| 22 februari 2016

8 Tips: De Eerste keer Sportschool

Door mijn werk ben ik dagelijks op de sportschool te vinden. Mijn praktijk is namelijk binnen een sportschool en ik geen groepslessen en fitnessinstructies. Ik weet dat er heel veel van jullie zijn die nog nooit in een sportschool zijn geweest en het ook een beetje eng vinden. Speciaal voor diegenen maakte ik deze video. Ik vertel je onder andere hoe je een sportschool uitkiest, welke kleding je aan kunt doen en wat je moet meenemen.Hieronder nog even de tips op een rijtje

1. Bedenk wat je wilt. Welke faciliteiten en wat wil je er maximaal voor uitgeven?
2. Oriënteer op internet, kijk naar wat de sportscholen in de buurt bieden
3. Ga heen, proef de sfeer, bekijk de faciliteiten en spreek met de medewerkers. Voel jij je er prettig?
4. Doe gratis een proefles, dit is vrijwel altijd mogelijk. Staat het niet op de site, vraag er dan gerust naar! Je kunt vaak niet alleen groepslessen voor de eerste keer gratis meedoen, maar ook het fitnessen kun je uitproberen. Neem eventueel iemand mee, zodat je deze eerste keer niet alleen hoeft.

Collage workout challenge
5. Trek aan waar jij je prettig in voelt. Let er wel even op of jouw sportschool een dresscode heeft. Koop voor de eerste keer budget sportkleding bij bijvoorbeeld de H&M, Decathlon, Bershka, Lidl, Aldi, Scapino of Bershka. Ik raad je wel aan om te investeren in een paar goede schoenen. Dit stimuleert je ook gelijk om niet direct weer te stoppen ;).
6. Neem een handdoek en een flesje water mee. De handdoek gebruik je om over apparaten te leggen als je zweet, of om het zweet mee af te vegen. Wel zo hygiënisch. Het flesje water drink je tijdens het sporten, om het verloren vocht aan te vullen (je verliest ook vocht als je niet zweet!).
7. Vertel dat je nieuw bent en wees niet bang om om hulp te vragen. Veel mensen (ook andere leden!) helpen vaak graag. Wees niet bang om een groepsles in te stappen, ook daar is het heel normaal dat er nieuwe mensen zijn (tenzij het een gevorderden les is). Ik heb zelf wekelijks nieuwe mensen in mijn les. Houd je niet alles vol? Dat is helemaal geen probleem! Er zijn veel meer mensen die iets minder doen.

Sporten
8. Laat een goed trainingsschema opstellen door een instructeur, ook al moet je daar extra voor betalen. Een goed eerste schema en een goede houding zijn cruciaal om blessures te voorkomen. Ga hier dus niet op bezuinigen. Als je wel iets verkeerd doet, ben je verder van huis.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Als jij nog vragen hebt, kun je die hieronder stellen. Hier vind je trouwens de sportschool waar ik werk. Kom gerust een keer langs als je in de buurt bent/woont!

Groetjes, Marloes

Ben jij wel eens in een sportschool geweest? Wat vond jij spannend de eerste keer?

12 reacties

 1. Goedemorgen,

  Toevallig ben ik afgelopen vrijdag voor het eerst naar een sportschool geweest. Het meest spannend vond ik of ik wel de goede kleding droeg en of ik niet zou stuntelen op zo’n apparaat:-) ha ha…
  Maar alles is goed gegaan. Ik vond het superleuk. Ik heb nu alleen de cardioloog-fitness gedaan en gezwommen. De volgende keer gaan we inderdaad een trainingsschema opstellen. Wat ik persoonlijk prettig vind, is dat dit een hele grote sportschool is met een hele grote fitnessruimte, er wordt niet zo op je gelet. Ja, ik ben heel enthousiast.

 2. Ik snap dat het eng kan zijn om voor het eerst naar de sportschool te gaan, zeker als je onzeker bent over je lichaam. De eerste keer dat ik naar de sportschool ging voelde ik me ook niet op mijn gemak. Bovendien had ik geen idee hoe alles werkte. Maar je merkt al snel dat je na een paar keer steeds gemakkelijker je weg vindt in de sportschool. Je leert hoe alles werkt en ziet dat je echt niet de enige bent die misschien wat dikker (of juist te dun) is…

 3. Hee had ff een vraagje klopt het als je brood bakt in een broodbak machine of oven… in iedergeval verwarmd.

  En het brood bestaat uit volkorenmeel ,zout en zonnebloemolie dat deze olie omzet in tranvet?

  Dus ontstaan er dan geharde vetten ondanks dat het wel volkoren is dus een minder gezonde keus om brood met olie als zonnebloemolie te nemen?

  Of is dat niet? Dus brood met volkorenmeel zout en water is beter?

  Ik lees dat als je onverzadigde vetten verhit zoals o.a. zonnebloemolie dat er dus transvetten onstaan en dit is ongezonder als verzadigd vet…??

  Ik wil namelijk een brood zelf haan bakken in een broodbakmaxhine of in de oven kan ik dan toch beter alleen water gebruiken of wat olie heb liever geen transvet ofzo vandaar de vraag.?

     1. O oke want in koekjes zit toch ook transvet en daar zutten ook onvz. Olieen in

      ? Wat is dan een betere optie om in te bakken weet jij dat ?

      Ja op google zeggen sommige in bakken van wel maar weet niet of daar ook bakken in de oven onder valt ? Dus dacht vraag het aan hier… omdat het in koekjes gebak en snacks wel zit vandaar

      Vroeg ik me af of het dan ook is als ik zelf brood bak met zonnebloemolie en verhit is een broodbakmaxhine of oven?

      Hopend op een antwoord

  1. Als je brood wil bakken, heb je olie nodig. Je moet ook voor de broodbakmachine een recept volgen met meel, zout, water, gist en olie. Het brood moet namelijk wel de kans krijgen om te rijzen. Je kunt niet zomaar ingrediënten weglaten, want dan rijst je brood niet.

 4. Moet je je perse in de sportschool aan schema’s voor 8 weken houden? Of kun je ook per training kijken wat je wil trainen en die oefeningen doen? Werkt dit voor spiermassa opbouwen of raad je toch echt een schema aan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram