| 21 december 2016

Aankondiging: Challenge in Januari!!

Gezond

Als je mijn vlogs kijkt dan heb je het gisteravond al kunnen horen, ik ben van plan om weer een gezond-leven-challenge te gaan doen in januari! In dit artikel wil ik je alvast globaal gaan vertellen wat je kunt verwachten. Ook geef ik je de kans om jouw wensen aan te geven. Tenslotte wil ik natuurlijk weten of jij mee gaat doen!

Wat gaan we doen?
Ik ga je in de maand januari extra motiveren om gezond te leven! We starten op maandag 2 januari. Na al het lekker eten tijdens de feestdagen ben je vast en zeker toe aan een gezonde start van 2017. Ik merk dat veel mensen geneigd zijn om direct te starten met een streng (crash) dieet, wat zelden een goed en blijvend effect heeft. Met mijn challenge werk je op een gezonde en haalbare manier aan een gezondere leefstijl! Je blijft gewoon normale producten gebruiken, geen shakes of pillen dus. Ook af en toe een genietmomentje hebben, moet naar mijn idee gewoon kunnen! Op deze manier creëer je een gezonde leefstijl die je kunt volhouden.

Wat ik eet gezond afvallen

Wat kun je verwachten
Ik maak in ieder geval 1x per week een video waarin ik je opdrachten geef rondom de challenge. Ik vertel je per week precies wat de uitdaging is. Ik geef je tips over gezond eten, stimuleer je om meer te bewegen, laat je nadenken over jouw persoonlijke doelen en geef je een boost aan enthousiasme en motivatie. Ook neem ik met je door hoe het de afgelopen tijd is gegaan en kun je natuurlijk onder de video al jouw vragen kwijt. Ideaal dus om de december-kilo’s kwijt te raken, of om een start te maken met een gezondere leefstijl.

De video deel ik natuurlijk ook op optimavita.nl én op Facebook. Ik ga zelfs een apart evenement aanmaken op Facebook, waarin je al het laatste nieuws kunt volgen. Je zult merken dat je veel steun gaat hebben aan alle anderen die ook meedoen met dit traject. Je krijgt dus niet alleen motivatie van mij, maar ook uit de rest van Nederland.

Heb jij nog wensen of ideeën?
Ik ben momenteel bezig met het maken van een planning en het verder uitwerken van de plannen voor de challenge. Ik heb al meerdere keren zoiets gedaan, dus ik weet ongeveer wat jullie fijn vinden en niet. Toch vind ik het heel fijn als jullie je wensen en ideeën met me delen!

Wat zou jij in de challenge in januari willen terugzien? Vind je 1 video in de week voldoende, of zou je er graag meer zien?

gezonde-recepten-voor-kinderen

Naam voor de challenge?
Ik ben ook nog aan het denken over een leuke naam voor de challenge. Als je daar ideetjes voor hebt, zijn die altijd welkom :).

Doe jij mee? Daag je vrienden uit!
Ik ben heel benieuwd of jij mee doet! Laat het zeker ook even weten hieronder. De challenge is voor iedereen, of je nu een man van 90 bent of een meisje van 12. Het lijkt me ook leuk als we allemaal onze vrienden en familie uitdagen om mee te doen. Weet jij iemand die graag iets gezonder zou leven? Wijs hem/haar dan op de challenge!

Ik heb er onwijs veel zin in! Ik ben heel benieuwd hoeveel van jullie er mee gaan doen en of jij nog wensen of ideeën hebt. Maandag 2 januari zie je dus de eerste video!

Groetjes, Marloes

Ga jij mee doen aan deze januari challenge? 

68 reacties

 1. Yes, ik doe mee! Ik had mezelf al de persoonlijke Challenge gesteld dat ik elke dag wil gaan hardlopen in januari, dit sluit daar mooi bij aan denk ik! Ik zit niet op facebook dus zal de Challenge waarschijnlijk op je blog en insta volgen:)

 2. Ik zou graag weer zo’n workout willen zien als die van de zomer (30 min full body)! Díe vind ik zo fijn, maar ben nu wel aan afwisseling toe 😉

 3. Wat leuk!
  Ik ga hier graag aan mee doen. Denk namelijk dat het daar wel tijd voor wordt?. Even goed in de gaten houden hoe ik dat ga combineren met het afstuderen en een studentenbudget, maar daar ga ik vast een weg in vinden.

 4. Heel leuk!
  Ik weet niet of ik helemaal meedoe, maar ik ga eruit halen wat voor mij relevant Is. Uit de vorige challenges weet ik al e.e.a. Eigenlijk hoop ik dat deze challenge ook nieuwe dingen biedt. Bijvoorbeeld: ipv zo focussen op wat er allemaal moet (fruit en groente in grote hoeveelheden, water drinken enz)… Focus op dingen vervangen: kies 2 producten die je vaak gebruikt en die je wil vervangen door een gezondere keuze. Of kies 2 momenten die je kunt vervangen door een kort beweegmoment. Zo wordt het persoonlijker en werk je vanuit keuzes.
  Dat werkt voor mij nou eenmaal, maar misschien wel voor meer mensen. Zo ga ik in elk geval mijn eigen januari-challenge doen! En dan haal ik uit jou blog/vlogs heel veel inspiratie! * zin in *

 5. Ik doe graag mee.
  Ik zou graag tips mbt beweging en workouts zien.
  Ook recepten en voorbeeld dagmenu’s zijn van harte welkom.

 6. ik doe mee, dit past precies bij mij doelen voor 2017
  ik ga vanaf volgende week weer meer sporten

  wat wil ik zien? advies voor de moeilijke momenten, ervaringen van anderen die de challenge doen, leuke korte sportvideo voor thuis zoals mogelijk Frederike al verzocht

 7. Ik doe zelf voorlopig nog even niet mee met de challenges, gezien mijn recente eetstoornis verleden.. Maar ik bekijk eigenlijk wel (als trouwe volger) alsnog al je filmpjes marloes! Word daar namelijk gewoon vrolijk van 🙂

  Als titel dacht ik daardoor ook aan iets als; ‘Zin in een goed begin’ .. Maar weet niet of dat een beetje overeenkomt met je eigen ideeën voor de challenge natuurlijk..

  Alvast veel succes aan iedereen die mee gaat doen!

 8. Leuk, ik ga het volgen. Wat sport betreft hou ik mijn eigen schema aan, maar tips voor oefeningen met losse gewichten zou ik wel fijn vinden.
  Recepten voor gezonde avond maaltijden ook welkom 🙂
  Als het kan ook graag via artikelen op je website en niet alleen via video’s.

 9. Leuk! Ik wil zeker meedoen.. en inderdaad wat iemand al zei een nieuwe totalbody workout en misschien tijdens elke oefening uitleggen waarom je deze oefening doet en welke spieren de oefening vooral gebruikt..

  Groetjes!

 10. Ik doe mee! Heb er zin in! Ik zou graag meer beginnersworkouts willen zien. Daarnaast lunchideeen die je mee kan nemen. Tips voor moelijke momenten. Wat te doen bij ongesteldheid. Dan heb ik altijd meer trek. Wat kan je dan doen om te voorkomen dat je gaat snaaien.

  Oja en korte maar effectieve oefeningen die ik ook op mijn werk achter mijn (sta) bureau kan doen!

 11. Ook ik ga mee doen!! Lijkt me erg leuk.
  Ik wandel veel maar zou daar graag nog wat oefeningen voor thuis aan toevoegen. Vooral een stukje spieropbouw en het soepel houden van de spieren. Ook recepten zijn natuurlijk van harte welkom.
  Super initiatief. Ik weet zeker dat je veel mensen zult motiveren. ( mij wel in ieder geval!!!)

 12. Leuk dat er een challenge komt! Ik hoopte het al een beetje. Ik ga zeker mee doen, want aangezien ik dit jaar nieuwe bezoeker was op je website, wordt het mijn eerste challenge.

  Eén video in de week lijkt me in principe voldoende om het te volgen, maar meer is natuurlijk beter (ik vind al die video’s van vlogmas ook super gezellig).

  Ik vind voorbeeld dagmenu’s altijd leuk om te lezen, maar ik zou het zelf niet zo snel volledig overnemen omdat ik toch al m’n eigen standaard dingen heb. Eerder zou ik dan een paar dingen eruit halen en die overnemen. Maar misschien is het juist leuk om mensen te stimuleren om niet altijd dezelfde keuzes te maken (bijvoorbeeld altijd hetzelfde ontbijt) maar ook eens nieuwe dingen uit te proberen zodat je eetpatroon gevarieerder wordt. Dat kan m.b.v. dagmenu’s maar dat kan misschien ook op een andere manier.

  Verder vond ik de dingen die Vera zegt ook heel goede ideeën.

 13. Ik doe ook graag mee! Ik ben slecht in het volhouden van een gezonde levensstijl. Ik ben wel fanatiek geweest met gezond eten en 2-3 per week naar de sportschool, maar helaas is dat al weer ff geleden en snaai ik veel en drink verkeerde drankjes (caloriebom). Ik ben ook dagelijks veel moe en heb niet veel puf dingen te ondernemen. Dus ik ben wel toe aan de gezonder en fitter levensstijl!

  Ik vind het lastig om gezonde dingen te maken. Ik kom vaak met een groentebak met komkommer, tomaatjes en wortels. Maar 9 van de 10x laat ik dat staan en verdwijnt het weer in de prullenbak. Makkelijke ontbijt en lunchtips zijn zeer welkom en ook niet al te moeilijke avondgerechten.

  Ik ben erg benieuwd! 🙂

 14. Ik doe ook mee, ben al een beetje met mijn voedingspatroon aan de gang en wil dat graag doorzetten en voor 2017 mee bewegen erbij, om me fitter te gaan voelen. Zelfs mijn zoon vond de banananbrood cake lekken en vroeg wanneer weer maakte. tips omtrent eten zijn welkom.

 15. Ja hoor, ik wil ook mee doen! Ik volg je al een tijdje en houd van je no-nonsense aanpak.

  Ik heb een druk gezin en heb behoefte aan vooraf te plannen/maken maaltijden waar het hele gezin lekker van eet. Dus graag makkelijke recepten, die niet het etiket “dieet” hebben, goed te plannen zijn en eventueel van te voren te maken.

  Voor nu alvast fijne feestdagen en op naar een gezond 2017!

 16. Ik wil graag een gezonde leefstijl voortzetten en 3-4x per week blijven fitnessen. Ik zou het leuk vinden als er minimaal 2x per week een artikel/video verschijnt w.b. de januari challenge.
  Ook hoop ik dat er idd ingegaan wordt op dagen zonder vlees/vis en planning rondom drukke dagen/weken.

 17. Leuk!
  Ik zou graag wat workouts zien, juist langer dan 30 minuten, om conditie te verbeteren en tegelijk kracht op te bouwen? Zou ik heel leuk vinden, misschien een om samen met een workoutbyddy te doen? Met recepten doe ik minder, omdat ik meestal ik de supermarkt pas bedenk waar ik zin in heb.

 18. *buddy natuurlijk 🙂

  Ik had nog een vraagje, misschien nog iets voor je vlog? Je maakt het verschil tussen kracht en cardio, maar bij de app met workouts vanvahebben nike hebben ze drie verschillende categorieën: get lean, get toned, get strong. Wat is hierin precies het verschil en komt dit overeen met wat jij erover vertelt?

 19. Ja leuk…een goede stok achter de deur om vol te houden. Sinds dit jaar beweeg ik meer (thuis fitness oa. Met jouw workouts) na ongeveer 30 jaar als een couchpotatoe door het leven te zijn gegaan. Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden ?.
  Dus een challenge lijkt me goed om me weer een boost te geven.

 20. ik doe mee. Je geeft aan dat het voor alle leeftijden is.
  Nu ben ik 61 en merk dat het als je ouder wordt toch iets anders werkt, met eten, en bewegen.
  Ik begrijp dat er meer leeftijdgenoten zijn. Misschien kun je daar ook iets meer over zeggen en ook als het kan een nieuwe workout voor beginners/ouderen?
  Je blogs/vlogs etc zijn erg leuk en goed en motiveren mij zeker.
  succes en mooie feestdagen

 21. Ik wil zeker meedoen ik heb steun nodig ik ben nu nog ruim aan het snoepen stoppen wil niet lukken met de feestdagen. En volgend jaar 3 september 2017 ben ik 20 jaar getrouwd en dat gaan we vieren. Dan wil ik in een mooie jurk kunnen

 22. Januari is altijd lastig.
  De koelkast ligt nog vol met heerlijke restjes, dus dwing me maar om alles uit te delen weg te gooien 🙂 Want eten weggooien zit helemaal niet in mijn system/opvoeding.
  Ook zoetigheid weer afbouwen is echt een dingetje voor mij, Ik hoop dat de chalange mij hierbij gaat helpen. Dingen als genoeg groentes, veel drinken en lang kauwen weet ik al wel (maar ja denken en doen….)
  1 video per week lijkt mij persoonlijk voldoende. Ik kijk er naar uit!

 23. Super leuk Marloes dat er een nieuwe challenge komt! Ik ga een weekje later met jullie mee starten, omdat ik eerst nog een weekje op wintersport ben(Heb je daar misschien nog tips voor?)
  Ik wil zeker daarna met vol goede moed verder, het sporten lukt mij prima, ik heb vooral last van het weerstaan van verleidingen. Ook heb ik niet snel het gevoel dat ik vol zit, ondanks goed kauwen, vezelrijke producten en voldoende water(lees 2 liter)

  Misschien qua naam iets in de zin van gezond leven challenge? Lastig, al zou ik januari challenge ook prima vinden haha. Video’s vind ik super leuk, ik hou ook zoo van je vlogs op dit moment!!

 24. Ik doe mee! Zou graag vaker dan 1 keer per week een video willen zien om mijn motivatie op peil te houden. Dagmenu’s, simpele trucjes om toe te passen, maaltijden of snacks van rond dezelfde hoeveelheid Kcal in een overzicht.
  Beweging zit bij mij wel goed. Ik weet goed hoe ik gezond moet eten maar kan de verleiding vaak niet weerstaan….

 25. Count me in!!
  Ben het afgelopen jaar goed op weggeraakt met gezonder eten en gezonder leven en dat is zeker mede door jou Marloes! Mijn grote dank daarvoor!
  Ik zou ook graag recepten zien voor een gezin met kinderen. Niet al te ingewikkeld, snel klaar en algemeen aanvaard zeg maar :-).
  Verder nog meer tips voor (of eigenlijk tegen) snaaimomenten. Vooral ‘s avonds…..

  Naam bijv.: the easy does it challenge

 26. Leuk idee! Ik doe ook mee 🙂 Alleen ik weet niet of t helemaal haalbaar voor me is agz ik 14 ben, maar ik zal proberen zoveel mogelijk dingen mee te doen!?

 27. Hallo Marloes ik doe graag weer mee. Ik ben al bezig om het hardlopen weer op te pakken (iedere keer paar minuten erbij). Ik ben benieuwd naar de opdrachten en ik zeg FITin17 Gr Pauline

 28. Jippie, ik had al gehoopt dat je dit weer zou gaan doen Marloes. zooooo motiverend. Twee video’s ik de week lijkt mij top. En misschien kun je aangeven in een van de video’s hoeveel calorieën je verbruikt bij de kracht workouts die op je site staan. Bijvoorbeeld een buikspierkwartier.
  Ik kijk er naar uit. Voor nu hele fijne feestdagen.

 29. Hoi Sandy, even een tip. Ik ben zelf 67 jaar en volg Marloes al zo”n 1 1/2 jaar. Ik ben rustig begonnen met workouts en elke dag een uur lopen.Mijn conditie is steeds beter geworden en verbetert nog steeds. Ik kan nu alle workouts goed doen. Alleen als het zwaar voor mijn knieën is dan doe ik die oefening zoals beginners. Marloes geeft dit vaak aan en zij geeft ook regelmatig beginners workouts. Mijn eetpatroon is volledig veranderd. Maar ik eet lekker en heb geen honger.. Marloes heeft zulte heerlijke recepten en goede tips. Super dat je mee gaat doen. Ik zelf voel mij nu veel energieker en prettiger in mijn lijf dus zeker doen.

 30. Ik ga ook mee doen om weer op het rechte voedingspad te komen. Sinds november erg druk met studie en de kinderen. ‘Zogenaamd’ heb ik dan geen tijd om te sporten en is het pakken van chocolade, banketletter, wijntjes en kaasjes in deze periode erg makkelijk.
  Ik ga dus mee doen om weer op het rechte lifestyle pad te komen.
  groet tetsje

 31. Wat leuk Marloes,
  Ook ik doe deze keer weer actief met je lee.
  Ben laatst 5kg bijgekomen en een leuke uitdaging voor mezelf zou zijn dat ik die overtollige kilootjes er weer afkrijg en men lichaam met de juiste nodige beweeg momentjes weer strakker krijg.
  Ik vind het persoonlijk heel motiverend om je te kunnen volgen als voorbeeld voor elk van ons in je vlogs en of video’s.
  Dagelijkse receptjes of eetpatronen met de nodige beweeg challenges enz..
  Shoot!
  Ik heb er alleszins enorm veel zin in.
  Succes iedereen ????

 32. Jaa ik doe mee!! Ik las dat je elke week een video gaat plaatsen, is dit ook een trainings filmpje? Dat zou ik graag namelijk wel willen ? heb er zin in!!

 33. Ik wil zeker mee doen. Ik leef redelijk gezond qua eten en bewegen, maar door mijn drukke baan & gezin merk ik dat vooral het sporten snel in de knel komt. Dus ik ben dol op korte workouts, die je evt. kunt combineren tot een grote workout (zoals je laatst ook hebt geplaatst).. Bij tijdgebrek….beter iets dan niets. Ook twijfel ik nog over een abonnement op de sportschool als stok achter de deur. Misschien helpt de challenge om tot een besluit te komen.

 34. Ik ga het ook zeker volgen. Ik vind meeneemlunches nog steeds wat moeilijk en val daar dus ook vaak in herhaling. Maar sowieso vind ik alle tips wel leuk!

 35. Super leuk dat je de input van je lezers zo mee neemt Marloes. En yes, ik doe zeker mee! Was al van plan namelijk om zelf (nog) gezonder te gaan doen in januari, dus dit is helemaal top. Ik ga namelijk 14-07-2017 trouwen en moet eind maart/begin april mijn trouwjurk voor het eerst gaan laten spelden! Graag zou ik ongeveer 3 kilo nog kwijt willen voor dat moment. Ik ben zelf heel erg goed in op gewicht blijven, maar heb echt moeite met afvallen. Heb je daar misschien nog tips voor?

 36. Ja ik doe mee. Ik begin altijd overdag met gezond eten dat lukt ook aardig. Alleen de avonden vind ik zo moeilijk. Als ik dan wat eet krijg ik alleen nog meer zin in wat. Wat hieraan te doen? Verder vind ik jou recepten altijd heel leuk. Al verschillende keren wat gemaakt. Ik heb zelf wel behoefte aan vaker contact zou een aparte besloten Facebookpagina leuk vinden. Ik heb er zin in!

 37. Ik ga zeker mee doen! Ik vind het leuk om bijvoorbeeld voorbeelden te krijgen van gevarieerde weekmenu’s omdat ik het vaak lastig vind om gevarieerd te koken in de avonden.

 38. Waarom 1 maand en niet 3 maanden, de meesten stoppen met een maand?
  En ik weet een leuke naam :de BFG Challenge ( the Big Feel Good Challenge.
  En dan ga ik zeker meedoen.

 39. Ik doe mee! Ik heb vorig jaar ook met veel plezier deelgenomen aan de challenge en ik was al aan het hopen dat er een vervolg zou komen. Ik ben van plan in april mee te doen met de 10 miles in Antwerpen (allicht de short run 5 km), dit zal dus de ideale kick start zijn 🙂

 40. Hi Marloes,
  Wat een goed idee. Ik volg je site en je FB pagina.
  ik kijk er naar uit. Wat ik graag zou zien, is al een voorzet als in een boodschappen lijstje met producten die je sowieso in huis moet hebben. Handig omdat ik volgende week de hele week weer werk.

 41. Hoi Marloes,

  Ik wil graag met je challenge meedoen! Zelf lees ik altijd de artikelen die je schrijft aangezien ik niet altijd in de gelegenheid ben om je video’s te bekijken. Dus als ik ook alles kan terug lezen over de challenge zou dat heel fijn zijn!

  Verder heb ik moeite om mijn geniet momenten te minderen. Ik blijf zin in chocolade e.d. hebben. Hoe kan ik hiermee omgaan zonder dat ik direct mijn hele voedingsstijl moet gaan aanpassen? Ik ben er voor om 1 stap tegelijk te zetten ipv teveel te veranderen aangezien ik dat niet vol houdt. Ook heb ik het probleem dat als ik teveel bezig ben met voeding ik automatisch meer ga eten. Misschien heb je hier nog tips over?

  Verder kan ik me goed vinden in wat Vera vertelt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram