Een hele fijne en goede work-out en dat in 10 minuten! Daar zocht ik al een tijdje naar. Ook de uitleg van de video is heel duidelijk, dus het is voor iedereen goed te doen.
  Ik ga deze oefeningen vanaf nu in iedergeval elke dag doen.
  Bedankt!

  Groetjes, Evy

 5. Ik ken goed na doen maar is egt zwaar om dat te doen maar val heel goed af moet elkeer vol houden heel week miet dat zien hoe anders je bent klien billen en geen en je buik en boven beenen egt waar ik ben dood op maar ik heb gedaan ik vol houden ik heb 2 keer elkaar gedaan goed gedaan ik avond uuren gr dat is het …. .?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram