| 5 februari 2014

90 Dagen Challenge: Workout Opdracht!

Albert traplopen

Vandaag is het dag 35 van de 90 Dagen Challenge! We hebben meer dan een derde van de periode gehad en ó wat gaat de tijd snel. We horen van sommigen van jullie dat het 3x sporten nogal eens lastig is, daarom geven we je af en toe een workout-challenge die je thuis kunt voltooien! Zo ook vandaag weer een super-korte-super-effectieve-thuis-workout.

Je kent het wel, het regent, je bent moe, je hebt geen oppas, de kat is ziek, je band is lek en de verwarmingsmonteur komt nog langs. Oftewel: je kan vandaag écht niet weg om te sporten. Op zulke momenten zijn er heel veel dingen die je thuis kunt doen, om tóch even aan je conditie te werken, je spieren wakker te schudden en je vetverbranding een boost te geven. Één van die dingen is traplopen!

De opdracht van vandaag is om de volgende keer als je eigenlijk zou moeten sporten, maar je niet kunt of geen zin hebt, 25x de trap op en neer te lopen! Doe dit zo snel als je kunt, maar het moet natuurlijk wel veilig blijven. Het is geen wedstrijd, maar daag jezelf wel uit.

Je zult merken dat je hartslag flink omhoog gaat, dat je ademhaling versnelt, dat je benen flink gaan verzuren en dat je doorzettingsvermogen flink wordt uitgedaagd. Een prima vervanging voor een workout dus. Natuurlijk is dit traplopen niet écht hetzelfde als een uur zwoegen in de sportschool, maar het is stukken beter dan helemaal niets doen! Doordat je hartslag enorm stijgt, zal deze ook na het lopen nog lang verhoogd blijven. Dit betekent dat je verbranding ook na het traplopen nog verhoogd is. Perfect op dagen dat je anders op de bank zou blijven hangen dus!

Veel succes!

Groetjes, Albert en Marloes

Hoe ging het bij jou? Vond je het zwaar?

8 reacties

 1. Hihi leuke challenge! laat ik nou net even geen trap thuis hebben 🙂 Maar ik vermaak me ook prima met jullie work-out filmpjes dus dat komt vast wel weer goed 🙂

   1. Wel een mega slechte avond gehad.. ik dacht ik verdien wel een paar chippies.. een paar hmhm.. 🙁 maar heb er wel van genoten 🙂 op me werk morgen maar de trap 25x op en neer rennen 😉 ik merk dat ik nu wel een beetje in de periode gekomen ben van volhouden/verslappen/doorgaan… Hoop dat ik de komende dagen weer wat gemotiveerder kan worden!!

    1. Volhouden hoor Suzanne!! Een keer een zak chips leeg eten kan geen kwaad hoor! Niet te streng voor jezelf zijn. Dit wordt een nieuwe leefstijl voor altijd, daar hoort af en toe wen minpuntje bij 😉

     1. Thnx!! Ik ga er gewoon weer voor! Vanavond weer klein uurtje sporten met jou filmpjes aangezien ik geen zin heb in hardlopen in de regen 😉 ik ga me best weer doen!! 🙂

 2. Ik doe momenteel ook de six weeks sixpack-challenge van Jillian Michaels, dus heb die trap gelukkig niet nodig! Denk ook dat ik dan behoorlijk raar aangekeken zou worden, haha.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram