Brutale vragen beantwoorden
| 4 juli 2020

8 Gênante momenten tijdens het sporten…

Zoals je misschien wel weet, ben ik ontzettend open over heel veel gênante momenten. Ik vind dat we soms veel te moeilijk doen over dingen waar zo ontzettend veel mensen last van hebben! Laten we erover praten, om anderen herkenbaarheid te geven :). Met dit in gedachten, deel ik 8 herkenbare gênante problemen die je tijdens sportmomenten kunt hebben.

Ze staan in willekeurige volgorde…want bepalen wat het meest gênant is, vond ik niet te doen ;).

1. Zweetplekken op plaatsen waar je ze liever niet hebt

Veel mensen vinden zichtbare zweetplekken onder hun oksels tijdens het sporten al vervelend…laat staan een zweetplek in je kruis, die duidelijk zichtbaar is doordat je bijvoorbeeld een grijze sportlegging aan hebt. Vooral als je een pittige warming up op de fiets hebt gedaan, loop je hier zeker risico op. Ik heb al eens tactisch mijn handdoek voor mijn kruis gehouden toen ik dwars door de sportschool liep, haha.

2. Gigantisch nodig moeten poepen tijdens het hardlopen

Ik maak er geen geheim van dat mij dit al meerdere keren is gebeurd! In Groningen liep ik expres rondjes waarbij ik een openbaar toilet tegenkwam. Toch heb ik ook regelmatig wandelend door gemoeten omdat ik gewoon NIET meer kon hardlopen. Wist je dat veel hardlopers een stukje wc-papier meenemen in hun broekband? Mijn oplossing tijdens de halve marathon die ik liep, was gebruiken van imodium (een diarreeremmer). Ik raad absoluut niet aan om daar een gewoonte van te maken, maar bij wedstrijden is het wel een uitkomst! Test natuurlijk wel altijd voorzichtig hoe jouw lichaam erop reageert in een training.

Hardlopen mijn trainingen

3. Je sportBH met geen mogelijkheid meer uit krijgen

Zo’n plakkerig, zweterig, veel te strak ding uittrekken in een volle kleedkamer kan nogal gênant zijn. Vooral omdat je jouw halfnaakte lichaam in de gekste bochten moet wringen om hem uit te krijgen.

4. Een windje laten tijdens het squatten

Als je sport, is dit je VAST wel eens gebeurd. Je zit zo lekker in je workout, dat er per ongelijk eentje uit floept. Hopen dan maar dat het een stille is, dan kan je nog verontwaardigd om je heen kijken wie er zo stinkt ;).

5. Urineverlies bij high impact sporten

Dit is zo’n groot taboe, maar het komt ZO vaak voor, vrouwen die (licht) urineverlies hebben tijdens het springen of tijdens andere heftige bewegingen. Ik schreef er in 2017 al een uitgebreid artikel over. Weet dus absoluut dat je niet de enige bent! ♥

6. Een shirtje dat ineens heel erg stinkt naar oud zweet

Als fanatieke sporter herken je het vast wel…je shirtje ruikt heerlijk fris als je hem uit de kast pakt, maar zodra je hem even aan hebt en hij warm wordt, gaan hij ONWIJS stinken. Super balen als je hier pas in de sportschool achter komt. In het verleden heb ik vaak wanhopig kleding weggegooid, maar er is een tip! Weken in natuurazijn of schoonmaakazijn helpt super goed.

Squatproof tight

7. Ineens ongesteld worden als je aan het sporten bent

Ik heb soms het idee dat sporten je ongesteldheid triggert. Zo vaak als ik ongesteld moet worden, word ik dat tijdens mijn sportmoment! Super gênant als je een lichte broek aan zou hebben. Ik ben dan ook altijd goed voorbereid en draag een zwarte sportbroek rond m’n menstruatie. Daarnaast heb ik soms zelfs een tampon in ‘voor de zekerheid’.

8. Mannen die kapotte tepels krijgen door het schuren tijdens het hardlopen

Als vrouw ken je dit probleem waarschijnlijk niet, dankzij je sportBH. Veel mannen zullen het wel herkennen…een bezweet shirt die langs je tepels gaat schuren! Soms zelfs tot bloedens toe. Vooral hardlopers ervaren dit probleem vaak. Ik weet dan ook dat veel mannen een pleister of een stukje tape over hun tepels doen.

Er zijn vast nog héél veen gênante momenten die ik vergeten ben. Mocht je aanvullingen hebben, laat het me dan vooral weten ;).

Groetjes, Marloes

Herken jij deze gênante momenten? Heb je aanvullingen?

8 reacties

 1. Heel herkenbaar! Vooral het urineverlies vind ik wel echt lastig. Ik had er nooit last van, maar na de geboorte van onze derde wel. Soms ook niet, heel raar is dat. Het ene moment is het heel erg terwijl ik een paar dagen later nergens last van heb. Er zijn ergere dingen, maar irritant is het wel;)

 2. Ja het urineverlies herken ik heel erg! Ik heb daar last van tijdens het touwtjespringen. Mjin oplossing is om als ik zie dat in de WOD double unders zitten een inlegkruisje in te doen, die heb ik dus ook altijd bij me. Op die manier vang ik het gewoon op zonder me zorgen te hoeven maken (:

 3. Volgens mij is een tampon gebruiken, terwijl je nog niet ongesteld bent, niet heel goed voor je. Of heb ik dat mis?

 4. Voor nr 7… Tijd voor een menstruatiecup!! Serieus, als je het nog nooit hebt overwogen, verdiep je er eens in… Die kun je zonder problemen dragen als je denkt dat je misschien ongesteld moet worden maar het nog niet bent. Mocht je er meer over willen weten, da hoor het wel!
  Verder over dat zweten…ik denk altijd maar, iedereen zweet! Zolang het maar niet stinkt inderdaad.

 5. Ohhh ik weet er nog wel ééntje, een vaginale scheet tijdens yoga of pilatus.
  Komt ineens en is niet in te houden.
  Natuurlijk keihard midden in een zen-achtig tingel tangel muziekje.

 6. Ik ben een echte dromer en heb mij een keer staan omkleden in de heren kleedkamer en als saunaganger ben ik wel wat gewend maar in een sporthal is het toch anders!☺

  1. Oohhhh…wat heerlijk eerlijk!
   Hilarisch…als het een ander gebeurt…haha! Ach… eigenlijk zou het niks uit moeten maken…
   Fantastisch dat je dit hier deelt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram