Fitness hacks
| 16 april 2018

8 Fitness Hacks – Meer resultaat in de Sportschool!

Ik doe al ongeveer 11 jaar aan fitness. Daarnaast heb ik een 4-jarige sportopleiding gevolgd. In de loop der tijd heb ik steeds meer dingen ontdekt die ontzettend goed werken om effectiever te werken aan je resultaat. Ik deel er in de video van vandaag 8 met je.

Niet voor beginners

Deze tips zijn niet bedoeld voor beginnende fitnessers. Dan zijn namelijk hele andere dingen belangrijk! Focus eerst op het hebben van een goed schema, een goede houding en zorg ervoor dat je weet hoe je veel van de oefeningen moet uitvoeren. Weet je dat inmiddels al? Dan is het tijd om een stapje verder te gaan!

Effectiever trainen

Ik zie heel vaak mensen trainen op een manier die niet heel effectief is. Dat inspireerde me voor de video van vandaag. We gaan iets dieper op de trainings-materie in, ik geef je 8 hacks die ervoor zorgen dat je sneller en betere resultaten kunt behalen in de sportschool. Hieronder even kort de 8 punten, in de video leg ik ze uitgebreider uit met ondersteunende beelden.

1. Doe na de warming up activatie-oefeningen voor de spieren die je wilt trainen. Dit maakt ze ‘wakker’ en zorgt ervoor dat je de oefeningen beter voelt.
2. Zorg voor een goede mind-muscle connection. Denk aan de spier die je gaat trainen.
3. Beweeg langzaam en voer de oefening correct uit.
4. Rek regelmatig je spieren.
5. Doe je cardio-oefeningen voor je conditie pas nadat je krachtoefeningen hebt gedaan.
6. Doe per training niet teveel oefeningen per spiergroep. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.
7. Zorg voor veel afwisseling. Laat in ieder geval elke 8 weken een nieuw schema opstellen.
8. Zorg voor een goede voeding voor en na een training, voor de beste resultaten.

Mijn conclusie

Je denkt misschien dat fitness een beetje dom aan apparaten trekken is. Niets is minder waar! Natuurlijk kun je zonder erbij na te denken de oefeningen uitvoeren, het is echter veel effectiever om bewust aan de slag te gaan.

Geef jezelf de tijd om bovenstaande punten aan te leren. Mij heeft het ook jaren gekost! Blijf oefenen, dan lukt het vanzelf.

Groetjes, Marloes

Gebruikte jij deze sportschool hacks al? Welke nog niet?

2 reacties

  1. Fijne tips, zeker de mind muscle connectie kan bij mij wel eens beter omdat ik er na zo’n lange tijd vaak niet echt meer bij ben met m’n gedachten. Eerst unwinden voor ik eraan begin dus 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram