Squat fitness
| 11 oktober 2020

8 Gênante momenten tijdens het sporten #2

In juli plaatste ik een artikel met daarin 8 gênante momenten tijdens het sporten…maar er is meer! Zelf smul ik altijd van dit soort onderwerpen, waar we normaal niet over praten. Vandaag dus nog een lijstje, met 8 andere momenten. Ga er maar eens lekker voor zitten 🙂

Net als de vorige keer, in willekeurige volgorde:

1. Een legging die toch niet zo squatproof is als je dacht…

Als sporter herken je vast dat je vaak op je hurken in een kleedhokje naar je kont aan het kijken bent, omdat je wilt checken of jouw legging niet doorschijnt in die houding. Soms is de verlichting in paskamers echter niet zo goed, waardoor hij in sportschool-tl-lampen ineens tóch door blijkt te schijnen #oeps. Tip van mij: ook na een aantal keer wassen kunnen leggings ineens meer doorzichtig worden. Ik laat manlief Sven daarom af en toe zijn kritische blik op mijn billen werpen. Vindt hij overigens niet erg om te doen ;).

2. Een buik die ineens opblaast

Vooral mensen met prikkelbare darmen (ik!) zullen dit herkennen: dat je gaat sporten en dat je ineens je buik voelt opzwellen zodat het lijkt alsof je 3 maanden zwanger bent. Wees gerust, vaak valt het niemand op naast jij zelf. Een mooie oplossing zijn losvallende sportshirtjes. In periodes dat mijn buik onrustig is, draag ik deze graag! Niet omdat een opgeblazen buik niet ok is…maar gewoon voor mijn eigen gevoel.

 

pds

3. Ondergoed dat dubbel is gaan zitten en dat je recht wilt trekken

We gaan nog even in dezelfde categorie door: dat je ineens merkt dat je ondergoed wat is gaan opkrullen onder je sportlegging. Nu een rustig plekje in de sportschool vinden waar je hem ongezien even goed kunt leggen.

4. Per ongeluk naar iemand staren in de sportschool

Dit heb ik ZO vaak. Helemaal verzonken in mijn eigen gedachten merk ik ineens dat ik naar een andere sporter aan het ‘staren’ ben. Zo gênant als diegene dan ineens terug kijkt! Nog gênanter is het dat je soms onbedoeld vaker naar diezelfde persoon kijkt!!

5. Mee neuriën met je favoriete playlist

Koptelefoon op, leuk muziekje erbij en knallen met die hap! Soms zit je er ZO lekker in dat je je ineens bedenkt dat je zachtjes aan het neuriën bent, zodat de rest van de gym kan meegenieten. Dit zal mij niet snel gebeuren overigens, maar ik ben het al ZO vaak tegengekomen in de sportschool dat anderen dit doen.

6. Naar de wc moeten tijdens een groepsles

Sta je net lekker mee te hupsen in de aerobics-les, moet je naar de wc! Je probeert het eerst nog op te houden, want het is niet zo fijn om door de hele menigte door naar buiten te moeten lopen. Op een gegeven moment houd je het gewoon écht niet meer. Mijn tip: ga gewoon, want sporten met een volle blaas (of darmen!) is echt niet chill.

7. Je oksels vergeten te scheren…

Vrolijk ben je je oefeningen aan het doen, als je je ineens realiseert dat het een week geleden is dat je jouw oksels hebt geschoren. Ik sta regelmatig met serieuze stoppels voor een groep les te geven. Een troost: we hebben allemaal okselhaar! Zelf vind je het vaak storender dan dat anderen het vinden.

8. Je rot schrikken van een toeterende auto

Dit heb ik zo vaak tijdens het hardlopen: vol in gedachten verzonken ren je langs de weg, toetert er ineens een bekende (of iemand die denkt leuk te zijn). Ik ben dan echt iemand die een meter de lucht in springt, om me vervolgens rot te schamen. Mijn advies voor langsrijdende auto’s: toeter alsjeblieft niet. Gewoon niet doen. Ik HAAT het gevoel van schrikken zo erg :).

Als je aanvullingen hebt op deze lijst, hoor ik het graag in de reacties! Zo kunnen we lekker met elkaar meegenieten.

Welke van deze momenten zijn herkenbaar voor jou?

 

 

3 reacties

 1. Waar koop je van die losvallende sportshirtjes? Heb je ook tips waar je goede sportkledij voor de regen kan kopen? Met het weer de laatste tijd in België zou ik graag investeren in regenkledij. Niet alleen voor lopen, maar ook om te fieten en bv laarzen om naar het werk te gaan die ook tegen de regen kunnen? Tips altijd welkom! Bedankt voor je fijne blog! Is ook mijn dagelijks ochtendritueel geworden. 🙂

 2. Toen ik jaren geleden voor het eerst naar de sportschool ging, had ik een enorme blunder…
  Ik wilde mij bij de balie inschrijven, maar daarvoor was een kleine verhoging en die had ik niet gezien😑
  Ik ben daarover gestruikeld .. het ergste was dat ik voor een stepsles kwam, maar voor de les lag ik dus al languit op de grond 🤣😂

 3. Hallo Marloes
  Ik weet niet of dit echt alleen voor vrouwen is of dat je ook als man mag reageren?
  Ik wil een poging wagen en hoor wel of het wel of niet de bedoeling is.
  1. Ik sport meestal niet in een legging, maar als ik het wel doe heb ik niet het probleem van een doorschijnende legging. De reden daarvan kom ik nog wel op bij punt 3.
  2. Hier heb ik geen last van mijn buik is gewoon zo al te dik.
  3. Hier heb ik geen last van omdat ik geen ondergoed draag tijdens sporten, dat vind ik niet fijn zitten, omdat het idd dingen doet die jij niet wil. Het liefst sport ik in sportbroekje met binnenbroek dat zit voor mij het fijnst. En met wielerkleding moet je sowieso geen ondergoed aan.
  4. Mannen staren meestel niet per ongeluk naar iemand in de sportschool. Het hoort niet maar het gebeurd. Ik ben ook man dus sorry.
  5. In de sportschool kan ik me meestal wel inhouden, maar als ik door de duinen loop dan zing ik gewoon keihard mee.
  6. Wat moet dat moet, dus ja ik ga gewoon als het nodig is.
  7. Ja, ook ik als man scheer mijn oksels. Nadat ik mij schaamharen ben gaan scheren ben ik later ook mijn oksels gaan scheren. Vraag niet waarom maar had idee dat er ook bij hoorde. Maar als ik het vergeet heb ik daar geen schuldgevoel over en schaam ik me er niet voor.
  8. Als ik ga hardlopen vermijd ik harde ondergrond. Dus loop ik in het bos en de duinen, en op die paadjes geen last van auto’s, laat staan toeterende.
  Zo dit was mijn reactie, hoop dat mannen hier ook mogen reageren. Kwam laatst een heel oude blog tegen en daar heb ik ook op gereageerd en sindsdien ben ik aangemeld. Ik lees niet alles van je maar vind het leuk om je zo af en toe te lezen.
  Groetjes Wilco

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram